Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Produkowałem sterowniki i całe węże świetlne wg własnego projektu w czasach, kiedy po żarówki trzeba było jechać do Pabianic, po triaki do Wrocka na Dworcową lub Skarbowców (Bomis), a większość typowych części była albo z demontażu ...

Jaki ten świat mały - ciekawe ile razy się mijaliśmy ;-)

ktokolwiek widział ktokolwiek wie coś o firmie rintal robiącej schody??

umówiłam się na spotkanie z ich przedstawicielem (dopieo na wtorek) i ciekawa jestem może ktoś coś o nich wie??

Jeżeli nic się nie zmieniło, to robią tylko określone modele. Do moich potrzeb nie chcieli się dopasować ;)

dla wszystkich planujących budowanie:w Liroy bloczki fundamentowe sa po 2,98zł, zarówno 12cm jak i 14cm.

12cm wykonane chyba lepiej od 14cm - chodzi mi o równość prostopadłościanu

tylko sobie przeliczcie, czy jak doliczycie koszt transportu, to się jeszcze będzie opłacać :)

witam poniedziałkowo :)

umówiłam się na spotkanie z ich przedstawicielem (dopieo na wtorek) i ciekawa jestem może ktoś coś o nich wie??

schody ładne, ale są raczej drodzy. Ja odpadłam po wycenie - 40k za schody, za które finalnie dałam niecałe 10 (konstrukcja identyczna, materiał też).

Ja mam od nich. Ogólnie jak już wyżej napisano - robią jedynie swoje katalogowe. Małe modyfikacje jedynie wchodzą w grę. Cenowo na rynku też wychodzili dość drogo, ale ja miałem dość dobrą cenę po tym jak przyjechał na pomiar znajomy ;)

Montaż mógłby być dokładniejszy, ale moje pojęcie doskonałości obniżyło się podczas 3 lat budowy ;).

Po 2 latach od zamontowania nic takiego się z nimi nie dzieje. Noszą tylko standardowe ślady użytkowania w stylu dziury po śrubokręcie, jakieś wgłębienia chyba po wąskich obcasach.

Hej, witam grzecznie Wrocławiaków.

Czy ktoś może polecić miejsce gdzie TANIO znajdę porotherm?

pozdrawiam słonecznie (za oknem :)

Witaj :-)

Spytaj w PSB Mrówka w Jelczu.

Najlepiej napisz jeszcze w jakiej okolicy szukasz, bo Wrocław jest spory i koszt transportu z jednego końca na drugi może mocno zepsuć cenę.

Gosia, proszę:

http://schodki.com/

Pan Raczkowski.

Po ponad 2 latach - w świetnym stanie, nic nie trzeszczy, skrzypi, żadnych uszkodzeń. Ja chciałam akurat bardziej klasyczne - i mam. Stolarz kumaty, może na stronach internetowych się nie zna, ale na schodach za to tak.

http://img641.imageshack.us/img641/998/imgp0978z.th.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/2589/imgp1021.th.jpg