Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

A przy okazji to szukam na szybko elewatorów bo mi bank robi jakieś hocki-klocki z rozliczeniem kredytu jak tynku nie położę.

A innych wydatków nie zaakceptują, czy nie masz? Mi bank nie robił żadnych problemów. Ba - idą mi na rękę wbrew ogólnym zasadom. Inna sprawa, że takiego starego i sprawdzonego klienta to ze świecą szukać, więc w ramach tego co mogą w oddziale, starają się aż miło :)

Tu więc rada dla tych co branie kredytu jest przed nimi - jeżeli są starym i dobrym klientem, to z banku mogą duuuuuużo wycisnąć i nie warto szukać 0.1% marży mniej w innym.

No bo zeszliście na temat rosołu. Wróćmy do spraw damsko-męskich, od razu się zrobi ruch ;)

Ile się płaci za koparkę?

mi pan koparkowy powiedział 100 zł za godzinę, wliczając czas dojazdu. Ten "mój" ma do mnie pół godz. drogi, do Ciebie dalej, bo jedzie zza Kątów.

No proszę - jak szybko i dyskretnie Tatarak dała znać ile płaci panu koparkowemu http://autokacik.pl/images/graemlins/rotfl.gif Ciekawe czy kaparka gratis ;)

A innych wydatków nie zaakceptują, czy nie masz? Mi bank nie robił żadnych problemów. Ba - idą mi na rękę wbrew ogólnym zasadom. Inna sprawa, że takiego starego i sprawdzonego klienta to ze świecą szukać, więc w ramach tego co mogą w oddziale, starają się aż miło :)

Tu więc rada dla tych co branie kredytu jest przed nimi - jeżeli są starym i dobrym klientem, to z banku mogą duuuuuużo wycisnąć i nie warto szukać 0.1% marży mniej w innym.

No właśnie wszystko inne już rozliczone, a chciałam teraz trochę kredytu dobrać na ogród i nagle skapnęli się, że elewacji nie zrobiłam [bo pogoda zimowa nie sprzyjała]...i uzależnili wypłatę dodatkowej kasy od zrobienia elewacji...

No właśnie wszystko inne już rozliczone, a chciałam teraz trochę kredytu dobrać na ogród i nagle skapnęli się, że elewacji nie zrobiłam [bo pogoda zimowa nie sprzyjała]...i uzależnili wypłatę dodatkowej kasy od zrobienia elewacji...

Ja na szczęście podkładałem inne rzeczy, a na ogród to pożyczę od szwagierki.

nie lubisz rosołu czy nie lubisz gotować?

za koparke placilem 100zl/godz z dojazdem

koparka to jedna sprawa a umiejętność równego plantowania to druga - nie zawsze to idzie w parze, więc lepiej sie zapytać czy ściągnie równo humus

Raczej to drugie.

Koparkowy też krzyknął 100/h, ale zastanawiam się, czy to rynkowa cena czy mnie strzyże.

Samir być może lubi kontakty osobiste. Ja uwielbiam, jak mi się na maile odpisuje ;)

claris, dawaj te namiary na stolarza, na forum wpisz :)

Właściwie skoro Pan ma stronę internetową z namiarami to mogę chyba upublicznić

http://www.giorprojekt.pl/

Ja dostałam namiar od koleżanki, której robił meble [byłam, widziałam, fajne]. Potem zrobił nam i jesteśmy zadowoleni. A przy okazji okazało się, że robił również masę mebli w firmie, w której pracuję [szatnie, kuchnie].

Nie, bo ten koparkowy był przysłany przez szefa od SSO, zaczął kopać i dopiero cenę z nim uzgadniałam (no od dupy strony w sumie). Stanęło na 90pln/h.

Ale humus zdjęty równiutko i pracował jak mrówka.

Droga grupo. Dumam nad siatką leśną. Ile mam do niej kupić skobli i drutu? Jak to oszacować?

Droga grupo. Dumam nad siatką leśną. Ile mam do niej kupić skobli i drutu? Jak to oszacować?

myśmy żadnych skobli ani drutu nie kupowali. Mąż ustawia słupki, naciąga siatkę, ja mu przytrzymuję, a on wbija gwoździe i zakrzywia na tej siatce - to chyba najtaniej i najszybciej, jak się da. Jutro jak będzie pogoda to zrobię fotki i wkleję u siebie zbliżenia :)

Jutro jak będzie pogoda to zrobię fotki i wkleję u siebie zbliżenia :)

Ooooo, to, to, to, to:)

Czekamy na zdjęcia Tatarakowych zbliżeń http://autokacik.pl/images/graemlins/bananaevil.gif

ale co? źle coś powiedziałam? wiadomo, że koparkowemu za kopanie koparką, a nie za spacerowanie po miedzy... :eek:

Nie załapałaś czy udajesz? http://autokacik.pl/images/graemlins/cfaniaczek.gif Ja tu - co rzadko robię - cytat w cytacie, żeby jasne było, a nikt nie skomentował :rolleyes:

No bo zeszliście na temat rosołu. Wróćmy do spraw damsko-męskich, od razu się zrobi ruch ;)

A tutaj to to ja nie załapałem - zeszli na temat rosołu, bo to gra wstępna była: "rozebrał się jak do rosołu". Ale lepiej późno niż wcale - ten rosół sobie Wojgoc z Tataraczką pokazywali, żeby drugie się rozebrało http://autokacik.pl/images/graemlins/krolik.gif