wojgoc 04.03.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 z końcem tygodnia członkowie grupy czujni! każde drobne niedopisanie wychwytują w mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 jak sobie odpowiednio dobierzesz próbę, to udowodnisz każdą tezę. Próba z dzisiejszego dnia jest niewiarygodna, aczkolwiek potwierdzająca moje wcześniejsze obserwacje. Wieloletnie. Dobra - mała korekta - ocena kto jest za kierownicą: "facet w czapce", "baba", "zimny łokieć" odnosi się do Polski. Zafałszowana może być tylko wpływem dominującej pozycji mężczyzn za kierownicą, a tym samym brakiem praktyki u kobiet. Tak czy inaczej nie mówię tutaj o próbce na poziomie 20 pilotów, a zapewne kilku tysiącom obserwacji. Jeżdżę rocznie ponad 50 kkm, więc próbka jest też rozłożona terytorialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 izraelscy piloci mają dużo więcej córek niż to statystycznie możliwe Słyszałem kiedyś, że faceci mający typowo męskie zawody, mają więcej córek. Podejrzewam, że nie 80%, a więc trudno mi to zweryfikować. Zresztą jakie są to typowo męskie? Górnik, kowal,... coś jeszcze? W rodzinie pradziadek był kowalem i miał 2 synów i 10 córek. No ale jeden przypadek, to żadna próbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 a mówisz o tezach, czy podważaniu faktów? bo faktem jest, że faceci nie mogą Ponoć prawdziwych facetów już nie ma Zresztą prawdziwych kobiet też już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ad. walizki - po kilkunastu telefonach i niespodziewanych zwrotach akcji oraz kilkakrotnych zmianach ustaleń dot. miejsca spotkania (w razie, jakby ktoś nas chciał na tym przyłapać), walizka została przekazana. No właśnie, przy korzystaniu z łazienki to może być kłopotliwe He, he - cały Smok. Jeszcze go nie spotkałem, ale z rozmów, emalii i forum, mam już odpowiednie zdanie A w czym problem? Że siądę na muszli i światło mi zgaśnie? Jak wstanę to się zapali. W wannie podobnie. Zresztą zdarzało mi się już relaksacyjnie usnąć, więc dobrze jak się światło wyłączy. W nowym domu wanna będzie cieplejsza i dużo większa, więc i spanko przyjemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 jak nie mogą, ostatnio jeden taki urodził. Jego partnerka życiowa również była po operacji zmiany płci i się udało. Powiem brutalnie: taki z niego facet jak z koziej dupy trąbka. Niektórzy lubią rozgłos bez względu na formę. Inni (dziennikarze) walą takie nagłówki (zwłaszcza w internecie), żeby masy czytały i najlepiej nic nie zakumały, poza durnawym tytułem. Skoro kobieta zostawiła sobie całe organy rozrodcze, to jaki z niej facet? Zmieniła sobie imię? Są imiona typu Tracy, które nie mówią czy to kobieta czy mężczyzna, zresztą żaden wpis do ewidencji nie rozstrzyga o biologii. Przebierańców jest cała masa. Jaki jest wyznacznik czy ktoś jest kobietą czy mężczyzną? Jak dla mnie właśnie te organy. Na marginesie - współczuję tym co zmieniają płeć. Z kolei śmiać mi się chce z prawa o niedyskryminowaniu i jak muszą się nagimnastykować Amerykanie z tą swoją poprawnością. No bo czy facet w okresie przejściowym, kiedy już się ubiera w sukienki, a ma jeszcze kuśkę, powinien korzystać z damskiego czy męskiego WC? A z prysznica? A gdybym był w wojsku, które to w warunkach polowych korzystało i może i dalej tak robi, z pryszniców grupowych, to wolałbym już być pod nim z kobietą niż z gejem. Dla obydwojga teoretycznie stanowię przedmiot zainteresowania seksualnego, ale niekoniecznie z wzajemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.03.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Nie sądzę, aby transseksualiści mieli wesołe życie, w jakiejkolwiek fazie transformacji. I nie jest to bynajmniej wydumany problem Amerykanów, w Polsce też się zdarzają A w czym problem? Że siądę na muszli i światło mi zgaśnie? Niektórzy w łazience czytają, to może być kłopotliwe Stąd cenna Twoja rada, że niektóre czujniki wykrywają również nieruszających się ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Niektórzy w łazience czytają, to może być kłopotliwe Stąd cenna Twoja rada, że niektóre czujniki wykrywają również nieruszających się ludzi. Ja też czytam W obu łazienkach światło w pobliżu "czytelni" świecone jest na stałe To na czujnik to tylko na szybkie wejście i wyjście. Co do czujników przebywania. Przejrzyj sobie czujniki Stainela oraz te które rozprowadza Astat w Poznaniu (mają stronkę z tym czym handlują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Nie sądzę, aby transseksualiści mieli wesołe życie, w jakiejkolwiek fazie transformacji. I nie jest to bynajmniej wydumany problem Amerykanów, w Polsce też się zdarzają Niektórzy w łazience czytają, to może być kłopotliwe znam takich, co mają tam doprowadzony internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 znam takich, co mają tam doprowadzony internet A myślisz, że moje posty są pisane wyłącznie w pokoju? Mam netbooka i iPlusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 A myślisz, że moje posty są pisane wyłącznie w pokoju? Mam netbooka i iPlusa ale nie chodzi mi o bezprzewodowy internet, maja normalne gniazdko Lan i Rtv rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 04.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 ale nie chodzi mi o bezprzewodowy internet, maja normalne gniazdko Lan i Rtv rzecz jasna o rany i mój małż na to nie wpadł co za niedopatrzenie.... a swoją droga wiele bym dała za jakąś nieprzemakalną wersję laptopa do wanny [bo kilka książek już zdołałam utopić]... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 o rany i mój małż na to nie wpadł co za niedopatrzenie.... a swoją droga wiele bym dała za jakąś nieprzemakalną wersję laptopa do wanny [bo kilka książek już zdołałam utopić]... Skoro dali gniazdko na sztywno, to znaczy, że może stacjonarny wpakują na wózek i będą wozić do WC. No to wiele daj. Są netbooki w wersji Army. Jak patrzyłem na cenniki 7 lat temu, to zwykłe kosztowały po 3 000 netto, a wersja Army 20 000 Ja nieraz miałem swojego w wannie. I nie utopiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Claris chcąc odszukać najprostszy link do katalogu technicznego dla Ciebie natknąłem się na informację, że Logus ma też gniazda do odkurzacza centralnego!!! No a ja takowy mam, więc... szlag mnie trafił. Bo gniazda mam prostokątne duże. Na szczęście nie ma dla linii Aquarella czy Base, a tylko dla Metallo, Crystal, Arbore i Petra, więc pewnie odpuszczę i nie będę wykuwał i malował Gdyby jednak ktoś chciał, to może rozważyć i ten osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Wojgoc, ja tez Skorpion:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Wojgoc, ja tez Skorpion:) Ja także Mocna grupa Przy okazji - czy ktoś z Was robił badanie domu kamerą termowizyjną i wie gdzie w dobrej cenie można takie badanie zlecić (w innych rejonach Polski już od 300 zł) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ja także Mocna nadreprezentacja nie da sie ukryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.03.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 i ja też Skorpion Frankai, zaintrygowałeś mnie tymi czujnikami. Faktycznie, może warto w wiatrołapie coś takiego zrobić. Zainteresowało mnie też zrobienie czujnika na poddaszu na korytarzu. Na korytarzu 4,68 m wychodzi 4 drzwi, 5 drzwi są już naprzeciwko schodów. Może też warto wrzucić ten czujnik. Musimy przemyśleć sprawę. Ale czujnik to już instalacja inteligentna? Madeleine, dzięki za link poczytałam... u mnie to chyba jeszcze bardziej skomplikowane ' Słuchajcie, po poleceniach z forum próbuję się skontaktować z elektrykiem Panem Kocotem. Macie może do Niego jakiś inny namiar poza komórka podawaną na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.03.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Może też warto wrzucić ten czujnik. Musimy przemyśleć sprawę. Ale czujnik to już instalacja inteligentna? Nie - czujnik nie świadczy o inteligencji. Ja ich mam sporo, a mam zwykłą Pamiętaj, że czujniki mają swoją specyfikę. Wykrywają lepiej ruchu po okręgu niż po promieniu. Poza tym - każdy ma swój zasięg. Warto by było zrobić testy, czy w danym miejscu ogarnie każde drzwi i schody. Jeżeli nie - może trzeba dać 2 czujniki. Mój na suficie, czasem ma "spóźniony refleks". Z kolei ten Efapela w wiatrołapie, wydaje mi się być rewelacyjny. Potrafił zauważyć mnie przez szparę w uchylonych drzwiach rzędu 1-2 cm. A tak w ogóle - moja budowa to tylko 100km od Wrocławia. Może jednak warto przyjechać i ocenić co i jak działa? Mam już 60% osprzętu założone i to tego najważniejszego. Dziś pewnie reszta którą już kupiłem. Pozostaną mi tylko gniazdka RTV/PC/tel. i parę miejsc, gdzie miałem wątpliwości. Część z nich się rozwiązuje i w poniedziałek lub wtorek, przytargam z Poznania te braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja także Mocna grupa Przy okazji - czy ktoś z Was robił badanie domu kamerą termowizyjną i wie gdzie w dobrej cenie można takie badanie zlecić (w innych rejonach Polski już od 300 zł) ? Zajrzyj do dziennika Ryski - robiła i polecała wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts