Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

http://img694.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img694/2498/hpim3943.jpg&via=mupload

http://img822.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img822/3843/hpim3946.jpg&via=mupload

A to moje schody.

Robilam w zakladzie pana Andrzeja Migrelli z Bukowiny.

Jesionowe. Ale zaluje, ze ich troche nie wybielilam. Bardziej by mi pasowaly do paneli klon vancouver, ktore mam w pokojach.

Ależ ten wątek jest potężny - ale to dobrze. :) Liczę na Waszą pomoc. Poszukuję sprawdzonego architekta/konstruktora, który dokona adaptacji projektu typowego. Może przy okazji polecicie mi jakiegoś dobrego kierownika budowy? :)

Wiecie co - tak sobie siedzę i myślę... i przychodzą mi do głowy... różne psie myśli (kto pamięta skąd ten tekst? ;) )

No i wydumałem sobie, że skoro mamy Grupę a nie wątek, to może jednak założyć odpowiedni wątek powyżej, bo kolejna osoba pyta się o fachowców. To znaczy, nie żebym dopiero teraz wpadł, ale dopiero teraz potraktowałem tą myśl poważnie. A jako że jestem "ojcem" nie tylko Grupy Wrocławskiej, ale całego pomysłu z Grupami, a w dodatku nieopatrznie wybraliście mnie Moderatorem, to się poszarogęsię i założę wątek organizacyjny, a w nim poddam dyskusji co zrobić z poleceniami. Przedstawię swoją koncepcję i... będzie to koncepcja jedyniesłuszna.

SPRAWY ORGANIZACYJNE

Ludziska, nie macie hydraulika, któremu sie nudzi przez jeden dzień? Potrzebuję się podłoączyć 2,5m rurą do kanalizy, a mój hyro ma mnie od 3 tyg. w d.....e

Mam wszystki papiery,ale nikomu się nie chce zabierać za robotę jednodniową, budowa Strachocin. Pomóżcie, bo inaczej, będę musiał sprawdzonym sposobem zrobić fakultet z wod-kan zaprosić teścia i uwinać sie z robotą ;)

Spad jeżeli masz jakieś budowy w okolicy, to sprawdź jeszcze czy akurat tam nie siedzi jakaś hydra. Jak ktoś ma pojechać na drugi koniec miasta, to ma problem, ale jeżeli trzeba dojść, a przypałęta się inwestor-bidula w osobie własnej, to może serduszko hydry zmięknie i podejdzie.

Witam Wszystkich Nowych Grupowiczów :) od razu widać, że się sezon budowlany zaczął :)

Frankai, pomysł w sumie niegłupi. Ten wątek "moi wykonawcy" to gdzie będzie założony? A nazwę "sprawy organizacyjne" proponuję zmienić - jeśli się da - na jakąś bardziej seksi* :p np. "przeczytaj, zanim zaczniesz pisać" :)

*niektórym się tu wszystko kojarzy. pfff :wiggle:

Wszyscy - jaka na chwilę obecną jest "dobra cena" za porotherm lub ekwiwalent?

Wiecie co - tak sobie siedzę i myślę... i przychodzą mi do głowy... różne psie myśli (kto pamięta skąd ten tekst? ;) )

na pewno jestem za młoda,żeby pamiętać...

wiecie co, miałam dziś koszmarny sen, w którym ktoś mnie tu strasznie krytykował, że tak piszę o niczym i licznik postów nabijam! przyznać się, kto to był?!

Frankai, pomysł w sumie niegłupi. Ten wątek "moi wykonawcy" to gdzie będzie założony? A nazwę "sprawy organizacyjne" proponuję zmienić - jeśli się da - na jakąś bardziej seksi* :p np. "przeczytaj, zanim zaczniesz pisać" :)

Jest założony. Jakby się chciało wejść na sprawy organizacyjne - do której podałem nawet linka - to wiedziałabyś o tym.

Dla leniuchów: wątek MOI WYKONAWCY (na marginesie - powinni nam płacić prowizję ;) )

"Przeczytaj zanim zaczniesz pisać" jest strasznie oklepane. Wolałem więc suche "sprawy organizacyjne". A jeżeli chciałabyś bardziej seksi, to Twoja propozycja powinna wyglądać tak: "zanim się podniecisz/napalisz i zaczniesz pisać - poczytaj".

oooooo to był zarzut niesłuszny. weszłam na sprawy organizacyjne (wolę jednak oklepane "zanim napiszesz*...), ale tam nijak nie widzę linka do wątku z wykonawcami. weszłam znowu i znowu nie widzę.

*Wam się tu nawet niewinny rosół kojarzy, po co używać tak ewidentnych słów jak "napalisz" ;)

Proponuję, żeby dawać na stronie jak najmniej danych kontatkowych, a udzielać je na priva i żeby korzystający z namiarów powoływali się przy tym na konkretne osoby polecające - niech wykonawcy wiedzą, komu zawdzięczają nowych klientów i starają się "odwdzięczyć w naturze"* - na przykład rabatem przy kolejnej robocie dla osoby polecającej :) bo na prowizję bym nie liczyła ;)

*wiem, kojarzy się, nie przeszkadzajcie sobie ;) :p

*Wam się tu nawet niewinny rosół kojarzy

Nam? :o Czy to myśmy wymyślali powiedzenie "Rozebrać się jak do rosołu?"

Zresztą jest cała masa skojarzeń, które nie myśmy "opracowali". Pierwsze dwa z brzegu - cegła i piec kojarzą się z seksem przez Dżem i Nalepę: "Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec, muszę ją mieć".

Spad jeżeli masz jakieś budowy w okolicy, to sprawdź jeszcze czy akurat tam nie siedzi jakaś hydra. Jak ktoś ma pojechać na drugi koniec miasta, to ma problem, ale jeżeli trzeba dojść, a przypałęta się inwestor-bidula w osobie własnej, to może serduszko hydry zmięknie i podejdzie.

właśnie ;) jakby granat ktoś rzucił, zawsze się ich tyle pałętało po okolicy, a teraz jakby wszyscy pojechali wspomagać JSW, pielęgniarki, stoczniowców i nauczycieli.

dzięki za radę

http://img694.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img694/2498/hpim3943.jpg&via=mupload

http://img822.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img822/3843/hpim3946.jpg&via=mupload

A to moje schody.

Robilam w zakladzie pana Andrzeja Migrelli z Bukowiny.

Jesionowe. Ale zaluje, ze ich troche nie wybielilam. Bardziej by mi pasowaly do paneli klon vancouver, ktore mam w pokojach.

śliczne są Twoje schody

zwłaszcza podoba mi się barierka coś w tym stylu bym właśnie chciała

a właśnie jestem po spotkaniu z przedstawicielem z rintala i jakos tak nie do końca jestem przekonana i cena 16700 za schody z balustradą (5 metrów balustrady cena 3000) wolałabym człowieka który to czuje a nie przyjedzie z laptopem i wpisze dane i program sam narzuci co by pasowało

nie wiem może mam za duże wymagania czy co?? ale nie jestem w pełni usatysfakcjonowana

a właśnie jestem po spotkaniu z przedstawicielem z rintala i jakos tak nie do końca jestem przekonana i cena 16700 za schody z balustradą (5 metrów balustrady cena 3000) wolałabym człowieka który to czuje a nie przyjedzie z laptopem i wpisze dane i program sam narzuci co by pasowało

nie wiem może mam za duże wymagania czy co?? ale nie jestem w pełni usatysfakcjonowana

Cena jak dla mnie masakra. Ja za swoje schody dałem 17 000zł: 4,5 konstrukcja, 5,5 tys. elementy z kwasówki, 5 tys. buk bejcowany + 2 tys. za zmianę na merbau. Nie wiem co robi Rintal teraz, ale to co oglądałem kiedyś mi nie pasowało.

http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0245/1174336441_DKsXc-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0241/1174336507_XBpi7-Th.jpg http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0244/1174346218_R663S-Th.jpg