Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Tos pieknie podsumowal :D

A wracajac do tematyki budowlanej: w ogole nie przemyslalam tematu parapetow zewnetrznych. Z czego, jaki kolor (przy jasnej elewacji, bialej stolarce i czarnej dachowce)? Jaki producent? Tylko powazne oferty!

najpoważniejsza ze wszystkich to szmatami obłóż. Plus taki że nie slychać kropel tłukących o nie a i oryginalność się liczy :D

dobra żartowałem, mam ten sam dylemat bo u mnie zmieniła się koncepcja zarówno elewacji (zamiast piaskowego klinkieru będzie jakiś łupek), dachu (zamiast jasno czerwonej dachówki będzie ciemny brąz). W efekcie czego parapety zewn też muszą zostać zmienione bo w oryginale były z tego samego klinkieru co elewacja.

A wracajac do tematyki budowlanej: w ogole nie przemyslalam tematu parapetow zewnetrznych. Z czego, jaki kolor (przy jasnej elewacji, bialej stolarce i czarnej dachowce)? Jaki producent? Tylko powazne oferty!

Ja wymiękam jacy wy posto-twórczy jesteście, nie ogarniam normalnie...

A wracając do parapetów - przy moich białych oknach i czarnej dachówce parapety zewn. mam granitowe - granit crystal white [choć on bardziej szary niż biały jest]. No a poza tym ja jestem w kamieniu zakochana, wewn. tez mam kamienne [granit, trawertyn i marmur]

A wracając do parapetów - przy moich białych oknach i czarnej dachówce parapety zewn. mam granitowe - granit crystal white [choć on bardziej szary niż biały jest]. No a poza tym ja jestem w kamieniu zakochana, wewn. tez mam kamienne [granit, trawertyn i marmur]

Jakoś że jeden kamień od drugiego się może sporo różnić - trzeba się udać do i obejrzeć konkretną płytę. Niektóre hurtownie kamienia mają kapitalne wystawki - np. Interstone w Adamowicach przed Warszawą.

Na zewnętrzny parapet przydałoby się coś grubszego, a ewentualnie sklejone 2x3cm.

Jakoś że jeden kamień od drugiego się może sporo różnić - trzeba się udać do i obejrzeć konkretną płytę. Niektóre hurtownie kamienia mają kapitalne wystawki - np. Interstone w Adamowicach przed Warszawą.

Interstone ma swój skład także we Wrocku, obok jest jeszcze Levantina [oba na Szczecińskiej - polecam odwiedzić, niesamowite wrażenie] no i koło Obornickiej jest Ingemar.

Kurczę, pół dnia mnie nie było, a tu impreza na całego ;) Prawdopodobnie moja podświadomość miała duży wpływ na wczorajsze zakupy pierogów z mięsem, które właśnie skonsumowałam, czytając tę dyskusję :D

A czytałaś, że czasem w domu robi się wielkie pranie nawet w zimie i warto by je gdzieś wywiesić?

w garażu??? Wiesz, Frankai, niektórzy ludzie po zakończeniu wprowadzają się do domu, a nawet - o zgrozo! - parkują samochód w garażu, co sprawia, że nie jest on idealnie czystym miejscem ;)

Słuchajcie, czy ktoś ćwiczył korzystanie z beczkowozu? kto świadczy takie usługi i ile to kosztuje?

Madeleine - ja mam szambo i to jest poważny argument, żeby się wyprowadzić, chociaż gmina "już" buduje kanalizację. od 5 lat he he he.

zapytaj w lokalnym zgk, nie wiem, ile u nas kosztuje standardowy wywóz, bo ja mam malutkie szambo, które mnie zmusza do oszczędnego używania wody (nie ma mowy o półgodzinnych prysznicach :(). za wywóz szamba płacę prywatnemu wywozicielowi 3 razy tyle ile za wodę, a i to "po znajomości". jeśli tylko możesz - rób oczyszczalnię!

w garażu??? Wiesz, Frankai, niektórzy ludzie po zakończeniu wprowadzają się do domu, a nawet - o zgrozo! - parkują samochód w garażu, co sprawia, że nie jest on idealnie czystym miejscem ;)

Może i nie jest, ale w moich rejonach pranie się wiesza na sznurkach, a nie kładzie na podłodze :p