MRS.CONSTR. 20.04.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Tataraku,ja mam dachowke brass tegalit,jak juz bede miala dostarczona na budowe to pykne ci zdjecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzięki, szczególnie fotki po ułożeniu mnie interesują, bo jak wygląda luzem to wiem. btw będziesz układać ten tegalit z przesunięciem czy bez przesunięcia? Podeślij mi, moja miła, na priva tych dostawców, o których wspominałaś w dzienniku, dobra? a w wątku Moi wykonawcy założonym przez Frankaia Claris podaje namiary na swoich dachowców - szukałaś ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 20.04.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzięki, szczególnie fotki po ułożeniu mnie interesują, bo jak wygląda luzem to wiem. btw będziesz układać ten tegalit z przesunięciem czy bez przesunięcia? Podeślij mi, moja miła, na priva tych dostawców, o których wspominałaś w dzienniku, dobra? a w wątku Moi wykonawcy założonym przez Frankaia Claris podaje namiary na swoich dachowców - szukałaś ostatnio My bedziemy ukladali na przekladke.Wlasnie wyslalam maila z prosba o wycene i mam tez namiar od Megany.Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To nie takie. W tych japońskich to można dopatrzeć się formacji wisielca czy spadającej gwiazdy* *teraz uprawiam cienki szpan Może też były japońskie np. NGK a w starych dopatrzono się formacji nadpalonych elektrod lub popękanych porcelanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 20.04.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzięki, szczególnie fotki po ułożeniu mnie interesują, bo jak wygląda luzem to wiem. btw będziesz układać ten tegalit z przesunięciem czy bez przesunięcia? Technicznie poprawne jest układanie z przesunięciem. Jest bezpieczniej ze względu na możliwe podrywanie dachówek przez wiatr i przecieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.04.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzień dobry, przypomnę się z moim pytaniem: ile wynosi aktualnie dobra cena na Porotherm? na Porotherm ale który:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 20.04.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ja dalej walczę ze schodami, umówiłam się jeszcze na 2 spotkania jutro i za tydzień Frankai dzięki za namiary a na budowie dach się kończy aktualnie czeka na okna i gąsiory i temat byłby zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.04.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 na Porotherm ale który:)? A Porotherm nie jest nazwą zastrzeżoną? Jeżeli tak, to pytanie co najwyżej może brzemieć "na Porotherm ale z której fabryki?" (bo tych producent może mieć kilka i mogą się różnić jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.04.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 25?, 38?, 44?, 50? o ile wiem porothermu jest sporo:) 38- 5,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 na Porotherm ale który:)? no wreszcie jakieś zainteresowanie:) 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Technicznie poprawne jest układanie z przesunięciem. Jest bezpieczniej ze względu na możliwe podrywanie dachówek przez wiatr i przecieki. a widzisz, tego nie wiedziałam. dzięki bardzo. co jeszcze wiedzieć powinnam? (o tych dachówkach, a nie w dziedzinie "skąd przychodzimy, kim jesteśmy, dokad zmierzamy?" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 20.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 a widzisz, tego nie wiedziałam. dzięki bardzo. co jeszcze wiedzieć powinnam? (o tych dachówkach, ) Kiepsko wyglądają na dachu o małym kącie nachylenia (widać tylko poziome linie a nie dachówki). Dom raczej o nowoczesnej bryle. Ja taki mam, ale dach za płaski (25') i zdecydowałem się na inny kształt. Poza tym ryzyko jest takie jak z meblami w kolorze wenge, oknami złoty dąb, itp. - dziś jest to modne, ale jutro może wyglądać nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Bo wiesz Tatarak z tym zainteresowaniem to tak, u nasz było 3 razy Z : -zbudować -zapić -zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.04.2011 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Kiepsko wyglądają na dachu o małym kącie nachylenia (widać tylko poziome linie a nie dachówki). Dom raczej o nowoczesnej bryle. Ja taki mam, ale dach za płaski (25') i zdecydowałem się na inny kształt. Poza tym ryzyko jest takie jak z meblami w kolorze wenge, oknami złoty dąb, itp. - dziś jest to modne, ale jutro może wyglądać nieciekawie. Jeeli dobrze zakumałem - z uwagi na różne rodzaje krycia - to chodzi o karpiówkę lub pochodne. Karpiówka w naszym rejonie jest właśnie tradycyjną dachówką, więc nie podlega trendom mody. Jako jedyna nadaje się do krycia dachów o małym kącie nachylenia i dachów z zaokrągleniami (np. "bawole oko"). "Złoty dąb" to też tradycyjny materiał. Co do wenge i podobnych - zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Forgetit - bryłę mamy nowoczesną, kąt nachylenia 40 stopni, więc powinno być ok. co do mody i przemijania... - faktycznie kiedyś była moda na takie dachy melanżowe i dziś nie mogę na nie patrzeć. Mam nadzieję, że grafitowa płaskość nie będzie się rzucać w oczy i w najgorszym przypadku przestaniemy ją zauważać . Megana - no tak, jak się jest szczęściarzem, który już skończył budowę, to sobie można zapomnieć Frankai - tym razem nie zakumałeś chodzi o nowoczesne płaskie dachówki, takie jak Tegalit, Piatta, Nibra itp. Okna "złoty dąb" to moim zdaniem też moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawal 21.04.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzień dobry, przypomnę się z moim pytaniem: ile wynosi aktualnie dobra cena na Porotherm? Niedawno płaciłem 4,75zł za coś takiego : PUSTAK CERAMICZNY - POROTON PICHLER 25 250 x 380 x 238 - 10,5 szt /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Cześć, Krawal Dziękuję za info. To cena brutto? Jedna forumowiczka polecała mi ostatnio Maxa z Kozłowic. I tak się teraz zastanawiam: jakie ma znaczenie U materiału z jakiego będzie ściana nośna (szczególnie przy użyciu zwykłej zaprawy a nie ciepłej) przy ociepleniu elewacji ropianem o grubości 20 cm? gdzieś był jakiś kalkulator do liczenia tego, ktoś ma pod ręką? znalazłam: http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.html róznica między maxem 19 cm a ceramiką poryzowaną 25 cm przy styro z lambdą 0,042 wychodzi niecałe 0,1. ktoś jeszcze budował z Maxa i może się wypowiedzieć, albo miał zamiar i zmienił zdanie i opowie dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 21.04.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://xella.hybrid.pl/iso/iso/index.php?a=prj&b=layers rejestracja darmowa, przelicza wszystkie ściany w tym ze zdefiniowanych przez użytkownika materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 O, tego nie znałam - ale xella trochę przesadza z ilością danych, jakie sobie życzą przy rejestracji. termoorganikowy kalkulator jest zdecydowanie prostszy w użyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawal 21.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 To jest cena brutto jaką płaciłem z dostawą bez rozładunku. Muruję na zwykłej zaprawie bo też będzie ocieplone styro, a to że ten Pichler ma lepsze U od innych pustaków to tak przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts