Frankai 14.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ale Tatarak pytał jak sie w teorii wyznacza Punkt Zero a nie w praktyce. Wiem, ale Tatarak nie lubi się doktoryzować, więc za chwilę i tak by pytała co zrobić w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Też pyli jak się go tnie czy wycina bruzdy. Ale przynajmniej pyli na czysty kolor, nie na pomaranczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Poszlo na priv bardzo dziękuję a do tej "listy zapytań" z maila to jeszcze dopisuję wykonawcę podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ale przynajmniej pyli na czysty kolor, nie na pomaranczowy jakby nie pylił to sprzatac potem trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ponoć nauka kosztuje, a ja chciałem Ci zapewnić możliwość kompletnie darmowej nauki. Ludziom to się nigdy nie dogodzi byłeś w tych Stanach, to na pewno wiesz, że "there's no such thing as free lunch" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ale Tatarak pytał jak sie w teorii wyznacza Punkt Zero a nie w praktyce. a może powinnam powiedzieć praktyczno-teoretycznie chodzi mi o to, na jakiej wysokości ten poziom zero wypada w odniesieniu do otoczenia. ale Frankaia odpowiedź jest dla mnie ok. ooo? mam dwa guziczki "Edytuj" pod postami. następne ulepszenie! jeden na dni parzyste, drugi na nieparzyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wiem, ale Tatarak nie lubi się doktoryzować, więc za chwilę i tak by pytała co zrobić w praktyce. bingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 14.03.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 U mnie b-k (zwykły nie Ytong) i byłoby fajnie, ale jednak lubi pękać. Też pyli jak się go tnie czy wycina bruzdy. Co do pękania, to pół biedy jak przed tynkami, ale zdarzyło mi się też po. Poza tym - w żadnym wypadku nie dawać na ściany zewn. Ja dałem, na piętrze coby lekka była, a że dach wystaje 1.40 to nie miałem obaw. No i pękło chyba 2. Po pierwszy, dawana była siatka a i tak nie pomogła. Potem 2 cm styro i siatka. Ja miałam w projekcie bk + 16cm styro, ale robię z silki. A tak przy okazji to jakie robiliście ścianki działowe? Mam w projekcie 8cm, a wykonawca radzi, aby zrobić 12cm. Wydawało mi się, że silka ma dobre parametry dźwiękoszczelności, i teraz się zastanawiam, szczególnie, że na dole taka ścianka ma dzielić toaletę i kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 byłeś w tych Stanach, to na pewno wiesz, że "there's no such thing as free lunch" Byłem ale się nie zamerykanizowałem. Pracuję w sprzedaży i dla klientów nie ma nic za darmo Nawyki sprzedażowe zostawiam jednak w biurze. Nie zauważyłaś, że wypowiedzi są szczegółowe? Nikt mi za to nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 14.03.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja mam u siebie drogę wyżej niż działkę i wszyscy sąsiedzi brali poziom drogi jako 0, u mnie są 3 schodki w projekcie i chyba tak też zostanie ze względu na stojącą wodę po roztopach.. Wszystko ma okazać się po wykopach, które już w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Nikt mi za to nie płaci. Musisz odpowiadac, w koncu jestes MODERATOREM! Murator Ci placi! Tak sobie zartuje, wiem, ze funkcja moderatora polega na czyms innym Nie moglam sie powstrzymac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja miałam w projekcie bk + 16cm styro, ale robię z silki. A tak przy okazji to jakie robiliście ścianki działowe? Mam w projekcie 8cm, a wykonawca radzi, aby zrobić 12cm. Wydawało mi się, że silka ma dobre parametry dźwiękoszczelności, i teraz się zastanawiam, szczególnie, że na dole taka ścianka ma dzielić toaletę i kuchnię... Silkę kojarzę jako twardy materiał. Rzadko w nim robiliśmy, ale zdarzało się. Koszmarem było dla mnie robienie instalacji w ściankach z 6cm pełnej cegły. Jeżeli bruzdownica samoróbka lub wiertarka z wykrojnikiem była niedostępna (to były lata 1983-1994), to miałem wrażenie, że ścianka się rozpadnie. Teraz chyba każdy wykonawca ma ten osprzęt. Na parterze możesz rozpatrywać pogrubienie (zakładając, że masz fundament, lub dobrze zagęszczone podłoże). Na piętrze musiałabyś pytać architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Musisz odpowiadac, w koncu jestes MODERATOREM! Murator Ci placi! No właśnie dlatego odmówiłem jak proponowali mi funkcję Moderatora Forum a nie tylko grupy. Nie wiedziałbym co z taką kasą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 14.03.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Właśnie wolałabym zostawić 8cm Może ktoś z was ma takie ścianki i napisze swoją opinię? Taki słyszałam, że silka to twardy materiał, ale instalatorzy mówili mi, że mają sprzęt do robienia bruzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Byłem ale się nie zamerykanizowałem. Pracuję w sprzedaży i dla klientów nie ma nic za darmo Nawyki sprzedażowe zostawiam jednak w biurze. Nie zauważyłaś, że wypowiedzi są szczegółowe? Nikt mi za to nie płaci. nie ma się o co unosić Twoje wypowiedzi są megaszczegółowe i pomocne, ale na takim szkoleniu z czyszczenia baterii, to chyba jednak Ty byś więcej zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tatarak, my powiedzieliśmy, że nie chcemy schodów na zewnątrz. Architekt miał takie samo zdanie i zrobił "punkt zero" nieznacznie powyżej gruntu. Na etapie murowania fundamentów przyjechał kierownik i doradził, aby podnieść o jeden bloczek, a wyrównany sobie ziemią. Teraz jesteśmy ok. 2 cm na poziomem gruntu. Do tego dojdzie wysokość posadzki czyli 23 cm. dobrze ci bo ja mam wg projektu dwa schodki, a że okazało się że sąsiedzi są nieco wyżej to i ja musiałem podnieść o domek o dwa bloczki i teraz zastanawiam się jak to ugryźć. Zapewne postaram się jakoś tak usypać ziemi żeby było maks trzy schodki lub mniej, ale to wyjdzie dopiero w późniejszym praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.03.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Nie chodzi o kwestię szorowania. Chodzi o to, że na chromie robią się plamki, które trzeba za każdym razem ścierać. Z kolei na umywalce zostają różne rzeczy w kącikach, a że do ścianki blisko, to nie machnie się ścierką, tylko trzeba paluszkiem ścierkę przeciskać. mówiłem - pedant żartuję oczywiście, w moim przypadku nie wiem czy te krany u mnie są chromowane czy jakieś inne badziewiowane (wyglądaja na zwykłe) ale ja mam po dwa w każdym zlewie i tu zaczyna się jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.03.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 byłeś w tych Stanach, to na pewno wiesz, że "there's no such thing as free lunch" and also nowadays you won't even get a free slap in face. Wszystko ma swoją cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.03.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 a ja mam pytanie z innej beczki, ponieważ wkrótce będę miał zakładane okna to elektryk zagadnął mnie o kontaktrony. No i nie wiem co tu zrobić bo jak się okazuje podobno jak elektryk założy je na okna to mogę stracić gwarancję na okna. Jak wyście to rozwiązali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.03.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Potrzebuję jakieś hurtownie budowlane na północy wrocka, w stronę Radwanic/Oławy please Za wyjątkiem gaji na tyskiej bo tą to znam wiem że temat był już poruszany ale jak pomyślę że mam się cofnąć kilka/set stron to mnie trąca. dzienx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts