Madeleine 10.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 buildera? gdzie to jest? wojgoc, luz, to nawet zabawne będzie. I tradycyjnie, bo my lubimy takich z poczuciem humoru. Poza tym do chemii mam blisko, a chyba się tam jeszcze bliżej na czas budowy przeniesiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.02.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 nasz "adaptator projektu" we wtorek wziął od nas projekt i mówi, to niech państwo zaczną już materiały na stan zero kupować... trochę nie śmiem go deprymować szczegółami naszej sytuacji finansowej, ale dawajcie namiary na te hurtownie, bo jak się nagle poprawi (dobre banki, dobre ) to pewnie będzie gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.02.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jeszcze pytanie mam o ceny w hurtowniach. Negocjujecie każdorazowo większy zakup czy jakiś stały rabat? (i jaki duży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.02.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 builder jest na ziebickiej/armii krajowej.ceny duzych materiałów negocjowalam osobno, ceny miliarda dodatków grupami-(rabat na"grupę "akcesoriow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Madeleine chyba mówisz o Budoskładzie? Jeśli tak to polecam-szczególnie warto rozmawiać z Panem Adamem.Wszystko zawsze grało i w dobrej cenie. W naszej wsi przeważnie materiały na budowę ciągną albo z Budoskładu albo z Buildera. mi ani budoskład ani builder nie podszedł w rozmowach, builder to juz w ogóle jakas porażka. Swego czasu sporo kupiłem w MBS na Tarnogaju i tez było ok. w Budoskładzie raz czy dwa cos kupiłem, ale ten gostek co siedzi na sali i obsługuje to ma wszystko totalnie w d..., panienka w zalezności od cyklu m... potrafi byc bardzo miła lub odwrotnie. Nigdy nie udało mi sie porozmawiac z kims wyzej - widać zza małe ilości materiałów potrzebowałem by zainteresować kogos bardziej decyzyjnego. Za płatność karta doliczaja 1,5% a w Renovie płace tyle ile wynegocjowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 10.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 No i Bogdan Zych, który robił nam SSO, chyba też ma ludzi od tynków. Do tych dwóch mogę Ci dać namiary. Chcesz? Czy mr Zych jest godny polecenia do SSO? Jeżeli ta, to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.02.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Madeleine - może i tak, ale ja strasznie nie lubię takich zmian... To jak kupisz jakąś i sprawdzisz, to kup od razu 5 na zapas Inna sprawa, że teraz już nie te klawiatury co kiedyś. Na studiach kupiłem używaną z dość mocnym i głośnym klikiem. Moim zdaniem rewelka. Nie miała tego głupawego okienkowego klawisza, który dokładnie tak jak Tobie naciskał się sam z siebie, nie wiadomo po co. Klawiatury tej używał jeszcze mój syn, aż do momentu kiedy na komunię dostał nowego kompa z bezprzewodową. Teraz biedaczka leży na strychu w kartonie i podczas przeprowadzki zakończy żywot . U mnie jest już 17 lat !!! Kiedyś robiono jak widać solidne klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jeszcze pytanie mam o ceny w hurtowniach. Negocjujecie każdorazowo większy zakup czy jakiś stały rabat? (i jaki duży) nie zawsze sie opłaca miec stały rabat, czasem lepiej negocjowac poszczególne etapy budowy a miec transport hds gratis czy tez w cenie. I co m-c sprawdzić ceny wyjsciowe na interesujace mnie materiały w innych hurtowniach, by miec kontrole nad cenami wyjściowymi - zaufanie zaufaniem, ale kontrola musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojek1 10.02.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 1.Ponawiam pytanie o ekipe budującą SSO, jak na razie dostałem od Was jeden namiar i wierzę, że macie w bazach więcej polecanych kontaktów:) 2. Którą hurtownie polecacie w okolicy Psiego Pola? Ktoś robił większe zakupy w tym rejonie. Na pewno spróbuje za radą Wojgocia w Renovie, tylko tej na BoyaZelenskiego. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To jak kupisz jakąś i sprawdzisz, to kup od razu 5 na zapas Inna sprawa, że teraz już nie te klawiatury co kiedyś. Na studiach kupiłem używaną z dość mocnym i głośnym klikiem. Moim zdaniem rewelka. Nie miała tego głupawego okienkowego klawisza, który dokładnie tak jak Tobie naciskał się sam z siebie, nie wiadomo po co. Klawiatury tej używał jeszcze mój syn, aż do momentu kiedy na komunię dostał nowego kompa z bezprzewodową. Teraz biedaczka leży na strychu w kartonie i podczas przeprowadzki zakończy żywot . U mnie jest już 17 lat !!! Kiedyś robiono jak widać solidne klawiatury Chyba nie wiem, co to jest okienkowy klawisz? Pięć na zapas kupić? Chyba bym je musiała na kolanach trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.02.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mi ani budoskład ani builder nie podszedł w rozmowach, builder to juz w ogóle jakas porażka. Swego czasu sporo kupiłem w MBS na Tarnogaju i tez było ok. w Budoskładzie raz czy dwa cos kupiłem, ale ten gostek co siedzi na sali i obsługuje to ma wszystko totalnie w d..., panienka w zalezności od cyklu m... potrafi byc bardzo miła lub odwrotnie. Nigdy nie udało mi sie porozmawiac z kims wyzej - widać zza małe ilości materiałów potrzebowałem by zainteresować kogos bardziej decyzyjnego. Za płatność karta doliczaja 1,5% a w Renovie płace tyle ile wynegocjowałem. eh. z kartą-mozliwe-ja płaciłam przelewem. nie wiem wojgoc gdzie się budujesz, ja niedaleko tych hurtowni dlatego to też ma znaczenie. A najważniejsze to to, że czasem się komuś z kimś lepiej negocjuje a czasem gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 2. Którą hurtownie polecacie w okolicy Psiego Pola? Ktoś robił większe zakupy w tym rejonie. Madar na Kwidzyńskiej. Brałam tam większość materiałów [poza dachówką] i nigdy nie miałam żadnych problemów. Dodatkowo cenowo byli bardzo konkurencyjni, wszystko można było załatwić na telefon/ maila. Płaciłam kartą lub przelewem. Jak chcesz namiar na mojego handlowca to uderz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 eh. z kartą-mozliwe-ja płaciłam przelewem. nie wiem wojgoc gdzie się budujesz, ja niedaleko tych hurtowni dlatego to też ma znaczenie. A najważniejsze to to, że czasem się komuś z kimś lepiej negocjuje a czasem gorzej. ja na Bielanach, wiec kazda z tych hurtowni jest do 10km ode mnie, najblizej mam Budinpol, ale ceny tam maja z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.02.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ja na Bielanach, wiec kazda z tych hurtowni jest do 10km ode mnie, najblizej mam Budinpol, ale ceny tam maja z kosmosu. Sprawdzałeś domex w Bielanach? Ceny mieli przyzwoite, a organizacyjnie jedna z lepszych hurtowni w których kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Sprawdzałeś domex w Bielanach? Ceny mieli przyzwoite, a organizacyjnie jedna z lepszych hurtowni w których kupowałem. tam na końcu Bielan na ul. Zimowej? raz byłem, postałem 5 minut bo Pani z Panem zajęci byli rozmową o promocjach w Auchan, po czym rzuciłem im wiązką i wyszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Oni. Budowa jeszcze nie nauczyła Cię cierpliwości? Ta gaduła to p. Ania i pisz co chcesz, ale ja polecam zakupy u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 TMK,Ja jadąc tam poswiecam swój czas i jade by po obustronny zysk - ja z otrzymanej oferty a Oni z kolejnych sprzedanych materiałów. Jesli jedna ze stron na wejsciu ma inne podejscie to juz nie interesu do zrobienia. Ja rozumiem, ze trzeba poczekać jak sa inni klienci, ale jesli nikogo nie ma a ktoś, będąc tak pochłonietym rozmowa o bzdetach, nawet nie zauwazył wejscia klienta to live is brutal.Osobiscie uwazam, że nie staraja sie o klientów - miejsca budów bielańskich powinni miec obcykany i to Oni do mnie powinni przyjechać z ofertą a nie ja do nich.Swego czasu chciałem brac beton z Sanbetu - gostek rzucił cenę i hasło, ze i tak nigdzie indziej nie kupie bo to ich rewir - SSO postawiłem bez grama betonu z Sanbetu.a Ty gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Malawi,już zrobiłem porzadek z PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a Ty gdzie sie budujesz? Ja już od 1,5 roku mieszkam w domu. Budowę następnego dopiero planujemy Wracając do tematy, z większą cierpliwością i także rozmawiając w hurtowniach o d.. maryny w 2008r na większość materiałów udawało mi się wynegocjować b.dobre ceny. Tak w domexie jak i u pewnej pierdoły z Sobótki Z kolei do budinpolu całkowicie nie miałem cierpliwości i po 2-3 podejściach całkowicie ich odpuściłem z powodu cen oraz olewania z wycenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.02.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 zgodzę się, ze w Budinpolu na Oltaszyńskiej maja specyficzne podejscie do klienta, ale raz czy dwa cos tam u nich kupiłem w atrakcyjnej cenie.Ale na wieksze zakupy nigdy nie dostałem wyceny w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts