wojgoc 12.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kurde, co to za tajemniczy Samir? Co on jeszcze sprzedaje, co mogloby mi sie przydac? kierownik hurtowni budowlanej AB Renova przy ul. Buforowej. A co Ty jeszcze potrzebujesz to tylko Ty wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.04.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Tak myslalam, ze nic z tego.Moge sobie tylko o nim poczytac:bash:Madeleine, daj znac jutro, jak bylo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.04.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Tak myslalam, ze nic z tego. możesz u Niego swoja szlifierke kupic...też ma takie zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 12.04.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kurde, co to za tajemniczy Samir? Co on jeszcze sprzedaje, co mogloby mi sie przydac? fajki wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.04.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 przy ładnej pogodzie mi się wszystko chce A mi się chce jak jest konkretne zadanie. Przyszedłem wczoraj do pracy o 6:30, wykonałem 100 telefonów, złożyłem 1000 podpisów, zepsułem 1000 kartek, zjadłem 4 ciacha i 2 jabłka, wypiłem 5 kaw, wychodzę i jadęęęęęęę. Mam nadzieję, że ta praca na coś się przyda. Jak ktoś będzie o 4:30 wstawał, to może przemknę mu pod oknem Fruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.04.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 przypilnuj ich z tym bo ja u mnie już poprawiałem i jeden z sąsiadów ostatnio też nie dopilnował swoich fachowców i ... ciekły mu wszystkie kominy [na jego szczęście dopiero robi tynki i nie zalało mu wełny oraz rigipsów]. Jakbym czytał o sobie Nie budujesz się jednak w Ostrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Zwróć uwagę, żeby obróbki kominów zrobili na tzw. "wcinkę" bo najczęściej sobie ułatwiają dając między blachę a komin uszczelniacz, który prędzej czy później zacznie przeciekać. Ta "wcinka" to niewiele pracy a efekt pewny i trwały - przypilnuj ich z tym bo ja u mnie już poprawiałem i jeden z sąsiadów ostatnio też nie dopilnował swoich fachowców i ... ciekły mu wszystkie kominy [na jego szczęście dopiero robi tynki i nie zalało mu wełny oraz rigipsów]. co to jest tzw. "Wycinka"? możesz to wytłumaczyć, jak humanistce na miedzy? Z tego co pamiętam mam 2 warstwy papy. czy aby na lepik? i jakiej papy? Witam, pytanie przyziemne - chodzi o ceny (brutto) - bloczek betonowy 14'tka (mam 3,04) - XPS (mam 380/m3) - stal fi 12 żebrowana 2,86 - stal fi 6 gładka 3,41 - deska szalunkowa 2,5 cm, 14-16 cm szer, 250-350 dł - 570/m3 netto To dobre/kiepskie ceny ? Macie jakieś porównanie ? jeśli brutto, to ja mam gorsze, więc moim zdaniem dobre qubeczek, bloczki drogie. Reszty nie wiem. Madeleine, jak to jest brutto cena, to gdzie znalazłaś taniej? podziel się na priva. wiedz tylko, że Samir też ma swoje sztuczki... jak już zacząłeś, to rozwiń i opisz, jakie. bo wiesz - musimy się wspierać my inwestorzy, przeciwko nim - handlowcom A mi się chce jak jest konkretne zadanie. ja mam zawsze konkretne zadania zrobić tekst od tytułu do obiadu, opielić ogródek od furtki do wieczora itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 13.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 wojgoc wyluzuj bo ci żyłka pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 13.04.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 co to jest tzw. "Wycinka"? możesz to wytłumaczyć, jak humanistce na miedzy? czy aby na lepik? i jakiej papy? jeśli brutto, to ja mam gorsze, więc moim zdaniem dobre Madeleine, jak to jest brutto cena, to gdzie znalazłaś taniej? podziel się na priva. jak już zacząłeś, to rozwiń i opisz, jakie. bo wiesz - musimy się wspierać my inwestorzy, przeciwko nim - handlowcom ja mam zawsze konkretne zadania zrobić tekst od tytułu do obiadu, opielić ogródek od furtki do wieczora itp my mamy papę termozgrzewalną właśnie rozmawiałam z męzem o tej "wcince" przy kominie i to jest dobre rozwiązanie jeśli nie ociepla się kominu styropinanem my właśnie mamy tak zrobione i nie będą robic tej wcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Gosia, a tę papę to macie bezpośrednio na ławę układaną? i w 2 warstwach? bo mnie hurtownia jakiś grunt wciska. że niby trzeba ławę posmarować i dopiero wtedy papę rozkładać, jeśli dobrze zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.04.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 wojgoc wyluzuj bo ci żyłka pęknie oby wszyscy byli tak wyluzowani jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 właśnie rozmawiałam z męzem o tej "wcince" przy kominie i to jest dobre rozwiązanie jeśli nie ociepla się kominu styropinanem my właśnie mamy tak zrobione i nie będą robic tej wcinki a po co sie ociepla komin styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 13.04.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a po to że nie mamy wkładu wełnianego i nie będziemy wyciągać komina z klinkieru tylko zrobimy na kominie strukturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.04.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a po co sie ociepla komin styropianem? A wiesz, ze tez sie nad tym zastanawialam? Moze, zeby nie bylo duzych roznic temperatur i zeby nie popekal? Czyli komin murowany, nie systemowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Gosia, a tę papę to macie bezpośrednio na ławę układaną? i w 2 warstwach? bo mnie hurtownia jakiś grunt wciska. że niby trzeba ławę posmarować i dopiero wtedy papę rozkładać, jeśli dobrze zrozumiałam. jaki grunt? moze dysperbit Ci proponują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 13.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Gosia, a tę papę to macie bezpośrednio na ławę układaną? i w 2 warstwach? bo mnie hurtownia jakiś grunt wciska. że niby trzeba ławę posmarować i dopiero wtedy papę rozkładać, jeśli dobrze zrozumiałam. hymmm teraz to juz nie pamiętam jak to było ale wdyaje mi się że nie mieliśmy gruntu, choć nie jestem pewna musiałabym męża spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 13.04.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A wiesz, ze tez sie nad tym zastanawialam? Moze, zeby nie bylo duzych roznic temperatur i zeby nie popekal? Czyli komin murowany, nie systemowy? mamy komin systemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 jaki grunt? moze dysperbit Ci proponują? tak mi napisali - "Izohan BR jest to preparat do gruntowania ław i bloczków betonowych przed wykonaniem własciwej izolacji pionowej IZOHANEM WM." na poziomą ma iść papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.04.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 równie dobrze możesz posmarować dysperbitem- mysle, ze sklad jest bardzo zbliżony, wiec mozna sugerować się ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 13.04.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mi Samir powiedział jak go zapytałam o gruntowanie przed malowaniem, że pierwsze malowanie dysperbitem to jest ten grunt i dlatego maluje się 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts