Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

przy ładnej pogodzie mi się wszystko chce :)

A mi się chce jak jest konkretne zadanie. Przyszedłem wczoraj do pracy o 6:30, wykonałem 100 telefonów, złożyłem 1000 podpisów, zepsułem 1000 kartek, zjadłem 4 ciacha i 2 jabłka, wypiłem 5 kaw, wychodzę i jadęęęęęęę. Mam nadzieję, że ta praca na coś się przyda. Jak ktoś będzie o 4:30 wstawał, to może przemknę mu pod oknem ;) Fruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

przypilnuj ich z tym bo ja u mnie już poprawiałem i jeden z sąsiadów ostatnio też nie dopilnował swoich fachowców i ... ciekły mu wszystkie kominy [na jego szczęście dopiero robi tynki i nie zalało mu wełny oraz rigipsów].

Jakbym czytał o sobie :rolleyes: Nie budujesz się jednak w Ostrowie?

Zwróć uwagę, żeby obróbki kominów zrobili na tzw. "wcinkę" bo najczęściej sobie ułatwiają dając między blachę a komin uszczelniacz, który prędzej czy później zacznie przeciekać.

Ta "wcinka" to niewiele pracy a efekt pewny i trwały - przypilnuj ich z tym bo ja u mnie już poprawiałem i jeden z sąsiadów ostatnio też nie dopilnował swoich fachowców i ... ciekły mu wszystkie kominy [na jego szczęście dopiero robi tynki i nie zalało mu wełny oraz rigipsów].

co to jest tzw. "Wycinka"? możesz to wytłumaczyć, jak humanistce na miedzy?

Z tego co pamiętam mam 2 warstwy papy.

czy aby na lepik? i jakiej papy?

Witam,

pytanie przyziemne - chodzi o ceny (brutto)

- bloczek betonowy 14'tka (mam 3,04)

- XPS (mam 380/m3)

- stal fi 12 żebrowana 2,86

- stal fi 6 gładka 3,41

- deska szalunkowa 2,5 cm, 14-16 cm szer, 250-350 dł - 570/m3 netto

To dobre/kiepskie ceny ? Macie jakieś porównanie ?

jeśli brutto, to ja mam gorsze, więc moim zdaniem dobre

qubeczek, bloczki drogie. Reszty nie wiem.

Madeleine, jak to jest brutto cena, to gdzie znalazłaś taniej? podziel się na priva.

wiedz tylko, że Samir też ma swoje sztuczki...

jak już zacząłeś, to rozwiń i opisz, jakie. bo wiesz - musimy się wspierać :) my inwestorzy, przeciwko nim - handlowcom :)

A mi się chce jak jest konkretne zadanie.

ja mam zawsze konkretne zadania :) zrobić tekst od tytułu do obiadu, opielić ogródek od furtki do wieczora itp :)

co to jest tzw. "Wycinka"? możesz to wytłumaczyć, jak humanistce na miedzy?

czy aby na lepik? i jakiej papy?

jeśli brutto, to ja mam gorsze, więc moim zdaniem dobre

Madeleine, jak to jest brutto cena, to gdzie znalazłaś taniej? podziel się na priva.

jak już zacząłeś, to rozwiń i opisz, jakie. bo wiesz - musimy się wspierać :) my inwestorzy, przeciwko nim - handlowcom :)

ja mam zawsze konkretne zadania :) zrobić tekst od tytułu do obiadu, opielić ogródek od furtki do wieczora itp :)

my mamy papę termozgrzewalną

właśnie rozmawiałam z męzem o tej "wcince" przy kominie i to jest dobre rozwiązanie jeśli nie ociepla się kominu styropinanem

my właśnie mamy tak zrobione i nie będą robic tej wcinki

Gosia, a tę papę to macie bezpośrednio na ławę układaną? i w 2 warstwach? bo mnie hurtownia jakiś grunt wciska. że niby trzeba ławę posmarować i dopiero wtedy papę rozkładać, jeśli dobrze zrozumiałam.

hymmm teraz to juz nie pamiętam jak to było

ale wdyaje mi się że nie mieliśmy gruntu, choć nie jestem pewna musiałabym męża spytać