SUSPENSER 26.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ja po prostu trafiłam na czas kiedy zrobiło się ciepło i wszyscy zaczęli betonować przed jutrzejszym deszczem. I skoro mieli do wyboru jakieś większe budowy, to mnie olali. Babka sama przez tel. powiedziała, że na jednej budowie nagle zmienili zdanie i zamiast 40m3 wzięli 80m3, jeżdzą do 22 i mnie nigdzie już nie wcisną, a mają same duże budowy. Dla ścisłości Sanbet koło Oławy. Przedzwoń do Zakpol na Portowej w Oławie lub Oła Bet - są tańsi i nie olewają klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 i jak mnie pier...ło :jawdrop:Różnicówka nie zadziałała, a jest dobra.ł. haha, bo pewnie cwany prąd potraktował Cię jak odbiornik. Popłynął sobie od L do N i różnicówka nie wykryła upływności. Swoją drogą nie przeceniałbym możliwości tego urządzenia. Wyłącza zasilanie przy prądzie większym od 30 mA, podczas gdy bezpiecznym prądem dla człowieka jest 10 mA , a i tak zależy od innych czynników. Jednym słowem, robisz coś przy urządzeniach elektrycznych, odłącz zasilanie, ale Tobie nie muszę tego mówić. Swoją drogą miałeś "szczęście" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Michal_Wroclaw przypadkiem kwota nie zawiera kosztów papierologii związanej z przekazaniem budynku do użytkowania ?Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 26.03.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 hej potrzebowałabym namiary na jakiegoś porządnego kogoś do położenia kafelków i drobnych robót wykończeniowych. Niestety wszystkie moje namiary okazały się już pozajmowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 haha, bo pewnie cwany prąd potraktował Cię jak odbiornik. Popłynął sobie od L do N i różnicówka nie wykryła upływności. Swoją drogą nie przeceniałbym możliwości tego urządzenia. Wyłącza zasilanie przy prądzie większym od 30 mA, podczas gdy bezpiecznym prądem dla człowieka jest 10 mA , a i tak zależy od innych czynników. Jednym słowem, robisz coś przy urządzeniach elektrycznych, odłącz zasilanie, ale Tobie nie muszę tego mówić. Swoją drogą miałeś "szczęście" Nie miałem jak się uzerować. Zero był zaizolowane, a korespondenty odłączone, więc nawet przez świetlówkę nie było jak. Gdybym się zwarł na kabelkach od oprawki, to poszłoby po paluchach a nie po całym ciele. Ani chyba do kalafiora poszło. Różnicówka wyłącza przy prądzie nie większym niż 30mA i - jeżeli dobrze zapamiętałem co brat mówił - nie mniejszym niż 15mA. Policja łapie mnie jak akurat przypadkowo i w miejscu gdzie "można" jadę trochę za szybko. Prąd mnie kopie jak nie pracuję pod napięciem (tu mnie z przyzwoicie wykonanej "przedłużki lampowej" popieścił. Faktycznie trzeba mieć "szczęście" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Idę dokończyć przekonfigurowywanie pstryczków w sypialni i spadam do starego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Namiary na kafelkarza:Wojtków Jarosław Australijska 66tel. 71 373 76 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazy_mary 26.03.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Namiary na kafelkarza: Wojtków Jarosław Australijska 66 tel. 71 373 76 10 Dzieki wielkie! ...i prosze o jeszcze, bo podobno teraz wszyscy zajęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 26.03.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Namiar na kafelkarza (+ inne prace wykończeniowe): Zdzisław Rynkiewicztel. 505 585 585Brzeg/Oława i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.03.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ile płaciliście za kafle 60x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.03.2011 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ile płaciliście za kafle 60x60? 2 lata temu: 72zł/m2 chińskiego gresu polerowanego i 100zł/m2 za polski gres naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 27.03.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Przedzwoń do Zakpol na Portowej w Oławie lub Oła Bet - są tańsi i nie olewają klientów. Brałam z OłaBet, których polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 27.03.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Michal_Wroclaw przypadkiem kwota nie zawiera kosztów papierologii związanej z przekazaniem budynku do użytkowania ? Michał Chyba nie zawiera ponieważ facet nie wspominał o tym a swoją drogą cały czas zaznaczał, że to jest tylko za stan surowy zamknięty. Cała reszta za dodatkową dopłatą. Patrząc na kwoty, które inni forumowicze płacą za usługi KB (około 2 tys zł) można powiedzieć że te 4,5 to już jest przesada. Najciekawszym jest to, że facet z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 27.03.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Uziemienie fundamentówRowy, w których będzie wylana ława fundamentowa, będą wyłożone folią. Celem jest maksymalne ograniczenie wsiąkania mleczka betonu do gruntu. W takiej sytuacji też możemy wykonać uziemienie? Skoro tak to w jaki sposób?Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 27.03.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Uziemienie fundamentów Rowy, w których będzie wylana ława fundamentowa, będą wyłożone folią. Celem jest maksymalne ograniczenie wsiąkania mleczka betonu do gruntu. W takiej sytuacji też możemy wykonać uziemienie? Skoro tak to w jaki sposób? Pozdrawiam, Michał Przyspawać bednarkę do zbrojenia i wystawić na zewnątrz. PS wysłałem Ci namiary na KB z południowych częsci W-wia. Pijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Gdyby ktoś potrzebował przewieźć coś HDSem to polecam pana Sługockiego tel. 603 134 028. Przewiózł nam w sb budę od Dekara - bardzo sprawnie i z głową, cena do dogadania (albo może objawił mi się dar negocjacyjny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ile płaciliście za kafle 60x60? skrót myślowy ile płaciliście za położenie kafli 60 x 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 27.03.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Przyspawać bednarkę do zbrojenia i wystawić na zewnątrz. PS wysłałem Ci namiary na KB z południowych częsci W-wia. Pijaki Dzięki za info, namiary. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.03.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Uziemienie fundamentów Rowy, w których będzie wylana ława fundamentowa, będą wyłożone folią. Celem jest maksymalne ograniczenie wsiąkania mleczka betonu do gruntu. W takiej sytuacji też możemy wykonać uziemienie? Skoro tak to w jaki sposób? Pozdrawiam, Michał Jest o tym sporo w internecie pod hasłem uziemienie fundamentowe, lub uziom fundamentowy. Czasem wykonawcy fundamentów wiedzą jak to poprawnie zrobić. Do dolnego pręta zbrojenia przykręcić i najlepiej dodatkowo przyspawać płaskownik ocynkowany 4x25 mm, wyprowadzić go na ok 50 cm ponad planowaną podłogę w okolicy rozdzielnicy elektrycznej, pręty zespawać na łączeniach po całym obwodzie budynku. Folia może minimalnie pogorszyć parametry, ale i tak jest to najlepszy sposób. Osobiście uważam, że układanie folii w wykopie jest zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Smoku, a tak ludzkim językiem, to do czego ten uziom służy? bo owszem dużo na ten temat jest, ale językiem dla mnie niezrozumiałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts