Frankai 05.04.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 chciałbym żeby moja druga połowica się tak interesowała tymi sprawami co ty. A nie tylko - "a czemu tak dużo!?!" Funkcję którą Ty spełniasz, Spirea wykonuje u siebie. Trochę byłoby bez sensu, żeby dwie osoby robiły to samo. Inna sprawa, że przy dużych projektach - a takim jest budowa domu - trzeba wierzyć, że druga osoba robi to rzetelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.04.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 już dawno to zrobili, ale że ty tak dużo mówisz to nawet uwagi na to nie zwróciłeś Nie - tak długo (w znaczeniu ilości słów a nie tempa) piszę, że mnie to nie dotykało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.04.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Funkcję którą Ty spełniasz, Spirea wykonuje u siebie. Trochę byłoby bez sensu, żeby dwie osoby robiły to samo. Inna sprawa, że przy dużych projektach - a takim jest budowa domu - trzeba wierzyć, że druga osoba robi to rzetelnie. dokładnie tak. Momentami jest to jednak już męczące. Z drugiej strony, gdyby moja druga połówka zajmowała się tym wszystkim, wiem, że i tak chciałabym trzymać rękę na pulsie i sprawdzałabym wszystko jeszcze raz. A co do kawy - jak najbardziej bardzo dużo piszecie i ciężko nadrobić. Ale informatyk pokonał w końcu problemy z pamięcią laptopa i powinnam częściej zaglądać. Został jeszcze modem. Kaśka73 - pytałam się tych moich, ale oni robią kompleksowo, a nie same g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.04.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 macie jakieś doświadczenia z tarasami? osobiście nie mam nic przeciwko jeżom, deski z konglomeratu łatwo się demontuje i montuje z powrotem w razie potrzeby. a taras ceramiczny od południa to się potrafi fest nagrzać, co nie? nawet zadaszony. U nas wieczorem jest przyjemnie ciepły [wylewany + gres], a w dzień póki co się nie oparzyłem, więc pewnie zależy to od ... koloru płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.04.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 my dajemy 20 cm w podłogę, ale ja ma obsesję na punkcie ocieplenia, więc niewykluczone, że przesadzam. Frankai dobrze mówi - te 20 cm w podłodze to przesada. Ciekaw jestem ile chcecie dać w skosy i strop poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.04.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ad tarasu - pierwsze, o co mnie ekipa od SSO spytała i kierbud, to czy taras wylewany, czy na legarach/ brukowany. Bo bez sensu jest betonować i płytkami okładać, bo to same problemy. Mamy wylewany betonowy obłożony gresem i nie wiem o jakich problemach oni mówią - może poproś o szczegóły to sprawdzę u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.04.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 145 to nie jest też dużo dla dwóch dorosłych osób pracujących w domu . Dokładnie tak jest. My póki co jesteśmy w dwójkę i tak w jednym pokoju mamy gabinet, w drugim kino, w trzecim sypialnię, w czwartym suszarnio-prasowalnię, a w piątym oglądamy TV. Gdy pojawi się nowy lokator/lokatorka trzeba będzie iść na kompromis i oddać któryś z pokoi Co do gadulstwa nie obawiaj się - ja od dawna sypię seriami i ogranicza mnie tylko ta 30 sekundowa przerwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.04.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Gdy pojawi się nowy lokator/lokatorka trzeba będzie iść na kompromis i oddać któryś z pokoi Co do gadulstwa nie obawiaj się - ja od dawna sypię seriami i ogranicza mnie tylko ta 30 sekundowa przerwa Ja zakładałem w skrajnym przypadku 2 dzieci i 2 dziadków. Póki co będziemy mieli tylko jednego lokatora, ale spróbujemy zadziałać w kwestii 100% zastąpienia Co do gadulstwa... Twoje to pikuś. Popatrz sobie co dziś Tatarak zrobiła. Gdyby z taką szybkością operowała tym szpadlem - co to go jeszcze nie wbiła - to nie tylko by machnęła ogrodzenie, ale wszystkie ławy i przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 05.04.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Szanowna grupo. Jakie macie opinie o oknach M&S MS LINE ze wzmocnieniem termicznym. Pakiet trzyszybowy. Uzbierałem trochę ofert. I ta na okna MS LINE jest najatrakcyjniejsza pod względem cenowym.Pod uwagę brałem:THERMIC 90 MD OKNOPLAST, KrakówPassiv Line, Adamsano i MS LINEPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 05.04.