Malawi 14.02.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Poproszę o namiary na fachowca od układania glazury. Może ktoś jest zadowolony z jakości prac i chce swojego glazurnika polecić .. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.02.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ja wymienialam teraz kociol i zdecydowalam sie na junkersa cerapur smart 22-3.Mial bardzo dobre opinie na forum.Zreszta teraz tez to wiem z wlasnego doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.02.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dzięki, Wojgoc. Mój mąż ma jakieś pytania dot. pieca teraz (bo twardo planuje instalacje), oczywiście jeszcze nie kupujemy, i chciałby się przejść pogadać. Pytanie, dokąd najlepiej. Ellaj, dzięki - a gdzie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Madeleine, caly czas nosilam sie z zamiarem kupna przez Internet. W koncu pan, ktory przerabial mi instalacje kupil zestaw z zasobnikiem i programatorem w sklepie, w ktorym ma znizki.Wyszlo troche drozej, ale juz nie chcialam kombinowac. Przywiozl, podlaczyl.Potem przyjechal ktos z junkersa i ustawil kociol.Dziala bez zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dzięki, Wojgoc. Mój mąż ma jakieś pytania dot. pieca teraz (bo twardo planuje instalacje), oczywiście jeszcze nie kupujemy, i chciałby się przejść pogadać. Pytanie, dokąd najlepiej. proponuje podjechac do Viessmanna i pogadac zespecjalistą od ich Vitodensa i ich mozliwosci co do sterownosci i mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mój hydraulik był serwisantem kotłów Saunier Devual (pisownia?) i namówił mnie na kondensacyjny Thema (chyba "2"). Póki co zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja ponowię prośbę o namiary na rozsądnych podbitkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.02.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dekar, z tego co wiem, to Finlandia jest dealerem Urzedowskiego i plastikami sie nie zajmuje. dekar, miałes racje - Finlandia od lat handluje również oknami plastikowymi. jak dla mnie to konflikt interesów, bo z pewnym prawdopodobieństwem moze doradzac ten produkt, na który m wyższą marżę a nie koniecznie jest najlepszy dla danego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dekar, miałes racje - Finlandia od lat handluje również oknami plastikowymi. jak dla mnie to konflikt interesów, bo z pewnym prawdopodobieństwem moze doradzac ten produkt, na który m wyższą marżę a nie koniecznie jest najlepszy dla danego inwestora. Albo ja nie kumam czegoś, albo popadasz w paranoję. Nie można sprzedawać plastików i drewnianych? Przecież większość ludzi wie, że chce plastiki lub wie, że chce drewniane. Mając jedne i drugie można zadowolić i jednych, i drugich. A co jak się handluje drewnianymi od dwóch producentów? W moim składzie tak robili. Mieli Sokółkę i Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Uwaga - kolega nawiązał współpracę z Efapelem. Nie jest VAT-owcem, ale pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu. Generalnie będzie dawał 15% rabatu na ich pstryczki, ale dla starych grupowiczów załatwię większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.02.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Frankai, ile trzeba mieć "lat", żeby być "starym" grupowiczem tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.02.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Albo ja nie kumam czegoś, albo popadasz w paranoję. Nie można sprzedawać plastików i drewnianych? Przecież większość ludzi wie, że chce plastiki lub wie, że chce drewniane. Mając jedne i drugie można zadowolić i jednych, i drugich. A co jak się handluje drewnianymi od dwóch producentów? W moim składzie tak robili. Mieli Sokółkę i Urzędowskiego. widać, że nie kumasz. Dekar twierdził ze Finlandia namieszał w Jego dyskusji o oknach plastikowych i wychodziło, ze jest specem od tych okien. Ja poddałem w watpliwość znajomośc przez Fina tematyki plastików, ale okazało sie, ze jednak Dekar miał racje a Fin jednoczesnie sprzedaje okna plastikowe i jest dealerem Urzędowskiego na swoim terenie. Stad zwrotne info w strone Dekara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mam pytanie, czy ktoś z Was zgłębiał temat "Przekształcenie prawa użytkowania wieczystego w prawo własności nieruchomości gminnych ", żeby nie płacić podatków ( lub płacić mniejsze pieniądze) podatku od nieruchomości? Właśnie dostaliśmy decyzję i za 1177 m2 opłata wynosi za rok 388 zł. Czy Ci złodzieje wciąż będą nas okradać? Nie dość, że płacimy za działki kolosalne kwoty, to jeszcze jak widać mało im W zeszłym roku zapłaciliśmy około 20 zł ( rolna), teraz jeszcze nie zgłosiliśmy ( właśnie mamy przygotowany papier, żeby zgłosić w Gminie), to już jak widać sami podjęli decyzję, że już czas ściągnąć z nas kasę, ciekawe na jakiej podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mam pytanie, czy ktoś z Was zgłębiał temat "Przekształcenie prawa użytkowania wieczystego w prawo własności nieruchomości gminnych ", żeby nie płacić podatków ( lub płacić mniejsze pieniądze) podatku od nieruchomości? Właśnie dostaliśmy decyzję i za 1177 m2 opłata wynosi za rok 388 zł. Czy Ci złodzieje wciąż będą nas okradać? Nie dość, że płacimy za działki kolosalne kwoty, to jeszcze jak widać mało im W zeszłym roku zapłaciliśmy około 20 zł ( rolna), teraz jeszcze nie zgłosiliśmy ( właśnie mamy przygotowany papier, żeby zgłosić w Gminie), to już jak widać sami podjęli decyzję, że już czas ściągnąć z nas kasę, ciekawe na jakiej podstawie Ja miałem zapłacone wieczyste przez poprzedniego właściciela. Skorzystałem z pierwszej okazji do przekształcenia na własność. Było to jeszcze w 2000 roku. Z uwagi na opłaconą całą kwotę, było to chyba bezpłatne. Teraz trzeba wykupić, ale nie znam szczegółów. Nie myśl jednak, że nic nie zapłacisz. Ja płacę 0.28zł za m2. Za samą działkę figurującą jako "grunty pozostałe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 widać, że nie kumasz. Dekar twierdził ze Finlandia namieszał w Jego dyskusji o oknach plastikowych i wychodziło, ze jest specem od tych okien. Ja poddałem w watpliwość znajomośc przez Fina tematyki plastików, ale okazało sie, ze jednak Dekar miał racje a Fin jednoczesnie sprzedaje okna plastikowe i jest dealerem Urzędowskiego na swoim terenie. Stad zwrotne info w strone Dekara. To że istnieje kwestia kto co wiedział o Finlandii, to mnie nie interesuje. Chodzi mi wyłącznie o to co było w poście, na który odpisałem - ten niby konflikt. Kto widzi ten niby konflikt interesów - Ty czy Dekar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Frankai, to nam naliczono 0,33 . Wychodzi na to, że nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 FRANKAI,nie czepiaj sie słów jak rzep psiego ogona. nie było zadnego konfliktu miedzy nami,a zwracam honor było przyznaniem z mojej strony racji Dekara. i tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Meganasprawdź w gminie ile bedziesz miala za rolnicze i wtedy sama zdecydujesz czy warto. Co gmina to inne opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 15.02.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 W zeszłym roku zapłaciliśmy około 20 zł ( rolna), teraz jeszcze nie zgłosiliśmy ( właśnie mamy przygotowany papier, żeby zgłosić w Gminie), to już jak widać sami podjęli decyzję, że już czas ściągnąć z nas kasę, ciekawe na jakiej podstawie Ano na podstawie takiej, że geodeta, który Wam mierzył zgłosił to do katastru i oni się dowiedzieli drogą urzędową, że na działce ujawniono budowlę. Tym samym traci status nieruchomości gruntowej niezabudowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No i wszystko się jasne Sherlock Holmes sprawę wyjaśnił Trabi - dzięki tak i tak mamy już zgłosić, więc trudno Pozdrów małżonkę i ucałuj dzieciaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts