gosia1611 06.05.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 jesli dekarz zmienia Ci przekroje krokwi to niech Ci to kierbud zatwierdzi wpisem do dziennika budowy. malo ktory projekt zawiera zestawienie więźby 4stronnie struganej, więc zestawienie więźby zaklada docinanie na placu budowy. będzie co palic w kominku Mi nie zmieniają przekrojów ani ilości, dodali 2 płatwie dla większego usztywnienia konstrukcji - czy to trzeba wpisać do dziennika? A ktore deski powinny być strugane? U mnie wyszło, że tylko te co podpierają przedłużenie dachu służące jako zadaszenie tarasów. Już teraz sobie myślę, że ten kominek faktycznie musi być Tyle desek po szalunkach co zostanie to już jest co palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 takich z betonem nie daje sie do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 06.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 dlaczego nie mam - bo nie chcialem mieć. Zazdroszcze Ci jednomyslnosci z zona. Moj uparciuch jak cos sobie wbije do glowy, to nie przekonasz! Mnie tam gaz do niczego nie jest potrzebny, kuchenki gazowej tez juz wiecej nie chce - kopci, ciezko ja utrzymac w czystosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 06.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 takich z betonem nie daje sie do kominka A coś można jeszcze z nimi zrobić czy tylko wyrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Gosiu - fajnie ognisko z nich można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 jesli nie smarowalas desek przed szalowaniem i maja na sobie sporo betonu, to zostaw sobie jeszcze na rózne budowlane podesty a na koniec budowy zrobisz ognicho z kielbaską i piwem!chętnie wpadnę wtedy jak akurat będę we wrocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 06.05.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 jesli nie smarowalas desek przed szalowaniem i maja na sobie sporo betonu, to zostaw sobie jeszcze na rózne budowlane podesty a na koniec budowy zrobisz ognicho z kielbaską i piwem! chętnie wpadnę wtedy jak akurat będę we wrocku Dobra to dam wtedy znać, ale to będzie pewnie dopiero późną jesienią lub w przyszłym roku (bo w zimie raczej ogniska nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Dobra to dam wtedy znać, ale to będzie pewnie dopiero późną jesienią lub w przyszłym roku (bo w zimie raczej ogniska nie zrobię to tak z m-c wczesniej bym mógl kupic sobie lot w promo cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 06.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Może do tego czasu już będziesz mieszkał w swoim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Zazdroszcze Ci jednomyslnosci z zona. nie we wszystkim jestesmy jednomyslni, w kwestii gazu nawet nie próbowalem przekonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.05.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tatarak, a masz w ogóle zestawienie więźby? bo u mnie pół słowa na ten temat nie ma. zestawienie to za dużo powiedziane, przy rzucie więźby mam taką tabeleckę: [ATTACH=CONFIG]55444[/ATTACH] widać? Widać, ja tej tabelki w ogóle nie mam. Ani pół słowa. Ognisko w zimie to dobry pomysł Wojgoc, a w jakich tematach żonę przekonywałeś? (i w jakich udało Ci się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Wojgoc, a w jakich tematach żonę przekonywałeś? (i w jakich udało Ci się) pytasz ogolnie? czy budowlanie? jak się tak zastanawiam to w trakcie budowania nie kojarzę takich momentów - działke znaleźlismy razem, wizja domu mi sie podobała, technologia budowy zostala mi powierzona - prawie idylla budowlana. sprawy wizerunkowe zostały rozstrzygnięte nim wbilismy szpadel - chodzi mi tu o wybór dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Może do tego czasu już będziesz mieszkał w swoim domu może tak, ale i tak tylko gościnnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.05.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 więc zestawienie więźby zaklada docinanie na placu budowy. będzie co palic w kominku No nie wiem czy nie zasyfi kominka. Po 4 paleniach testowych, kiedy użyłem mokrego drewna, nie zamierzam już eksperymentować. Więźba jest z iglastego, a to też nie jest polecane. Ognicho to już znacznie lepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 06.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 pytasz ogolnie? czy budowlanie? jak się tak zastanawiam to w trakcie budowania nie kojarzę takich momentów - działke znaleźlismy razem, wizja domu mi sie podobała, technologia budowy zostala mi powierzona - prawie idylla budowlana. sprawy wizerunkowe zostały rozstrzygnięte nim wbilismy szpadel - chodzi mi tu o wybór dachówki. A właśnie jaką masz dachówkę, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A właśnie jaką masz dachówkę, bo nie pamiętam? creaton balance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.05.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Pod warunkiem, ze masz gaz miejski. Z butlowym nie jest juz tak rozowo, zwlaszcza przy malej dzialce. Z kominka tez bym z checia zrezygnowala. Ale tak jak u Tataraka - maz sie uparl... W zyciu nie mialam kominka i w sumie nie wiem, po co on. Moze faktycznie, jak nadejdzie zima tysiaclecia i prad padnie na tydzien, tfu, tfu! ja własnie się zastanawiam na ile będzie się uzywać tego kominka/kozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 06.05.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 creaton balance To ja będę mieć taką samą, tylko inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.05.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A z kominem do kozy - jaki kawałek może się obejść bez podparcia? I ciekawe, że na wszystkich wizualizacjach i inspiracjach kominy takie są... I jakoś stoją. bo to wizualizacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ja własnie się zastanawiam na ile będzie się uzywać tego kominka/kozy. warto mieć zapasowe źródło ciepła w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts