Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za miłe przyjęcie na forum :) Próbowałam skorzystać oczywiście z wyszukiwarki, ale mam wrażenie, że ciężko znaleźć w niej to, czego akurat szukam. Wyskakuje mnóstwo różnych postów zupełnie nie na temat. Dlatego pozwoliłam sobie zapytać Was o namiary. Próbuję przekopać się przez posty, ale tyle tego tu jest, że nie jest to łatwe. Zwłaszcza, że ciągle wiszą na mnie moje roczne bliźniaki. Dorzućcie do tego wszędobylskiego czterolatka... Jak mi się uda w ciągu dnia przy tych moich dziabągach znaleźć pół godziny na net to cud :) A w dodatku na razie "buduję" się na odległość - mieszkamy teraz pod Warszawą, dopiero na czas budowy przenosimy się w okolice Sobótki, więc nie znam kompletnie terenu ani hurtowni. Pocieszam się, że z Waszą pomocą szybko będę się uczyć :)

Madeleine - czy wysłałaś do Redakcji maila w ramach akcji bocianki 2011, czy jak to tam nazwali?
Tak, przysłali mi dodatek specjalny do Muratora "okna i drzwi". Szkoda, że go wcześniej kupiłam ;)

Zwłaszcza, że ciągle wiszą na mnie moje roczne bliźniaki. Dorzućcie do tego wszędobylskiego czterolatka...
O proszę... kolejny czterolatek :) Ja mam do kompletu pannę 10,5 miesiąca.

Z wyszukiwaniem - może będzie łatwiej przez googla, wrzucasz, co chcesz, i potem site:forum.muratordom.pl

Dziękuję za miłe przyjęcie na forum :) Próbowałam skorzystać oczywiście z wyszukiwarki, ale mam wrażenie, że ciężko znaleźć w niej to, czego akurat szukam. Wyskakuje mnóstwo różnych postów zupełnie nie na temat. Dlatego pozwoliłam sobie zapytać Was o namiary. Próbuję przekopać się przez posty, ale tyle tego tu jest, że nie jest to łatwe. Zwłaszcza, że ciągle wiszą na mnie moje roczne bliźniaki. Dorzućcie do tego wszędobylskiego czterolatka... Jak mi się uda w ciągu dnia przy tych moich dziabągach znaleźć pół godziny na net to cud :) A w dodatku na razie "buduję" się na odległość - mieszkamy teraz pod Warszawą, dopiero na czas budowy przenosimy się w okolice Sobótki, więc nie znam kompletnie terenu ani hurtowni. Pocieszam się, że z Waszą pomocą szybko będę się uczyć :)

taka sytuacja rodzinna zmienia postać rzeczy.

Nieopłacalne bedzie korzystanie z polecanych przez nas hurtowni, poniewaz koszty transportu będą znacząco podwyższać końcową cenę - mam na mysli tzw. loco budowa.

Wiekszość materiałów elektrycznych na swoją budowę kupowałem w hurtownii z siedzibą w Sobótce - www.elektrokram.pl . Ceny maja bardzo przyzwoite na większość asortymentu. Zadzwoń do gościa i powiedz, ze bedziesz budować się w Sobótce, ze chciałabyś u Niego kupić elektrykę i przy okazji zapytaj Go o hurtownie budowlane - które poleca w okolicy.

W razie pytań skąd i jak powołaj się na Wojtka z Bielan Wrocławskich - myślę, że będzie jeszcze pamiętał

szukamy hurtowni w Sobótce a nie na Bielanach czy w Tyńcu

Dokładnie tak, najlepiej Sobótka lub okolice, sama budowa będzie w Sulistrowicach. Wojgoc, my na czas budowy już niedługo z całym kramem zjeżdżamy do Sulistrowic, więc będziemy na miejscu doglądać budowy. Ale ponieważ ja kobita z Mazowsza póki co, to każdy namiar na dobrą hurtownię lub wykonawców chętnie przyjmę :)

Dokładnie tak, najlepiej Sobótka lub okolice, sama budowa będzie w Sulistrowicach. Wojgoc, my na czas budowy już niedługo z całym kramem zjeżdżamy do Sulistrowic, więc będziemy na miejscu doglądać budowy. Ale ponieważ ja kobita z Mazowsza póki co, to każdy namiar na dobrą hurtownię lub wykonawców chętnie przyjmę :)

wiem też, że polecany przez mnie hydraulik Adam Radaszkiewicz - 602 253166 robi teraz hydraulike w Sobótce. Możesz do Niego zadzwonić i zapytac się o namiar telefoniczny na tego Inwestora. Może Inwestor będzie na tyle grzeczny, że przekaże Ci kilka ważnych dla Ciebie informacji. Rozmawiając z Adamem możesz spokojnie powołać się na mnie.

Ale coś mi po głowie świta, że ludki kupują w Świdnicy.

Każdy kiedyś był zielony. Tak jak pisał Albert07 - trzeba dla przyzwoitości przeczytać parę stron, bo pewne informacje regularnie się powtarzają. O hurtowniach było. O podejściu - a dokładniej o kosztorysach i czy hurtownie robią dobre zestawienia - też było. Szukaj długich postów z pominięciem moich ;) Ja piszę dużo ale nie o hurtowniach :)

tak, rację ma stary Gandalf.

Omijaj jego wywody, kieruj się natomiast postami Tataraka/czki :cool:. Ona jest na zbliżonym etapie co ty i bardzo dużo się rozwodzi na różne tematy, które mogą cię zainteresować:) (no offence Tataraczku)

a cóż to takiego? ;)

a takie cóś: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175167-Do-rozpoczynaj%C4%85cych-budow%C4%99-wiosn%C4%85-2011&p=4677262#post4677262

Tak, przysłali mi dodatek specjalny do Muratora "okna i drzwi". Szkoda, że go wcześniej kupiłam ;)

O proszę... kolejny czterolatek :) Ja mam do kompletu pannę 10,5 miesiąca.

tak myślałam, że rewelacji nie będzie ;) czterolatki faktycznie zaczynają rządzić :)

kieruj się natomiast postami Tataraka/czki :cool:. Ona jest na zbliżonym etapie co ty i bardzo dużo się rozwodzi na różne tematy, które mogą cię zainteresować:) (no offence Tataraczku)

none taken ;) apropos etapów: jak robiliście izolację poziomą ław fundamentowych? oddałam się wczoraj wieczorem lekturze i czuję się gorzej niż po rozważaniach nt. ocieplania garażu...

Albert, btw, nie piekły Cię uszy w czwartek? bo byłeś obgadywany w Oleśnicy :D ale nie martw się, króciutko :)

Madeleine- a jak tam u Ciebie z klątwą Tataraka? ;)

u mnie pniaki nadal niewykoparkowane, dzwonię rano do koparkowego, nie odbiera, po chwili oddzwania:

- słucham? - pytam grzecznie.

- zrobię to pani w środę! do Niemiec pojechałem! trochę mi zeszło! ale nie zapomniałem o pani! zrobię to pani w środę, dobrze?

- dobrze...

- dziękuję!

- dziękuję za te...- piii piii piii

przez chwilę miałam wrażenie, że wzbudzam lęk. to było miłe uczucie... ;) chyba zaczynam rozumieć tyranów :D