ellaj 09.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Tez uwazam, ze jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale ta makita byla akurat w porzadku.Mimo wszystko kupie jednak dwa oddzielne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 ja też jestem jakaś zrezygnowana po tych wpisach o styro w garażu w podłodze/suficie i ścianie. Jedni piszą, że się nie daje w podłogę, inni, ze tak i dali. Jedni, że dali na ścianę, a inni, że nie daje się styro do wewnątrz. Ktoś, że dał styro na sufit i jest ok, inny, że jak już to wełnę. Głowa mnie już boli. Faktycznie pomyliłam uziom z odgromieniem. Uziom będzie, a odgromienia nie. Nie wiem, co z tym odgromieniem robić. Tatarak - co do stali - zajrzyj do projektu. Ja na rysunkach technicznych konstrukcji mam zestawienie stali w kg i mb. Projekt masz z tego samego biura, więc powinnaś mieć tak samo. Swój stan zero liczyłam własnie wg tych danych z rysunków i tabelek, sama obliczałam potrzebną objętość betonu i ilość bloczków, bo nie miałam jeszcze kosztorysu. Mam dość i idę oglądać Kości Spireo, ilość stali już mam ustaloną. Problemem w ostatnich wpisach było to, że każdy inaczej podaje ceny w ofercie. Jedna hurtownia policzyła mi cenę netto za tonę i cenę netto/brutto za ilość, której potrzebuję. chyba u nich zrobię zakupy, żeby odwzajemnić uprzejmość Gdzie masz Kości w piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 przy okazji witam Szanowną Grupę, o na razie tylko czytałem . pzdr, ppred witam, to teraz musisz "się popisać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Tatarak, u mnie materiały są chronologicznie w tabelce Dostałaś tylko budowlankę, do instalacji jest osobne części (osobno elektryka, osobno sanitarka). I osobno mam kosztorys w wersji pełnej, a osobno w uproszczonej. ale ja zamawiałam "kosztorys", a nie "kosztorys budowlanki". ale już to o... zlekceważę bo i tak robię inaczej ogrzewanie niż w projekcie, a resztę instalacji to wykonawcy śpiewająco skosztorysują, a poza tym głos pani Renaty w telefonie sprawia na mnie wrażenie, że rozmawiam z osobą w agonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 cóż, Samir gostek niczego sobie;) ale na skandynawski błękit oczu to pewnie nie mam co liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 ale na skandynawski błękit oczu to pewnie nie mam co liczyć? w dzisiejszych czasach nigdy nie wiadomo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 10.04.2011 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witajcie, Pod koniec kwietnia ruszam z budową na południe od Wrocławia. Materiały będę kupować sama. Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dobrą hurtownię, co to i upust da dobry, i dowiezie wszystko na budowę na czas. Najlepiej okolice Sobótki, choć w zasadzie wszystko na południe od Wrocławia mi pasuje. A w ogóle to jak rozmawiać z taką hurtownią - potrzebuję do jesieni wybudować SSO, więc chyba najlepiej dogadać się z jedną hurtownią na wszystkie materiały? Pokazać im projekt, oni wyliczą ile czego trzeba i wtedy negocjować cenę? Będę wdzięczna za wszystkie porady, bo na razie strasznie zielona jestem. Aż wstyd się do tej zielenizny na tak szacownym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Możecie mi napisać czy 'współpracujecie' z jakąś agencją ochrony i jak to wygląda? Czy jesteście zadowoleni, czy jest coś extra w ramach umowy [nie wiem co mogłoby być extra ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 10.04.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witajcie, Pod koniec kwietnia ruszam z budową na południe od Wrocławia. Materiały będę kupować sama. Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dobrą hurtownię, co to i upust da dobry, i dowiezie wszystko na budowę na czas. Najlepiej okolice Sobótki, choć w zasadzie wszystko na południe od Wrocławia mi pasuje. A w ogóle to jak rozmawiać z taką hurtownią - potrzebuję do jesieni wybudować SSO, więc chyba najlepiej dogadać się z jedną hurtownią na wszystkie materiały? Pokazać im projekt, oni wyliczą ile czego trzeba i wtedy negocjować cenę? Będę wdzięczna za wszystkie porady, bo na razie strasznie zielona jestem. Aż wstyd się do tej zielenizny na tak szacownym forum hejka ten temat jest poruszany dosyć regularnie, więc najlepiej jak cofniesz się kilka/naście stron wstecz to poczytasz gdzie, co i jak. witamy na FM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 10.04.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Szukam bezskutecznie drzewek Daglezji (od 1,5m - 1,8m) do posadzenia na pasie ziemi przeznaczonej na zieleń parkową. Wiecie gdzie można takie Daglezje kupić we Wrocławiu lub w okolicach? Potrzeba mi jedynie tak 8-15 szt i już sama nie wiem gdzie jeszcze mogę ich szukać Mam kilka mniejszych sadzonek posadzonych, ale z nich pozytek będzie za jakieś 10 lat, a ja potrzebuje za 5 lat - mam tam niezłe wiatry od północy. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Będę wdzięczna za wszystkie porady, bo na razie strasznie zielona jestem. Aż wstyd się do tej zielenizny na tak szacownym forum Każdy kiedyś był zielony. Tak jak pisał Albert07 - trzeba dla przyzwoitości przeczytać parę stron, bo pewne informacje regularnie się powtarzają. O hurtowniach było. O podejściu - a dokładniej o kosztorysach i czy hurtownie robią dobre zestawienia - też było. Szukaj długich postów z pominięciem moich Ja piszę dużo ale nie o hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.04.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witajcie, Pod koniec kwietnia ruszam z budową na południe od Wrocławia. Materiały będę kupować sama. Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dobrą hurtownię, co to i upust da dobry, i dowiezie wszystko na budowę na czas. Najlepiej okolice Sobótki, choć w zasadzie wszystko na południe od Wrocławia mi pasuje. A w ogóle to jak rozmawiać z taką hurtownią - potrzebuję do jesieni wybudować SSO, więc chyba najlepiej dogadać się z jedną hurtownią na wszystkie materiały? Pokazać im projekt, oni wyliczą ile czego trzeba i wtedy negocjować cenę? Będę wdzięczna za wszystkie porady, bo na razie strasznie zielona jestem. Aż wstyd się do tej zielenizny na tak szacownym forum od 2 tygodni temat jest wałkowany wzdłuż i wstecz - cofnij sie o ileś tam stron - jakiejś 40stron lub wejdź na posty Tataraka lub Madeleine - One najbardziej są zaangażowane w ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.04.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 ... albo "rżną głupa", żeby wyczuć czy mogą inwestora naciągnąć. dokładnie tak. od dawna odnoszę wrażenie, ze ich tego uczą w tych budowlanych szkołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.04.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Szukam bezskutecznie drzewek Daglezji (od 1,5m - 1,8m) do posadzenia na pasie ziemi przeznaczonej na zieleń parkową. Wiecie gdzie można takie Daglezje kupić we Wrocławiu lub w okolicach? Potrzeba mi jedynie tak 8-15 szt i już sama nie wiem gdzie jeszcze mogę ich szukać Mam kilka mniejszych sadzonek posadzonych, ale z nich pozytek będzie za jakieś 10 lat, a ja potrzebuje za 5 lat - mam tam niezłe wiatry od północy. Pomożecie? w zeszłym roku znajomy kupował w okolicach Milicza - jakas potęzna szkółka z wszelakimi drzewkami. Niestety nie pomogę bliżej bo nie ma mnie w kraju a do znajomego nie mam aktualnych namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.04.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 w dzisiejszych czasach nigdy nie wiadomo:) no to chyba muszę jechać "negocjować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.04.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witajcie, Pod koniec kwietnia ruszam z budową na południe od Wrocławia. Materiały będę kupować sama. Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dobrą hurtownię, co to i upust da dobry, i dowiezie wszystko na budowę na czas. Najlepiej okolice Sobótki, choć w zasadzie wszystko na południe od Wrocławia mi pasuje. A w ogóle to jak rozmawiać z taką hurtownią - potrzebuję do jesieni wybudować SSO, więc chyba najlepiej dogadać się z jedną hurtownią na wszystkie materiały? Pokazać im projekt, oni wyliczą ile czego trzeba i wtedy negocjować cenę? Będę wdzięczna za wszystkie porady, bo na razie strasznie zielona jestem. Aż wstyd się do tej zielenizny na tak szacownym forum Witamy! temat hurtowni - jak zauważył Albert - wałkujemy od kilku dni, więc faktycznie cofnij się, a wszystko znajdziesz. I nie przejmuj się, tu wszyscy przychodzą zieloni, a po kilku tygodniach robimy się specjalistami z doktoratem od wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.04.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Każdy kiedyś był zielony. Tak jak pisał Albert07 - trzeba dla przyzwoitości przeczytać parę stron, bo pewne informacje regularnie się powtarzają. O hurtowniach było. O podejściu - a dokładniej o kosztorysach i czy hurtownie robią dobre zestawienia - też było. Szukaj długich postów z pominięciem moich Ja piszę dużo ale nie o hurtowniach Eeee, Frankai, nie bądź taki skromny - Moana je pominie, a potem nie będzie nic wiedzieć o pstryczkach czy ledach (no chyba, że ona z mojego gatunku, to nie pominie, a i tak nic nie będzie wiedzieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 lub wejdź na posty Tataraka lub Madeleine - One najbardziej są zaangażowane w ten temat lub spytaj na priva, czego dokładnie szukasz, w miarę możliwości pomożemy (sorry, Madeleine, że tak deklaruję w Twoim imieniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.04.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 dokładnie tak. od dawna odnoszę wrażenie, ze ich tego uczą w tych budowlanych szkołach. no, na tajnych kompletach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.04.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Eeee, Frankai, nie bądź taki skromny - Moana je pominie, a potem nie będzie nic wiedzieć o pstryczkach czy ledach (no chyba, że ona z mojego gatunku, to nie pominie, a i tak nic nie będzie wiedzieć) Miło mi, że mam taką wierną czytelniczkę A gdzie się podziały multiposty? Znudziły się czy tak jak u mnie - wygodniej klinkąć i wpisać, kliknąć i wpisać... i tak 100 razy znowu mnie korci, żeby napisać coś o czym nie ma sensu, bo na chorobę umysłową nie ma rady. A miałem się nie denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts