Frankai 02.03.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Frankai, ja tam opiekunki do dziecka nie mam Ty może nie, ale są tu tacy co mają. A ja ani konserwatorki powierzchni płaskich ani guwernantki. Inna sprawa, że też uważam, że każdy powinien robić to na czym się zna i co mu się opłaca. Niestety póki co sam bałaganię i sam sprzątam. Sytuacja się ustabilizuje, to się pomyśli. Oczywiście przy mojej dokładności... i może czasem upierdliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.03.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 to Ty sie wprowadź do swojej chaty i zacznij nowa budować - wtedy Twa wiedza odswiezy i doradztwo będzie od A do Z budowania. Może nawet taki poradnik napiszesz i wydasz... Gdyby nie to, że swoją chatę będę spłacał, to pewnie bym jakąś postawił, żeby sprzedać. Póki co - dość ryzyka finansowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Poza tym kto w epoce cudownych mopów Viledy jeździ na szmacie, bój się boga, Frankai Po pierwsze primo - wychowałem się w czasach szmaty i koniec. "Nie wierzę w mopy" parafrazując jedną forumowiczkę. Po drugie primo - żaden mop nie zastąpi jakościowo szmaty. Po trzecie primo - gdzieś trzeba stare kości rozruszać. Po co mam płacić jakiemuś fitnesowi jak mogę w swojej budzie spalać kalorie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 myślę sobie - poprawcie mnie, jeśli się mylę - że wybór pstryczków jest o tyle mało stresujący, że nie trzeba go rozstrzygać "przed pierwszym wbiciem szpadla", jak miliona innych rzeczy (projekty wnętrz, ogrodu z "najgrubszych" spraw) Myślę sobie... że zamiast pisać, to powinnaś wbić już ten szpadel, bo właśnie rząd zabiera zwrot VAT. Na razie ma być do 2013, ale kto ich wie - zwrot VAT mogą od ręki zabrać. Poza tym ropa idzie w górę, więc plastikowe okna pewnie też. Do tego cały transport. Energia i tak pójdzie w górę. Z drugiej strony - jak ludzie przestaną się budować, to fachowcy będą tańsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Po pierwsze primo - wychowałem się w czasach szmaty i koniec. "Nie wierzę w mopy" parafrazując jedną forumowiczkę. Po drugie primo - żaden mop nie zastąpi jakościowo szmaty. Po trzecie primo - gdzieś trzeba stare kości rozruszać. Po co mam płacić jakiemuś fitnesowi jak mogę w swojej budzie spalać kalorie? po pierwsze - wychowałeś się też zapewne w czasach bez komórki i laptopa, jakoś sobie nie wyobrażam, żebyś nosił w kieszeni tylko żetony do automatów (są jeszcze w ogóle?), więc bez przesady z tym amiszowaniem po drugie - ten zastąpi, co potwierdzam ja, wszyscy członkowie mojej rodziny i pani sprzątająca po trzecie - ja tam wolę ruch na świeżym powietrzu, a linka sobie może zapisz, jakbyś na starość wolał inne formy aktywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Po pierwsze primo - wychowałem się w czasach szmaty i koniec. "Nie wierzę w mopy" parafrazując jedną forumowiczkę. Po drugie primo - żaden mop nie zastąpi jakościowo szmaty. Po trzecie primo - gdzieś trzeba stare kości rozruszać. Po co mam płacić jakiemuś fitnesowi jak mogę w swojej budzie spalać kalorie? zgadzam sie ze wszystkim - żadnym mopem nie umyjesz tak dokładnie np. fug jak szmatą w ręku i na kolanach. Tu mi sie przypomina dowcip kiedy kobiety maja biust w pionie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Myślę sobie... że zamiast pisać, to powinnaś wbić już ten szpadel, bo właśnie rząd zabiera zwrot VAT. Na razie ma być do 2013, ale kto ich wie - zwrot VAT mogą od ręki zabrać. Poza tym ropa idzie w górę, więc plastikowe okna pewnie też. Do tego cały transport. Energia i tak pójdzie w górę. Z drugiej strony - jak ludzie przestaną się budować, to fachowcy będą tańsi tylko poczekam na pnb, dobra? aaaaa w ogóle kto mnie popędza? żeby się jeszcze nie okazało, że się wprowadzę przed Tobą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 zgadzam sie ze wszystkim - żadnym mopem nie umyjesz tak dokładnie np. fug jak szmatą w ręku i na kolanach. Tu mi sie przypomina dowcip kiedy kobiety maja biust w pionie... nie mam specjalnego nabożeństwa do fug w tym względzie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 aaaaa w ogóle kto mnie popędza? żeby się jeszcze nie okazało, że się wprowadzę przed Tobą :D dobre, dobre Fugi czyści się cilitem bang czy czymś takim. Psika i po 15 minutach zmywa szmatką, bez szorowania. Tatarak, 8? wow. Nie ma pani ochoty przyjeżdżać na Ołtaszyn? Ja płacę prawie 2x tyle. No ale faktem jest, że super wszystko zrobione, prasowanie itd. Frankai, masz starsze dziecko, to i po co mu guwernantka? Przychodzą mi na myśl same złe rzeczy, zwłaszcza, jak sobie pomyślę o takiej dwudziestolatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Madeleine,dzieki za kontakt na P.Arka - zaczynamy współprace pod koniec marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Fugi czyści się cilitem bang czy czymś takim. Psika i po 15 minutach zmywa szmatką, bez szorowania. Udowodnisz mi to? Ja zajmę się swoimi metodami, a Ty bangiem, 15 minutami i szmatką. Frankai, masz starsze dziecko, to i po co mu guwernantka? Przychodzą mi na myśl same złe rzeczy, zwłaszcza, jak sobie pomyślę o takiej dwudziestolatce Synek ma blisko 11 lat, powoli jest przeze mnie uświadamiany, więc dobrze rozwinięta 20-latka nie zrobimy mu krzywdy, kiedy za 3-4 lata zacznie się interesować płcią przeciwną Gdybym miał córkę i guwernanta, to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.03.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 aaaaa w ogóle kto mnie popędza? żeby się jeszcze nie okazało, że się wprowadzę przed Tobą :D Jak "zwiedzisz" tyle świata co ja w trakcie budowy to pogadamy Zresztą ja z dobrego serca - mi uciekła końcówka dużej ulgi i na zwrot nie mogłem się załapać. Ucz się na błędach innych (także Moderatorów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 zgadzam sie ze wszystkim - żadnym mopem nie umyjesz tak dokładnie np. fug jak szmatą w ręku i na kolanach. Żadną szmatą nie wyczyścisz tak szybko fug jak czyścikiem parowym Szybko, czysto i praktycznie bez żadnej chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 02.03.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Mam jeszcze informacje do budujacych w gminie Zorawina. Chca nam zalozyc pod nosem ferme norek! Zapachy ze swiniarni to nic w porownaniu z norkami! Musimy zaatakowac gmine pismami ze sprzeciwem! Wiesz coś więcej na ten temat ?? nie wiem jak z uciążliwością to jakieś 15 km od nas w lini prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.03.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Poszukuję informacji o parapetach Fenorm Helolit, na FM znalazłem parę pozytywnych, ale relatywnie niewielką ilość. Czy może ktoś ma zamontowane te parapety i może podzielić się wrażeniami? A przy okazji namiarami na dobrych montażystów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.03.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Żadną szmatą nie wyczyścisz tak szybko fug jak czyścikiem parowym Szybko, czysto i praktycznie bez żadnej chemii. czyścik parowy? - co to za ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.03.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 czyścik parowy? - co to za ustrojstwo? Pierwszy z brzegu, mam podobny. http://www.euro.com.pl/czysciki-parowe/karcher-vapori-jet-4103.bhtml Ilość używanej chemii wyraźnie spadła od zakupu tego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 02.03.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Wiesz coś więcej na ten temat ?? nie wiem jak z uciążliwością to jakieś 15 km od nas w lini prostej Na sieci pisza, ze smrod z fermy norek jest straszliwy. Pewnie sie rozniesie po okolicy... Przy dobrych wiatrach i do Was doleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.03.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Synek ma blisko 11 lat, powoli jest przeze mnie uświadamiany, więc dobrze rozwinięta 20-latka nie zrobimy mu krzywdy, kiedy za 3-4 lata zacznie się interesować płcią przeciwną Gdybym miał córkę i guwernanta, to co innego Jesteś pewien tych 3-4 lat? Dzieci teraz szybko dorastają Wojgoc, miałam właśnie pytać, czy się dogadaliście i jeśli tak, w jakim zakresie (bo on w sumie robi całą wykończeniówkę, z przeróbkami instalacji włącznie). Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Podobały mu się Twoje tynki? TMK, a jak się zachowuje mop parowy na drewnie? da radę czy lepiej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.03.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Wojgoc, miałam właśnie pytać, czy się dogadaliście i jeśli tak, w jakim zakresie (bo on w sumie robi całą wykończeniówkę, z przeróbkami instalacji włącznie). Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Podobały mu się Twoje tynki? dogadalismy sie na zakres prac, jaki wynika z Jego wolnego harmonogramu czasowego, a nie z moich oczekiwań. On ma tylko kwiecień wolny a u mnie roboty na min. kwartał. Tynki ? Ponoć nie widział takich jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts