Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Gosiu, nie wiem jak dekarzy, ale mnie ten wiatr dobijał dokumentnie. Dobrze, że wreszcie ustał :)

ja to bym nie chciała w takich warunkach na dachu pracować, jak na dole ta wiało chwilami że mało głowy nie urwało a co dopiero na górze

czekam własnie na dostawę kleju itp do styropianu i nie wiem czy się doczekam przed pójściem do pracy

Dzień dobry,

A co tu tak pusto dziś?

Gosiu, nie wiem jak dekarzy, ale mnie ten wiatr dobijał dokumentnie. Dobrze, że wreszcie ustał :)

Ja pracuję. A co?

Co do dekarzy - to dziwne ludzie są ;) U ciotki (dawno temu) gość walnął dwie setki. Ciotki przerażony: "I pan tam teraz wejdzie???!!!". Dekarz: "Pani kochana - jakbym nie wypił, to w życiu bym tam nie wszedł"

Wstępny plan na jutro - po 16 docieram do Wrocka z małżą, a może i synkiem. Mam nadzieję urwać się małży. W szczególności będę odbierał LEDy na Kamieńskiego w centrum handlowy Hamillton.

Jeżeli ktoś ma potrzebę to mogę zabrać walizkę Efapela.

Spirea - potrzebujesz konsultacji?

A może ktoś inny chce "ojca" zaprosić na kawę?

Wracam do pracy :bye:

dostałam ofertę od hydraulika na podłączenie pieca gazowego i zbiornika c.w i tak sobie studiuję punkt po punkcie i znalazłam takie oto cyfry które mnie zaskoczyły:

materiał:

same rurki i złączki ( inne elementy są osobno) 2.700

robocizna:

Kotłownia 1400

Rurek na podłączenie pieca i zbiornika za 2700zł? To chyba za dużo. Chcesz spis całego materiału na c.o. i c.w.u u mnie? Liczy ze 300 pozycji :D

Co do dekarzy - to dziwne ludzie są ;) U ciotki (dawno temu) gość walnął dwie setki. Ciotki przerażony: "I pan tam teraz wejdzie???!!!". Dekarz: "Pani kochana - jakbym nie wypił, to w życiu bym tam nie wszedł"

dziś właśnie mielismy dyskusje na ten temat, że niektórzy to samobójcy wchodza nadźgani na dach spadnie Ci taki z dachu i potem problem prokurator itp. nasi na szczęście w czasie pracy nie "tankują" a po pracy to mnie juz nie obchodzi mogą robić co chcą

Nasz główno dowodzący dekarz mówi że on dziekuję po" pijaku" wchodzic na dach spadł trzeźwy i to mu wystarczy

no ale może niektórzy faktyczne piją żeby "włączyć nieśmiertelność"

znam kolesia który robił prawko i przed pierwszymi jazdami miał akiego stresa że musiała wypic setkę żeby się odstresować

Wstępny plan na jutro - po 16 docieram do Wrocka z małżą, a może i synkiem. Mam nadzieję urwać się małży. W szczególności będę odbierał LEDy na Kamieńskiego w centrum handlowy Hamillton.

Jeżeli ktoś ma potrzebę to mogę zabrać walizkę Efapela.

Spirea - potrzebujesz konsultacji?

A może ktoś inny chce "ojca" zaprosić na kawę?

Wracam do pracy :bye:

Ja bym bardzo chciała obejrzeć tą magiczną walizeczkę ;)

No bo zeszliście na temat rosołu. Wróćmy do spraw damsko-męskich, od razu się zrobi ruch ;)

Ile się płaci za koparkę?

:D widziałam dziś u Pana Tomka projekt Twojego dachu ;)

mi pan koparkowy powiedział 100 zł za godzinę, wliczając czas dojazdu. Ten "mój" ma do mnie pół godz. drogi, do Ciebie dalej, bo jedzie zza Kątów.

No bo zeszliście na temat rosołu. Wróćmy do spraw damsko-męskich, od razu się zrobi ruch ;)

Ile się płaci za koparkę?

nie lubisz rosołu czy nie lubisz gotować?

za koparke placilem 100zl/godz z dojazdem

koparka to jedna sprawa a umiejętność równego plantowania to druga - nie zawsze to idzie w parze, więc lepiej sie zapytać czy ściągnie równo humus

ja już dostałam od niego wycenę nawet.

Kurczę, Samir niby fajny, ale dodzwonić się do niego czy dostać wycenę to jak się dostać do państwowego żłobka. Cud normalnie.

jak widać sam wdzięk i urok to za mało. Samir powinien pójść na szkolenie z technik sprzedaży i pozyskiwania klienta, gdzie wbiliby Mu zasade Pareto - 20% klientów generuje 80% zysku, a 80% klientów tylko 20%, lecz obydwie grupy są tak samo ważne.

choć ta zasada tyczy sie glównie zakupu dóbr podstawowych mozna ja stosować wszędzie

To tak dla odskoczni od wczesno-budowlanych koparek, betonów itd .. jakby ktoś potrzebował dobrego i przy tym niedrogiego stolarza do kuchni, mebli łazienkowych, szaf wnękowych, garderób i takich tam to mogę szczerze polecić naszego. Właśnie skończyli nam montować kuchnię, garderobę i szafę, i jestem bardzo zadowolona.

A przy okazji to szukam na szybko elewatorów bo mi bank robi jakieś hocki-klocki z rozliczeniem kredytu jak tynku nie położę. Mam już styro + siatkę i klej, trzeba tynk położyć. Myślicie, że jest w ogóle możliwe znaleźć kogoś na sam początek maja?