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ups, bedzie problem, bo troche czasu juz upłyneło, ale poszukam na starym kompie. Będę dźwięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.04.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mamy wylewany betonowy obłożony gresem i nie wiem o jakich problemach oni mówią - może poproś o szczegóły to sprawdzę u nas Po kilku latach odpadają płytki Michał_Wrocław, konsultowałam w wątku okiennym się w tym temacie prawdopodobnie zdecyduję na MS właśnie. Z tym, że porównywałam je do Hekaplastu i Jezierskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.04.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 U nas wieczorem jest przyjemnie ciepły [wylewany + gres], a w dzień póki co się nie oparzyłem, więc pewnie zależy to od ... koloru płytek. wieczorem pewnie tak, ale w słoneczny dzień to pewnie nieźle napindala jak nie jest zadaszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.04.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Po kilku latach odpadają płytki u moich rodziców tak było. Fugi się wykruszyły, kafle miejscami poodpadały i tamtego lata poprawiali (po 4 latach od przeprowadzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.04.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Suspenser - przeszedłem się do Bricomana, bo był najbliżej i już wyczaiłem. Są specjalne kołki do gazobetu - wbijane. W nie wchodzi chyba zwykła śruba (nie było w komplecie. Niestety były tylko takie 10x60 i 8x60, a obok były klasyczne 8x200 i 8x260. Wziąłem jedne (8x60) i drugie (8x200) i się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.04.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Po kilku latach odpadają płytki Generalnie tarasy są problematyczne. Trzeba koniecznie robić je na ociepleniu, stosować wszelkie zalecane folie i hydroizolacje, oraz elastyczne kleje. Zobaczymy jak będzie bo póki co moje mają jakoś 1.5 roku i jest OK. Kolor też pewnie robi różnicę. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.04.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 u moich rodziców tak było. Fugi się wykruszyły, kafle miejscami poodpadały i tamtego lata poprawiali (po 4 latach od przeprowadzki) tak, ale wszystko jest kwestią gustu. Jedni wolą gres, inni płytki, jeszcze inni drewno a jeszcze inni dywan na tarasie i założę się że zawsze znajdzie się człowieczek który obłożył sobie taras jednym z powyższych i teraz psioczy na to bo coś się stało. Z drugiej jednak strony jeśli taras nie jest osłonięty daszkiem (czytaj ciągle narażony na czynniki atmosferyczne) lub spartaczony przez "fachowców" to nic temu nie pomoże jak tylko go poprawiać co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Szanowna grupo. Jakie macie opinie o oknach M&S MS LINE ze wzmocnieniem termicznym. Pakiet trzyszybowy. Uzbierałem trochę ofert. I ta na okna MS LINE jest najatrakcyjniejsza pod względem cenowym. Pod uwagę brałem: THERMIC 90 MD OKNOPLAST, Kraków Passiv Line, Adamsa no i MS LINE Pozdrawiam z tego co wiem to MS Line robi jedne z lepszych (takich z wyższej półki). Tak jak Spirea napisała, są porównywalne jakościowo z Hekaplastem i Jeziorem. Też się nad nimi zastanawiałem, ale pozostałem jednak przy Panu J. A Oknoplastu a tym bardziej Adamsa z jakichś przyczyn nie brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Poratujcie namiarami na ekipę do K-G? na kiedy potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 05.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Po kilku latach odpadają płytki Michał_Wrocław, konsultowałam w wątku okiennym się w tym temacie prawdopodobnie zdecyduję na MS właśnie. Z tym, że porównywałam je do Hekaplastu i Jezierskiego. Madeleine jaką technologię okien wybierasz? U mnie: pakiet trzyszybowy MS Line http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/polski/produkty/okna_pvc/okna_msline_pvc/okno_msline/49663-2-pol-PL/okno_msline.jpg Wzmocnienia Termiczne MS http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/zdjecia_produktowe/okna_pvc/tytanowetermo_profil_bialy/44518-4-pol-PL/tytanowetermo_profil_bialy_medium.jpg Szyba SUPERtermo Ug=0,5 W/m2K PN-EN 674:1999, budowa 3T-16Ar-3-16Ar-3T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 O, matko!Dopiero skonczylam czytac Wasze dzisiejsze wypowiedzi.Ale sie rozgadaliscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts