Frankai 05.05.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 ale pod brodzikiem, wanną nie robi sie podlogówki Pod brodzikiem nie. Pisząc "brodzik z płytek" miałem na myśli prysznic bez brodzika, tylko albo wydzieloną powierzchnię (bezprogowo), albo lekkie zagłębienie wykonane z płytek. W takim wypadku nie widzę żadnych przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Frankai twój posadzkarz dopasowywał dylatacje do nieistniejących płytek?I Ty ich po drodze nie zmieniłeś? Madeleine ja również jesli gotowe wiązary to brałabym Burkietowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Pod brodzikiem nie. Pisząc "brodzik z płytek" miałem na myśli prysznic bez brodzika, tylko albo wydzieloną powierzchnię (bezprogowo), albo lekkie zagłębienie wykonane z płytek. W takim wypadku nie widzę żadnych przeciwwskazań. mimo to, że będzie prysznic bez brodzika tzw. bezprogowy to ogrzewania pod nim nie robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.05.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Twoje chłopaki powiedzieli mi właśnie 2 tygodnie albo zwiekszyła im się ekipa albo masz niedużo do tynkowania. u mnie tydzień same narozniki ustawiali. w każdym bądź razie robią solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Frankai twój posadzkarz dopasowywał dylatacje do nieistniejących płytek?I Ty ich po drodze nie zmieniłeś? Mój instalator nie zapytał mnie jakie planuję płytki i zrobił dylatację w miejscu, które bynajmniej - moim skromym zdaniem się do tego nie nadawało. Moją czujność uśpili tym, że wszystkie inne wcześniejsze rzeczy robili wzorowo. Nie marudzili, przychodzili na czas. Jak trzeba było coś nagle zrobić, to się pojawiali. Gdyby nie uśpiona czujność - pilnowałbym jak każdej innej ekipy i pytał "dlaczego tak". Może w którymś momencie wpadli by na pomysł, żeby zapytać o płytki. Tak jak ocenili i doradzili, że grzejnik w wiatrołapie jest zbędny, że grzejnik w jadalni jest zbędny, bo podłogówka wystarczy do ogrzania, itd. Gdyby takie pytanie padło, to od razu bym odpowiedział: 60 x 60. Nie podałbym producenta czy koloru, ale wymiar była dla nas oczywisty - największe z popularnych. Oni wszak robią to na co dzień i spotykają swoich inwestorów po fakcie. Gdyby nie totalna wtopa z dylatacją, mieliby moją szczerą rekomendację. Trudno jednak mi teraz zrzucać 100% odpowiedzialności na nich, skoro widziałem co robią i mogłem powiedzieć - ma być dokładnie jak w projekcie (z 2 zbędnymi grzejnikami psującymi estetykę i funkcjonalność wnętrza). Na Twoje jednak pytanie odpowiedź brzmi: jeżeli miałbym taką czujność na etapie rozkładania podłogówki, jaką zwykle miałem, to instalatorzy kładliby podłogówkę i robili dylatację zgodnie z moimi nieistniejącymi płytkami, a wylewkarz lałby beton tak jak włożona była pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 05.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam, Poszukiwani godni polecenia i sprawdzeni: - stolarz od kuchni - gotowy projekt - stolarz od schodów - człowiek realizacji łazienek według projektu (stelaże z regipsów, płytki itp.) Będę wdzięczny za namiary Looknij tu: http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3059 Polecałam akurat moich stolarzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.05.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 mimo to, że będzie prysznic bez brodzika tzw. bezprogowy to ogrzewania pod nim nie robilem No to żałuj. Woda pewnie nagrzeje Ci płytki, ale dopiero po chwili, a tak wchodziłbyś od razu na cieplutką powierzchnię. U mnie małża uparła się na brodzik i nie miałem wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 05.05.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witajcie, w długi weekend zjechaliśmy wreszcie do Sulistrowic, by ruszać z naszą budową, a tu przywitała nas taka zima Normalnie przystanek Alaska, 10 cm śniegu, prądu niet, zimno jak diabli... Ale za to prognoza na weekend cudna, a w dodatku jutro ma się na naszej działce pojawić pan koparkowy celem ściągnięcia humusu... Przypominacie sobie jak to było? Te emocje, ach... Potrzebuję pilnie kupić jakiś używany garaż/blaszak na budowę. Ktoś ma może na sprzedaż ewentualnie wie, gdzie takie cudo można nabyć? Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 moana,prosze bardzo - Witam! Mam do sprzedania garaż blaszany w bardzo dobrym stanie 2x3 m, całkowicie składany - nie będzie problemu z transportem, gdyż można go przywieźć na przyczepce. Tu są fotki: GARAŻ Kontakt: Błażej, 511-162-749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No to żałuj. Woda pewnie nagrzeje Ci płytki, ale dopiero po chwili, a tak wchodziłbyś od razu na cieplutką powierzchnię. U mnie małża uparła się na brodzik i nie miałem wyjścia. ja mam elektryczne ogrzewanie i byc może są jakies przepisy zabraniające - w każdym bądź razie od poczatku kladzenia instalacji, mimo ż wiadomo bylo jaki bedzie prysznic i gdzie, kabli grzewczych tam nie projektowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.05.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Sposób montowania krokiewek do stropu, spadki, brak detali dachu bezokapowego. No i oczywiście zero pomysłu na zadaszenie tarasu. Spytałam, jak zrobić, i dostałam odpowiedź, że "to powinno być zrobione systemowo". Kę? A z przedszkolem niestety sprawa pewna. Sęk w tym, że gmina dostaje subwencję oświatową na ucznia, ale na przedszkolaka - nie. A zatem nasza gmina wymyśliła, że przerzuci wszystkie możliwe dzieci do szkoły. I pięciolatków w przedszkolu nie będzie i to też już pewne, bo syn sąsiadów chodzi do tego przedszkola. Słowem - będzie zerówkowiczów bardzo dużo, bo 3 lub 4 klasy. To, co fajne, że mają absolutnie rewelacyjne place zabaw, osobny budynek na terenie szkoły, i wszystko wygląda jak normalne przedszkole. Płatne też zresztą tak samo. No to u nas na stropodachu też były wyrysowane płyty osb bez żadnego sposobu montażu - chyba na ślinę przyklejone i tylko jeden rysunek wyjścia rynny przez ścianę attykową nad płaskim garażem, a poza tym żadnych detali. Magik zapowiedział, że zrobi mi zestawienie braków w projekcie i coś mi się widzi, że wiele pozycji na tej liści byłoby na temat dachu (bo że listę dostanę, to śmiem wątpić) - na reakcję na listę pewnie nie ma co liczyć, więc mam nadzieję, że wykonawcy będą rozumni btw, sprytną masz tę gminę - bierze subwencje na uczniów, więc przedszkolaków posyła do szkoły i jeszcze rodziców za to kasuje? zmyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.05.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Madeleine, jeśli chodzi o detale dachu bezokapowego to niestety miałam przyjemność to przerabiać. Kiedyś obiecałam, że wkleję rysunki, ale w końcu zapomniałam. Postaram się zrobić w poniedziałek skan i wrzucę na forum te rysunki, które pozbierałam. Wybieram się do naszej architektki bo mam problem z tynkiem właśnie przy okapie (wykonawca twierdzi, że odpadnie, bo drzewo pracuje) i po spotkaniu z instalatorem okazało się, ze rura do kozy musi być przymocowana gdzieś po drodze. Stoję przed rewolucyjnymi pytaniami - czy w ogóle potrzebujemy/chcemy kominek i czy nie wpakować go w róg w salonie. Wtedy z rurą wyjdziemy od razu na zewnątrz. . Spireo, też czekam na Twoje rysunki i zdjęcia przed nami ten sam bój (a oprócz domu Olgasieniunieczki i Twój był dla nas inspiracją, więc zamierzamy skopiować to i owo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witajcie, w długi weekend zjechaliśmy wreszcie do Sulistrowic, by ruszać z naszą budową, a tu przywitała nas taka zima Normalnie przystanek Alaska, 10 cm śniegu, prądu niet, zimno jak diabli... Ale za to prognoza na weekend cudna, a w dodatku jutro ma się na naszej działce pojawić pan koparkowy celem ściągnięcia humusu... Przypominacie sobie jak to było? Te emocje, ach... Moana, ja to mam jeszcze przed sobą! ach, jakże Ci zazdroszczę ale jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość na kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 btw, sprytną masz tę gminę - bierze subwencje na uczniów, więc przedszkolaków posyła do szkoły i jeszcze rodziców za to kasuje? zmyślnie. jak przyjdzie zwrócić subwencję z odsetkami to inaczej bedą myslec w gminie. a branie subwencji na osoby nie zameldowane w gminie smierdzi prokuratorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Moana, ja to mam jeszcze przed sobą! ach, jakże Ci zazdroszczę ale jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość na kilka tygodni to za kilka tygodni bedę mógl Ci swój barak budowlany odstąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.05.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ha! ja już mam swój własny barak budowlany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ha! ja już mam swój własny barak budowlany! upss, ale wtopa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 06.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ja mam elektryczne ogrzewanie Dlaczego zdecydowales sie na takie? Planujesz jakis generator? W mojej okolicy przerwy w dostawie pradu sa bardzo czeste, choc na sczescie dosc krotkie. My mamy podlogowke (wodna) pod planowanymi brodzikami z kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Dlaczego zdecydowales sie na takie? Planujesz jakis generator? W mojej okolicy przerwy w dostawie pradu sa bardzo czeste, choc na sczescie dosc krotkie. My mamy podlogowke (wodna) pod planowanymi brodzikami z kafli. bo moja Małża ma awersje do gazu i w domu nie ma gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 06.05.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 bo moja Małża ma awersje do gazu i w domu nie ma gazu. Tez mam awersje do gazu i nie mam go w domu Czyli zadnego kotla tez nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts