albert07 07.04.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Podawanym w niegłupim domu nad którym wisi klątwa Tataraka, a główne danie to pierogi. To tak żeby była jasność, skąd ta atmosfera kojarzy mi się to z jakimś groteskowym filmem w komediowej atmosferze. Coś jak "4 pokoje" Tarantina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 07.04.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tos pieknie podsumowal A wracajac do tematyki budowlanej: w ogole nie przemyslalam tematu parapetow zewnetrznych. Z czego, jaki kolor (przy jasnej elewacji, bialej stolarce i czarnej dachowce)? Jaki producent? Tylko powazne oferty! najpoważniejsza ze wszystkich to szmatami obłóż. Plus taki że nie slychać kropel tłukących o nie a i oryginalność się liczy dobra żartowałem, mam ten sam dylemat bo u mnie zmieniła się koncepcja zarówno elewacji (zamiast piaskowego klinkieru będzie jakiś łupek), dachu (zamiast jasno czerwonej dachówki będzie ciemny brąz). W efekcie czego parapety zewn też muszą zostać zmienione bo w oryginale były z tego samego klinkieru co elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Haveno - zdecydowanie jasne te parapety, a co do materiału, to jakie są opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 To tak żeby była jasność, skąd ta atmosfera żeby była jasność, robię co mogę, by tę atmosferę podtrzymywać i z dumą się do tego przyznaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 07.04.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Haveno - zdecydowanie jasne te parapety, a co do materiału, to jakie są opcje? Szczerze mowiac, to nawet nie wiem, z czego sie je robi... Choc takie z cegly klinkierowej (czyli z fugami) odpadaja. A Ty o jakich myslalas u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.04.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A wracajac do tematyki budowlanej: w ogole nie przemyslalam tematu parapetow zewnetrznych. Z czego, jaki kolor (przy jasnej elewacji, bialej stolarce i czarnej dachowce)? Jaki producent? Tylko powazne oferty! Ja wymiękam jacy wy posto-twórczy jesteście, nie ogarniam normalnie... A wracając do parapetów - przy moich białych oknach i czarnej dachówce parapety zewn. mam granitowe - granit crystal white [choć on bardziej szary niż biały jest]. No a poza tym ja jestem w kamieniu zakochana, wewn. tez mam kamienne [granit, trawertyn i marmur] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Havena, a jaki dokładnie będzie ten jasny kolor Twojej elewacji? jak biały, to szare parapety bdb- tak jak u Claris. Claris - no, jakoś nie możemy się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 07.04.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A wracając do parapetów - przy moich białych oknach i czarnej dachówce parapety zewn. mam granitowe - granit crystal white Pozwole sobie zajrzec do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 07.04.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Havena, a jaki dokładnie będzie ten jasny kolor Twojej elewacji? Jeszcze nie jestem pewna, myslalam o jakiejs zlamanej bieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.04.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Claris - no, jakoś nie możemy się powstrzymać To jakieś takie genetyczne. GW i GK zawsze były rozgadane. Jak wchodziłem na inne, to pisali tylko o konkretach. Nuuuuuuuuuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.04.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A wracając do parapetów - przy moich białych oknach i czarnej dachówce parapety zewn. mam granitowe - granit crystal white [choć on bardziej szary niż biały jest]. No a poza tym ja jestem w kamieniu zakochana, wewn. tez mam kamienne [granit, trawertyn i marmur] Jakoś że jeden kamień od drugiego się może sporo różnić - trzeba się udać do i obejrzeć konkretną płytę. Niektóre hurtownie kamienia mają kapitalne wystawki - np. Interstone w Adamowicach przed Warszawą. Na zewnętrzny parapet przydałoby się coś grubszego, a ewentualnie sklejone 2x3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.04.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jakoś że jeden kamień od drugiego się może sporo różnić - trzeba się udać do i obejrzeć konkretną płytę. Niektóre hurtownie kamienia mają kapitalne wystawki - np. Interstone w Adamowicach przed Warszawą. Interstone ma swój skład także we Wrocku, obok jest jeszcze Levantina [oba na Szczecińskiej - polecam odwiedzić, niesamowite wrażenie] no i koło Obornickiej jest Ingemar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.04.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Interstone ma swój skład także we Wrocku Wiem, ale wystawka w Adamowicach jest chyba znacznie większa. Mają cały namiot na to - pewnie jakieś 200 typów kamieni w próbkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.04.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Kurczę, pół dnia mnie nie było, a tu impreza na całego Prawdopodobnie moja podświadomość miała duży wpływ na wczorajsze zakupy pierogów z mięsem, które właśnie skonsumowałam, czytając tę dyskusję A czytałaś, że czasem w domu robi się wielkie pranie nawet w zimie i warto by je gdzieś wywiesić? w garażu??? Wiesz, Frankai, niektórzy ludzie po zakończeniu wprowadzają się do domu, a nawet - o zgrozo! - parkują samochód w garażu, co sprawia, że nie jest on idealnie czystym miejscem Słuchajcie, czy ktoś ćwiczył korzystanie z beczkowozu? kto świadczy takie usługi i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Słuchajcie, czy ktoś ćwiczył korzystanie z beczkowozu? kto świadczy takie usługi i ile to kosztuje? My korzystaliśmy w zeszłym roku z beczkowozu MPWiK. Zamawiało się mailowo [+ potwierdzaliśmy telefonicznie] korzystając z formularza dostępnego na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.04.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja prawie dopiero wstalam i znowu nie moge nadrobic czytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Madeleine - ja mam szambo i to jest poważny argument, żeby się wyprowadzić, chociaż gmina "już" buduje kanalizację. od 5 lat he he he. zapytaj w lokalnym zgk, nie wiem, ile u nas kosztuje standardowy wywóz, bo ja mam malutkie szambo, które mnie zmusza do oszczędnego używania wody (nie ma mowy o półgodzinnych prysznicach ). za wywóz szamba płacę prywatnemu wywozicielowi 3 razy tyle ile za wodę, a i to "po znajomości". jeśli tylko możesz - rób oczyszczalnię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.04.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Teraz trzeba miec umowe i rachunki, bo straz miejska sprawdza. U nas tez buduja kanalizacje i buduja. Na razie znowu cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 w garażu??? Wiesz, Frankai, niektórzy ludzie po zakończeniu wprowadzają się do domu, a nawet - o zgrozo! - parkują samochód w garażu, co sprawia, że nie jest on idealnie czystym miejscem Może i nie jest, ale w moich rejonach pranie się wiesza na sznurkach, a nie kładzie na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.04.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Aleeee:) Frankai, jak mozesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts