wojgoc 24.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Wojgoc - lepiej długo szukać, niż potem przekazywać instrukcje przez pośrednika, bo wykonawca z inwestorem nie chce rozmawiać - nonsens.to sie tyczy konkretnej sytuacji? czy tylko teoretyzujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dzisiaj pracuję w zbliżonej branży i też jakoś nie każą mi po tatę dzwonić. Chyba trafiam na bardziej wyształcone ekipy albo co. Moja branża też zdominowana przez mężczyzn. Mój były szef - wcześniej wykładowca na polibudzie, żeby nie było, że nie wykształcony - na jednym ze spotkań konsorcjum, próbował coś ściemniać. Dziewczyna ze strony lidera - taka nieduża blondynka, bardzo wesoła, milutka - kompletnie zaskoczona. Najpierw mu kazała przeczytać ostatnie 2 e-mail'e, a ponieważ tego nie zrobił, rozesłała wszystkim obecnym. Obciach na maksa. Lepiej nie kręcić i nie lekceważyć. Nawet miłych blondynek W branżach niemęskich, jeżeli kobieta dochodzi do pewnego stanowiska, to zwykle dlatego, że naprawdę jest dobra i to jest jej pasja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 24.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Moja branża też zdominowana przez mężczyzn. Moze to niezbyt na temat, ale musze przyznac, ze wykonuje 'meski' zawod i lepiej mi sie rozmawia z mezczyznami niz z kobietami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Moze to niezbyt na temat, ale musze przyznac, ze wykonuje 'meski' zawod i lepiej mi sie rozmawia z mezczyznami niz z kobietami... a jakie to sa" męskie zawody"? bo poza kopaniem rowów nic innego nie kojarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 to sie tyczy konkretnej sytuacji? czy tylko teoretyzujesz... odnoszę się do Twojej wypowiedzi do Spirei: http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Spirea Nie obchodzi mnie to, jakie zdanie mają wykonawcy na temat roli kobiety w domu/związku. Ich też nie powinno obchodzić, jakie inwestor ma podejście. Przychodzą wykonać robotę, za którą dostają wynagrodzenie. Jeśli uważają, że "nie jestem partnerem w rozmowach" to niech spadają na drzewo - roboty nie będzie, a ja znajdę kogoś innego. z takim podejsciem niektórych wykonawcow mozesz dłuuugo szukać, zwłaszcza przy wykończeniówce. Ale to nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 24.03.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a jakie to sa" męskie zawody"? bo poza kopaniem rowów nic innego nie kojarze Operator wozka widlowego np. Przypomij sobie dowcip o swince morskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a jakie to sa" męskie zawody"? bo poza kopaniem rowów nic innego nie kojarze na pewno skoki narciarskie. nie słyszałam, żeby kobiety to uprawiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a skakanie to zawód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 no nie mów, że pan Adam był tyle lat bezrobotny! zakładam, że dla zawodowych sportowców jest to zawód - jak sama nazwa wskazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 P.Adam bedzie teraz normalnie pracować, stałym domownikiem bo wczesniej był tylko 40dni rocznie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 na pewno skoki narciarskie. nie słyszałam, żeby kobiety to uprawiały Oto zwyciężczyni Pucharu Kontynentalnego: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/CC10Vi_Daniela_Iraschko_92.JPG/230px-CC10Vi_Daniela_Iraschko_92.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a jakie to sa" męskie zawody"? bo poza kopaniem rowów nic innego nie kojarze To - jak dla mnie - takie zawody, w których ponad 90% stanowią mężczyźni. Na mojej budowie do tej pory były 3 kobiety: jedna podawała cegły mężowi murarzowi, oraz dwie sprzątaczki. Jeżeli chodzi o murarzy, dekarzy, tynkarzy, zbrojarzy, malarzy, parkieciarzy, meblarzy, instalatorów, etc. - nie zaobserwowałem żadnych kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Moze to niezbyt na temat, ale musze przyznac, ze wykonuje 'meski' zawod i lepiej mi sie rozmawia z mezczyznami niz z kobietami... To nic dziwnego - największymi rasistami są Murzyni Mówiąc poważnie - jeżeli kobieta mówiła mi, że z jakąś płcią się lepiej dogaduje lepiej, to zawsze mówi o mężczyznach. Albo to rzeczywista zależność, albo zafałszowanie wynikające z tego, że mówi to do mężczyzny, albo... takie mam koleżanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 a jakie to sa" męskie zawody"? bo poza kopaniem rowów nic innego nie kojarze kobitke na wózku widlowym to juz 20lat temu widzialem, ale kobiety-drwala to jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 i nie słyszałem też o kobiecie-bacy.a baca tez zawód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wojgoc - pomijając wszystko inne - wymieniono konkretnego człowieka z imienia i nazwiska. I to o tym człowieku napisałeś niezbyt pochlebnie i niezgodnie z prawdą. Dlatego zapytałem czy go znasz. Wygląda na to, że nie znasz go ale opinie wszemi wobec wygłaszasz - publicznie. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wojgoc - pomijając wszystko inne - wymieniono konkretnego człowieka z imienia i nazwiska. I to o tym człowieku napisałeś niezbyt pochlebnie i niezgodnie z prawdą. Dlatego zapytałem czy go znasz. Wygląda na to, że nie znasz go ale opinie wszemi wobec wygłaszasz - publicznie. Michał mozesz mi przytoczyc gdzie ja wymieniam konkretnego czlowieka z imienia i nazwiska. Ale tak wiesz dokladnie, caly mój wpis z nazwiskiem i imieniem tego czlowieka. I nie pomijaj wszystkiego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 24.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wojgoc, mozemy sie tak przekomarzac do rana: ja np. nie widzialam kobiety-gornika na przodku. Mysle, ze wiesz dobrze, co oznaczaja 'meskie zawody'. A jesli nie, wyjasniam: zdominowane przez mezczyzn. Ale od tematyki budowlanej odeszlismy o lata swietlne. Aby do niej powrocic: w budowlance na stanowiskach fizycznych kobiet niewiele, jak zauwazyl Frankai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wojgoc - proszę bardzo, poniżej to wklejony Twój post z cytatem wypowiedzi Madeleine. Napisałeś o konkretnym człowieku.Masz tam datę postu jakbyś chciał koniecznie sprawdzić. Michał ELITA FORUM (min. 1000) Zarejestrowany: 27.01.2010Posty: 1469 Napisał MadeleineAnyway, dosyć bawi mnie, że p. Bogdan Zych z uporem próbuje załatwiać różne sprawy z moim mężem, a nie ze mną. bo w Jego światopoglądzie kobita jest od pilnowania porządku w zagrodzie, gotowania i sprzatania a nie od budowania i stawiania murów. Do tego jeszcze nie daj Boze aby kobita zrugała Go przy pracownikach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.03.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ale czy ja wymieniam tu czlowieka z imienia i nazwiska???????????? I czym ja tego czlowieka obraziłem? Czy podważam Jego kompetencje jako Wykonawcy?zaczyna mi sie czkawką odbijać nieopatrznie zadane pytanie Tatarakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts