Spirea 19.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 mamy jechać jutro, ale może faktycznie sobie podarować - mnie interesują schody, drzwi zewnętrzne i wewnetrzne, kuchnie, kominki (Madeleine pytałaś o kominki, to dovee widziałam własnie rok temu na targach. Było teź sporo innych kominków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 19.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 mamy jechać jutro, ale może faktycznie sobie podarować - mnie interesują schody, drzwi zewnętrzne i wewnetrzne, kuchnie, kominki (Madeleine pytałaś o kominki, to dovee widziałam własnie rok temu na targach. Było teź sporo innych kominków). Z kominkami widziałem jedną firmę. Schody jak wspomniano wyżej. Kuchni nie widziałem, ale też nie szukałem. Z meblami chyba tylko jedno stoisko zauważyłem. Ogrodzenia były na zewnątrz dwie firmy, jedna z Radwanic - mieli ogrodzenia, napędy do bram, bramy garażowe i druga z ogrodzeniami z elementów murowanych. Tak jak pisałem wcześniej bardzo skromnie i więcej znajdziesz przez internet i w składach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 forgetit,dzięki za dodatkowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Frankai wiesz co daj mejla może będzie łatwiej A co mam dawać jak masz Przecież rok temu mi radziłaś w kwestii samozatrudnienia No dobra - wysłałem, bo może mnie skoszowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No dobra - wysłałem, bo może mnie skoszowałaś a są takie kosze na 1,90m, w których bys się zmieścił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.03.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 a są takie kosze na 1,90m, w których bys się zmieścił? A kto powiedział, że w koszu trzeba stać? Zresztą z pewnością są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Z kominkami widziałem jedną firmę.tak, ja niestety trafiłam chyba na przerwę - stoisko było, ale nikogo przy nim. Pochodziliśmy trochę i poszliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 20.03.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witajcie, jeśli ktoś potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę wykończeniową (regipsy, kafelkowanie, malowanie) to wyślę namiar na priv. Robią szybko, zawsze coś doradzą i zostawiają posprzątaną chałupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witajcie, jeśli ktoś potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę wykończeniową (regipsy, kafelkowanie, malowanie) to wyślę namiar na priv. Robią szybko, zawsze coś doradzą i zostawiają posprzątaną chałupę to ja poprosze info na PW - z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 20.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witajcie, jeśli ktoś potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę wykończeniową (regipsy, kafelkowanie, malowanie) to wyślę namiar na priv. Robią szybko, zawsze coś doradzą i zostawiają posprzątaną chałupę Witaj, ja również poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 20.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Możecie polecić dobrego kierbuda co zna się na budownictwie domków energooszczędnych? Potrzebuje fachowcy co potrafi dobrze skontrolować, doradzić. Dzięki in advance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 20.03.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 To ja dołączam do listy życzeń: szukam ekipy do wykonania ocieplenia i tynków. Dom parterowy, jest tego ok. 350m2, styropian 20cm, tynk mineralny biały + malowanie (fragmenty). Robota do zrobienia w okolicy Obornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 20.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witajcie, jeśli ktoś potrzebuje namiar na sprawdzoną ekipę wykończeniową (regipsy, kafelkowanie, malowanie) to wyślę namiar na priv. Robią szybko, zawsze coś doradzą i zostawiają posprzątaną chałupę Ja również proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja mam tynk silikonowy z Mega1000 z Oławy - mieli własną mieszalnię - jestem z niego zadowolony. Polecam co najmniej 15 cm styropianu bo jego koszt jest niewielki a efekt spory [3 lata temu była to optymalna grubość jeśli chodzi o ceny, przenikalność i głębokość wnęk okiennych]. Zwróć uwagę na to, żeby przy pomiarach odliczyć grubości styro [płacisz za m2 ocieplenia domu a nie m2 powierzchni po ociepleniu - chyba, że tak się dogadałeś]. SUSPENSER - dziękuję za odpowiedź, na grupie tak szybko strony lecą, że nie zdążyłam zauważyć, że odpowiedziałeś My już mamy styropian, zastanawiamy się nad materiałem z jakiej firmy i jaki - już wiemy, że chyba wybierzemy silikonowy ( ze względu na cenę), ale co do firmy, to zastanawiamy się jeszcze. Niestety chyba mamy problem, to znaczy popękał nam klej na styropianie. Przyjechał pan z ekipy, która "mogłaby nam kłaść tynk" i zwróciła nam na ten fakt uwagę. Nie wiem, jakie to może mieć skutki po położeniu tynku i czy kiedyś nie popęka tynk Czy kto miał już takie doświadczenie, albo gdzieś widzieliście u kogoś taki "kwiatek" Wiecie co z tym zrobić? Panowie krzyknęli za zrobienie elewacji bez styropianu 7 tyś. za 200 m2 - wychodzi po 35 zł za m2, bez materialu Proszę o radę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 20.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Z kominkami widziałem jedną firmę. Schody jak wspomniano wyżej. Kuchni nie widziałem, ale też nie szukałem. Z meblami chyba tylko jedno stoisko zauważyłem. Ogrodzenia były na zewnątrz dwie firmy, jedna z Radwanic - mieli ogrodzenia, napędy do bram, bramy garażowe i druga z ogrodzeniami z elementów murowanych. Tak jak pisałem wcześniej bardzo skromnie i więcej znajdziesz przez internet i w składach budowlanych. No ja znalazłam trochę więcej dla siebie - bramy garażowe, meble kuchenne, skład budowlany, kilka stoisk z rekuperacją, okna, drzwi... Widocznie jestem jeszcze dość początkująca i wchłaniam na razie dużo infromacji A w ogóle to były aż 3 namioty i w każdym (nawet tym z drewnem) były różne firmy, ale można było przeoczyć te dwa dodatkowe bo informacja o nich była dość słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 forgetit - też jesteśmy w fazie szukania ekipy od elewacji, kiepsko idzie. Mam 3 namiary, gdzie: - jedna ekipa nie odpowiada, - druga nawet tania w zależności od położonego styropianu 12-15 zł, ale.... no właśnie - widzieliśmy ich robotę i nie do końca było to super ( ramy okien wymazane tynkiem), elewacja jak na oko nie najgorzej i pas pod listwą startową - mozaika była ładnie położona ( na oględziny przyjadą do nas pod koniec tygodnia) - trzecia ekipa - przyjechali dzisiaj i właśnie obejrzeli dom, pokazali nam pęknięcia na kleju którym posmarowany jest styropian i powiedzieli, że nie dają gwarancji, że tynk nie popęka i że i tak trzeba dwa razy zagruntować, a w jednym miejscu nawet wyciąć styropian i sprawdzić, czy dobrze trzyma się muru. Po tym wszystkim zaśpiewali właśnie 7 tyś za robociznę ( 200 m2) ............................. mam dość wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 SUSPENSER - dziękuję za odpowiedź, na grupie tak szybko strony lecą, że nie zdążyłam zauważyć, że odpowiedziałeś Niestety chyba mamy problem, to znaczy popękał nam klej na styropianie. Przyjechał pan z ekipy, która "mogłaby nam kłaść tynk" i zwróciła nam na ten fakt uwagę. Nie wiem, jakie to może mieć skutki po położeniu tynku i czy kiedyś nie popęka tynk Czy kto miał już takie doświadczenie, albo gdzieś widzieliście u kogoś taki "kwiatek" Wiecie co z tym zrobić? Panowie krzyknęli za zrobienie elewacji bez styropianu 7 tyś. za 200 m2 - wychodzi po 35 zł za m2, bez materialu Proszę o radę :( Wiem o co chodzi - momentami sam nie wyrabiam się z czytaniem, ale jak potem walnę serią z odpowiedziami to zajmuję pół strony U mnie w 2-3 narożnikach pękł tynk, ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo wiadomo, że dom osiada przez kilka lat, więc myślę, że było to raczej nie do uniknięcia - może to lepiej, że pękł Wam już teraz - napisz tylko czy w rogach czy na środku. Z tego co pamiętam u mnie liczyli 35 za docieplenie + klej i 15 za tynk, ale to było 3 lata temu, wynajęcie rusztowań też kosztuje i może stąd ta cena [mimo wszystko wg mnie chcą sporo]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.03.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Pamiętacie grupowe rabaty na drzwi i bramy ? Teraz organizuję grupę chętnych na zakup ekogroszku.Niedługo cena będzie najniższa w roku, mam już propozycję dobrej ceny i wziąłem węgiel na próbę. Zainteresowanych z południa i wschodu Wrocławia oraz okolic Grodkowa i Bierutowa zapraszam do wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172761-Grupa-z-okolic-Jelcza-Laskowic-kupuj%C4%85ca-ekogroszek-latem-2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Z tego co wiem rusztowania maja swoje, bo to większa firma Klej popękał na środku Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2011 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Klej popękał na środku Kiedyś dawno temu w Muratorze widziałem artykuł, który objaśniał jak należy interpretować poszczególne pęknięcia. Wiadomo, że część może pojawić się wraz z osiadaniem budynku i nie jest to nic niebezpiecznego. Oczywiście warto sprawdzić. Jak rozumiem nie macie pęknięć wewnątrz, to znaczyłoby, że naprężenia nie były duże, lub - i może to nawet bardziej prawdopodobne - nie tyle z osiadania, co od nagrzania pod wpływem słońca. U mnie pojawiły się na ścianie szczytowej od narożnika drzwi balkonowych. Powody były 2 osiadanie płatwi i właściwości b-k. Poprawka pierwsza polegała na siatce i ponownym tynkowaniu, kolejna - 2 cm styropianu i nowy tynk. Dopiero wówczas przestało. Być może u Ciebie też będzie dołożona siatka i klej, ale się nie znam. U mnie miałem jedną ekipę od ścian osłonowych i tynków, więc nic mnie nie obchodziło - mają poprawić. U Was możecie zrzucić na tych co wykończą: macie zrobić tak by nie pękało. Mogą wówczas miejscowo rozebrać, żeby sprawdzić co pod spodem, ale mają odpowiadać za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts