Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Beatko - BK

Cy my również możemy prosić o kontakt do Twojej p.architekt ? Macie może jej wcześniejsze referencje ?

Agnieszko - Zara

No to pięknie :D

A już wiecie co chcecie budować, oprócz tego, że powierzchnię będzie mieć pewnie sporą ? Właśnie rozmawialiśmy z Agnieszką (moją :wink:), że może bardziej odpowiadałoby Wam coś parterowego, aby "trzymać się w kupie" ?

Hej!

Po dłuższej przerwie znów na Forum.

U nas już prawdziwa budowa. Za chwilę kończymy "zero". Dzisiaj uzgadniałem kanalizę poziomą i różne przepusty.

BK: jestem zainteresowany kontaktem do Pani oferującej projekt wnętrza i ogrodu; tak przy okazji: Burkietowicz ma przedstawiciela we Wrocławiu. Moja więżba nie jest łatwa dla wiązarowców - będzie tradycyjna; poza tym podoba nam się podkreślenie konstrukcji na zewnątrz (wszystkie płatwie, krokwie, nadbitka) a tego nie dają wiązary...

AKA: tak między nami... może na privie... żwirowy czy rurowy? nie ukrywam, że coś do żwirowego straciłem zaufanie... tak czy inaczej na wszelki wypadek robię przepusty pod fundamentem na jakieś czerpnie...

Polanka: Grzegorzu, dzięki za kontakt na instalatora. Gość konkretny i sensowny. Czy masz może jakiś komentarz do jego jakości i cen? (może na privie...)

no i... SMOKU! Przepraszamy za brak jakichkolwiek kontaktów i obecności na majówce ale... nie ukrywam, że byliśmy ostro zakręceni ostatnimi inwestycjami przedmajowymi... teraz już jest spokojniej.

dobrzykowice - ja chciałam dom stawiać z bloczków termatu - pono fajne napewno dobre, ale drogie koszmarnie. Temat "nagrał" kolega męża który tam pracuje, obiecał że materiał będzie tani i firma - dobra - też niedroga. No mieliśmy gości za jakieś koszmarne pieniadze.

BK, tak jak napisałęm, "swego czasu" czyli to juz jest historia, teraz interesują już mnie tynki i parapety zewnętrzne :)

Wiem, wiem, że ściany to u ciebie przeszłość.

Nie ukrywam że zazdroszczę (wiem, zazdrość jest be),

też chciałabym bawić się w wykończenia a nie w grubą robotę.

Chociaż w budowie pociąga mnie to że jest to przedsięwzięcie organizacyjne. Wyzwanie.

CO ja będę robić jak się wybudujemy?

No wiem - ogród

A potem?

będzie nudno...

Ale znam siebie i wiem że coś wymyślę. Tylko nie mówcie mężowi :wink: bo on ma czasami dosyć moich pomysłów.

Dachowiec,

serdecznie zapraszamy. Jesteśmy osiągalni często w domu (bo w nim pracuję 8) . Dokładne namiary dam Ci na priva.

Niestety proponowana przeze mnie impreza dla okołowrocławiaków 13.06, musi zostać przełożona (wyjazd służbowy :evil: ). Ale na pewno zorganizujemy coś jeszcze w czerwcu. Za niedługo dam znać...

Pozdrowienia

LUDKOWIE MILI, OKOŁOWROCŁAWSCY

niniejszym ogłaszam publicznie chęć podjęcia Was w naszych skromnych progach 19 lub 20-go (w niedzielę się tyle nie buduje :lol: ) czerwca w godzinach od popołudniowych do wieczornych. Gwoździem nieustalonego jeszcze w szczegółach programu ma być koronna dyscyplina outdoorowa wszystkich Polaków - czyli GRILLOWANIE (oby pogoda nas nie zawiodła, a jak zawiedzie to przeniesiemy się do wnętrza), wszystkiego co się da... Dyscyplinami dodatkowymi będą - pożeranie sałatek, suszenie butelek i opędzanie się od komarów.

Mamy duży wybieg dla dzieci i psów, nawet trawiasty. Postaram się o piłkę i może zrobię jakąś prowizoryczną huśtawkę :) , co by i przyszłe nadzieje polskiego budownictwa jednorodzinnego miały radochę.

Dla ciekawych - opowieści nt. zmagań z materią remontową z możliwością samodzielnej weryfikacji "na własne oczy".

Piszcie, czy będziecie mieli ochotę i który termin Wam bardziej odpowiada (ewentualnie zaproponujcie jakiś inny). Postaram się w najbliższym czasie sklecić jakiś plan dojazdu (można się wybrać z miasta rowerami - tuż obok przebiega szlak okołowrocławski, lub podmiejskim autobusem z Leśnicy).

Pozdrowienia

Sławek,

my również z wielką ochotą zgłaszamy akces.

No chyba że znowu jakaś grubaśna robótka mi spadnie ...

A nie bardzo mogę odmawiać, bo się obrażą i przestaną przysyłać

Bardzo chętnie przyjedziemy - z dzieciarnią. Mój synek będzie chodzić w kółko (może tak parę godzin :roll: nie wiem jak te małe nóżki to wytrzymują) a córka pewnie znajdzie sobie jakieś towarzystwo i będzie cool.