Frankai 07.05.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Wojgoc - ostrzeż mnie o swoim przyjeździe, to a nuż zgram swój ewentualny przyjazd do Wrocka z Twoim pobytem, to przywiozę swój zestaw testowy (ten kartonik z LEDami + regulowany zasilacz) i zobaczymy jak ten onyks przebija. Ja jeszcze dokupię 3 x 5m tych LEDów PCC2 i 2 zasilacze - 45 i 60W. W salonie mam ok. 11.5 m a w jadalni 6.5 m do podświetlania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Frankai,sprawdź maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.05.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 wojgoc dokładnie nie pamiętam. Coś koło 3500,- Z tym że to było już prawie 2 lata temu (dokładnie będzie w lipcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.05.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Aha, i jeszcze temat szamba. Z lektury postów na grupie wynika, że opłacało się je zamówić w Radomiu i przywieźć, tylko trzeba się skrzyknąć w większą grupę. Tym samym szukam współchętnego, bo chyba tak to się praktykuje. Je będę zamawiała 10m3, więc na auto wejdzie drugie takie same. a kiedy masz zamiar kupować? moze sie podlączę i zastosował jak Megana do deszczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.05.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Megana,wode wykorzystujesz do podlewania ogrodu? masz jakies sterowane podlewanie czy pompka do wody, szlauf i podlewaz ręcznie?jesli masz pelną deszczówki to co robisz z nadmairem? masz kanalize deszczową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.05.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 wojgoc - to wszystko (sterowanie itp.) może kiedyś. Teraz 100% prymitywizmu. Najtańsza pompa w zbiornik i wąż. Właśnie dojrzałem do zakupu pompy z dobrym ciśnieniem żeby spryskiwacze itp. zabawki zadziałały. Woda spływa ze wszystkich odpływów z rynien. Mamy troszkę dachu. Przyznam że przelew nadmiaru zrobiłem trochę wbrew zasadom i rozsądkowi bo koparka już zasypywała tj. wyprowadziłem rurę przelewową (może 1,5m), obłożyłem kamieniami, zasypałem ziemią i wsio. Chyba szczęśliwie trafiłem na przepuszczalne miejsce bo jeszcze się nie zdarzyło przelanie zbiornika a czasem nieźle padało i nie ma cudów żeby zbiornik to pomieścił. Nie bardzo mieliśmy inne możliwości zagospodarowania deszczówki - stąd taki patent.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.05.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Frankai, sprawdź maila Spoko MS Outlook zawsze otwarty, wszystkie emaliie podpięte pod niego i widzę jak coś wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 08.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ja mam opaskę zrobioną samym tynkiem w innym kolorze. Wygląda dość fajnie. Ociepleniowcy powiedzieli, że przy dodatkowo naklejanym styropianie i obrabianu go siatką i klejem dość dużo zabawy jest i dość trudno zrobić, aby równo wyszło. A mógłbyś mi jakieś zdjęcie wrzucić? Tu, albo na maila [claris<małpa>wp.pl] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 08.05.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 to może pomożesz z onyksem na moim kominku? tak a propos onyxu to w następnym domu zaplanowałam sobie ścianę z podświetlonego onyxu.. jak to zobaczyłam kiedyś na żywo to się zakochałam... Mam nadzieję, że jak już skończysz ten kominek to się wszystkim pochwalisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 a kiedy masz zamiar kupować? moze sie podlączę i zastosował jak Megana do deszczówki. a nie wiem jeszcze, jakoś w lipcu pewnie. Ja się zastanawiam nad robieniem studni. Czy ktoś ćwiczył robienie jej, żyby było dobrze i nie za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Suspenser - zaszalejemy z sadem, świerkami, brzozami i masą krzewów... kolektor poziomy się nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 08.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 a nie wiem jeszcze, jakoś w lipcu pewnie. Ja się zastanawiam nad robieniem studni. Czy ktoś ćwiczył robienie jej, żyby było dobrze i nie za drogo? To ja też byłabym chętna na szambo, też jakoś mniej więcej na lipiec planowałam zakup, więc jeśli wojgoc jednak zrezygnuje lub może znajdzie się jeszcze ktoś chętny to ja jak najbardziej się piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 08.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 W klasycznym dachu (40 stopni, dachówka zakładkowa, umiarkowana strefa), można bez większych problemów podmienić dachówkę jeżeli zajdzie potrzeba. Tak miałem z "kominkową" - wyciągałem dodatkowy kanał wentylacyjny z łazienki na parterze. Co do antenowej - tutaj moja małża się uparła: żadnych anten - ani klasycznych, ani satelitarnych. No więc i dachówka zbędna. Zresztą przyczepiałbym jakby co do ściany szczytowej i wiatrownic. A ta podmiana dachówki jest potem możliwa? Tzn czy nie ma problemu z odcieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.05.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 A ta podmiana dachówki jest potem możliwa? Tzn czy nie ma problemu z odcieniem? Odcień dachówki zależy od 2 rzeczy: aktualnego składu i długości wypalania. Dachówki nie palą specjalnie dla Ciebie, więc lecą w jednej partii płaskie, w innej krańcowe, a w jeszcze innych wentylacyjne czy kominkowe. To sprawia, że... czy zamówisz razem teraz, czy osobno później i tak będziesz miała inny skład, a tym samym inny odcień. Ba - kształt dachówki może powodować inną długość wypalania, więc podwójnie odcień będzie się różnił. Aby Cię pocieszyć - nie zauważyłem na swoim dachu różnic. Co prawda się nie przyglądałem specjalnie dachówkom, ale jak się nie rzuca w oczy, to czym się martwić? Podejrzewam też, że aktualne technologie pozwalają na dobrą powtarzalność kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 08.05.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 droga grupo, ktoś ma okna z KRAINY OKIEN? oni mają drutexy, ktoś może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mamy okna Drutexu od 1.5 roku. Nie ma za bardzo porównania z innymi oknami ale wygląda na to, że są OK. Okna dostarczał i montował Budekom ale nie wiem czy jeszcze działają (przynajmniej punkt przy Karmelkowej zlikwidowali).Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.05.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Drutex się przeniósł do Sobótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja się zastanawiam nad robieniem studni. Czy ktoś ćwiczył robienie jej, żyby było dobrze i nie za drogo? U mnie wiercona kosztowała ok. 900 zł za całość, czas wykonania ok. 3 godzin. Wszystko zależy od tego jak głęboko trzeba u Was wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 droga grupo, ktoś ma okna z KRAINY OKIEN? oni mają drutexy, ktoś może się wypowiedzieć? Sąsiad ma Drutex-y, a ja okna z Ratowic na profilach Shuco i moje są sztywniejsze [czuje się to po otwarciu]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Suspenser, dzięki. A materiał ile do tego? czy mógłbyś polecić wykonawcę od studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts