Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

a czemu w garażu ma styro nie dawać? ja bym wrzucił, chociażby 5cm, jakby nie patrzeć przecież nad garażem jest pokój lub inne pomieszczenie.

to zobacz jak masz w projekcie.

w garazu wymagana jest grubsza, jednolita warstwa jastrychu ze względu na przenoszone obciążenia wjeżdżającego/wyjeżdżającego auta.

Ociepl sobie sufit garazu skoro masz pokój nad garażem

Pewnie nie za czesto. Zrobie parapety i koniec, a samochod jeden raz w miesiacu:)

Ale lubie miec porzadne rzeczy.

I do tego japonskie:)

to zmienia postac rzeczy. te moje propozycje nie spełniaja Twoich podstawowych oczekiwań.

rozumiem, ze autko co bedzie pucowane raz w miesiącu tez japońskie?

ale się bedzie błyszczyć.....tylko czy lakier to wytrzyma?

:-D:-D:-D:p

Juz wiem. Ma byc mimosrodkowa.

Nie musi. Wystarczy, że będzie miała płynną regulację obrotów oraz możliwość zamontowania rotoflexa (przystawka na rzep). Filce i szmaty wtedy można bez problemu dopasować. Nawet chińską szlifierką kątową z regulacją wypolerujesz auto. Przyzwoite polerki można spokojnie kupić poniżej 200zł.

Polerki nie należą do narzędzie szczególnie awaryjnych, no może poza najtańszymi mającymi ze 100W. Chociaż i niewiele mocniejszą polerowałem autko :)

U mnie izolacja ma kształt wanny - leży na chudziaku i chodzi na "rolkę". Poziom wylewek mam ciut powyżej "rolki".

Garaż koniecznie obniż !!! Jak się coś dzieje złego np z rurami w garażu, czy pomieszczeniu gospodarczym, to ma się wylać na podwórko, a nie do domu. Zrób minimum 5cm pochylnię przy wejściu z garażu.

co to znaczy "chodzi na rolkę"?:jawdrop:

a widzisz, o tych rurach i wylewaniu na podwórko nie pomyślałam, dzięki :)