awo65 10.05.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może ktoś z Was będzie umiał podpowiedzieć - jak rozwiązać ocieplenie podestu wejściowego aby nie stał się mostkiem termicznym, po którym chłód sobie powędruje na podłogę w wiatrołapie i na ściany. Jak to u Was jest rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.05.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 to ja również poproszę Dobra, hurtem napiszę, ale dopiero późno wieczorem bo teraz to muszę te $$$ zarabiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 nie trzeba całej serii - mozna pracę zebraną http://merlin.pl/Ksiega-przyrody-Ciekawe-dlaczego_praca-zbiorowa/browse/product/1,674191.html;jsessionid=7B205122D17A377DD62C025484A7EC1C.LB3 do tego - http://merlin.pl/Ksiega-wiedzy-Ciekawe-dlaczego_praca-zbiorowa/browse/product/1,630949.html a jest tam też o piramidach, budowie silnika, z czego jest szkło, dlaczego metalowe łyżki są zimne...? mówię Ci, nie ma takiej JEDNEJ książki Diabolo mi póki co nic nie mówi więc nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może ktoś z Was będzie umiał podpowiedzieć - jak rozwiązać ocieplenie podestu wejściowego aby nie stał się mostkiem termicznym, po którym chłód sobie powędruje na podłogę w wiatrołapie i na ściany. Jak to u Was jest rozwiązane? o matko, o takim mostku termicznym nie pomyślałam. no dobra, czekamy na propozycje rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 a jest tam też o piramidach, budowie silnika, z czego jest szkło, dlaczego metalowe łyżki są zimne...? mówię Ci, nie ma takiej JEDNEJ książki Diabolo mi póki co nic nie mówi więc nie. jako tata prawie 9-latka moge stwierdzić, że jest taka książka co zna odpowiedzi na 95% pytań maluchów i sama z siebie dorzuca jeszcze 5% innych pytań i odpowiedzi. co do diabolo to chodzi o cos takiego - http://www.crazytoys.pl/k77,diabolo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może ktoś z Was będzie umiał podpowiedzieć - jak rozwiązać ocieplenie podestu wejściowego aby nie stał się mostkiem termicznym, po którym chłód sobie powędruje na podłogę w wiatrołapie i na ściany. Jak to u Was jest rozwiązane? u mnie ma być tak - wokół sciany styro a całość wysypana keramzytem, zalana betonem i na to wykonczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.05.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może ktoś z Was będzie umiał podpowiedzieć - jak rozwiązać ocieplenie podestu wejściowego aby nie stał się mostkiem termicznym, po którym chłód sobie powędruje na podłogę w wiatrołapie i na ściany. Jak to u Was jest rozwiązane? U mnie najpierw zrobiono fundamenty, ocieplono, wymurowano ściany, następnie wylano podest sięgający do niemalże końca ocieplonych ścian fundamentowych. Ściany budynku ociepliliśmy i teraz dopiero będziemy lali ostatnią warstwę podestu, więc od ścian domu oddzielać będzie go ocieplenie. Natomiast pod ostatnią wartstwą [jastrych] damy jeszcze dodatkowo parę cm styropianu. i tak namieszałam ,że pewnie nikt tego nie ogarnie bez rysunku [uprzedzam, nie mam czasu na rysowanie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ha ha ha mój czterolatek też nie próżnuje, z ostatnich dni: - mamo, a dlaczego na świecie tak jest, że dziecko nie wie, idzie do rodziców spytać i oni mu odpowiadają i wtedy już wie? - mamo, a dlaczego to słońce tak nam wschodzi i zachodzi? - mamo, a w Afryce też jest raz wieczór, a raz rano? - mamo, a jak ta ziemia tak się obraca, to dlaczego ja tego nie czuję? - mamo, a dlaczego jak były dinozaury to nie było ludzi? - mamo, a dlaczego moje kości nie są takie skamieniałe jak kości dinozaurów? - mamo, a po co naukowcy badają kości dinozaurów? - mamo... a mogę wziąć do przedszkola tira? u mnie aktualnie na działce kopanie wygódki i spalanie sterty gałęzi, wielkiej... chyba cała wieś się na nią kilka lat składała. palimy po 3-4 godzinny prawie każdego dnia od kilku tygodni (chyba że akurta spadnie śnieg) i ostatnio nawet widać, że troche się skurczyła co do pc - ostateczny wybór zostawiam sobie na jesień, chociaż mam kilku preferowanych kandydatów (to ewent. na priva), a podłogówkę robimy wszędzie i na dole i na poddaszu. garaż będzie nieogrzewany. chociaż może to błąd? jak myślicie? my też jesteśmy na etapie dinozaurow, mamutów i ogólnie zwierząt, które wyginęły. Mała chodzi z tyranozaurem rex-em i opowiada, jak to spadł meteoryt itd. I czy miejsce, gdzie budujemy to jeszcze Polska Co do książek, to jakiś czas temu była promocja w Tesco lub Carrefourze - encyklopedie Larousse'a - po 4,99 każda. Bardzo fajne, żałuję, że kupiłam tylko o dinozaurach i zwierzętach. i z budowlanki: Było jeszcze o szambie - ja kupuję, ale plastikowe. Takie polecił instalator - jest ze wszystkimi atestami i twierdził, że nie będę miała problemów, jak będą ewentualnie sprawdzać. W pozwoleniu też mam plasitkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 czy ktoś z Państwa korzystał może z depozytu notarialnego i orientuje się, ile to kosztuje? nie korzystałam, ale najlepiej podzwonić po notariuszach. Depozytu nie ma wprost wymienionego w taksie. Za inne czynności stawka jest 200 zł. Jednak co do zasady stawka zależy od wartości przedmiotu czynności. Obawiam się więc, że wzieliby stawkę procentową. Maksymalna stawka wynosi od wartości: 1) do 3 000 zł - 100 zł; 2) powyżej 3 000 zł do 10 000 zł - 100 zł + 3 % od nadwyżki powyżej 3 000 zł; 3) powyżej 10 000 zł do 30 000 zł - 310 zł + 2 % od nadwyżki powyżej 10 000 zł; 4) powyżej 30 000 zł do 60 000 zł - 710 zł + 1 % od nadwyżki powyżej 30 000 zł; 5) powyżej 60 000 zł do 1 000 000 zł - 1 010 zł + 0,4 % od nadwyżki powyżej 60 000 zł; 6) powyżej 1 000 000 zł do 2 000 000 zł - 4 770 zł + 0,2 % od nadwyżki powyżej 1 000 000 zł; 7) powyżej 2 000 000 zł - 6 770 zł + 0,25 % od nadwyżki powyżej 2 000 000 zł, nie więcej jednak niż 10 000 zł, a w przypadku czynności dokonywanych pomiędzy osobami zaliczonymi do I grupy podatkowej w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 28 lipca 1983 r. o podatku od spadków i darowizn nie więcej niż 7 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Było jeszcze o szambie - ja kupuję, ale plastikowe. Takie polecił instalator - jest ze wszystkimi atestami i twierdził, że nie będę miała problemów, jak będą ewentualnie sprawdzać. W pozwoleniu też mam plasitkowe. orientowalas się w cenie takiego szamba z plastiku? i jakie pojemności są dostepne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.05.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 czy Wasze dzieci mlodsze i starsze tez maja fioła na tle diabolo? Jakbyś linka nie dał to bym nie wiedziała co to jest. Ale może na 6cio latki to nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Spireo - właśnie dzwoniłam do znajomego notariusza i on by wziął 200 plus vat za sporządzenie protokołu z przyjecia depozytu itd. ale ten depozyt będzie w innym województwie i na pewno u innego notariusza. Czy ja dobrze rozumiem, że wysokość opłaty zależy tylko od wysokości kwoty w depozycie (a nie na przykład od liczby kont, na które potem na kwota ma zostać przelana) i płaci się ją jednorazowo przy ustanawianiu depozytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A mógłbyś mi jakieś zdjęcie wrzucić? Tu, albo na maila [claris<małpa>wp.pl] poszukam i wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 I czy miejsce, gdzie budujemy to jeszcze Polska A to ja miałem coś podobnego, ale mieszkaliśmy i budowaliśmy się w Polsce, Kalisz też się łapał, ale taki już Poznań czy Wrocław już się nie zaliczały do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A to ja miałem coś podobnego, ale mieszkaliśmy i budowaliśmy się w Polsce, Kalisz też się łapał, ale taki już Poznań czy Wrocław już się nie zaliczały do Polski. nie kumam tego podziału. Znaczy się, ze duże ośrodki miejskie nie wchodzily w rachubę do zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.05.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A to ja miałem coś podobnego, ale mieszkaliśmy i budowaliśmy się w Polsce, Kalisz też się łapał, ale taki już Poznań czy Wrocław już się nie zaliczały do Polski. My jak jeździmy z Wrocka do dziadków w Wolsztynie [między Z.Górą a Poznaniem] to mniej więcej z okolicy Żmigrodu następuje pytanie "a czy my jeszcze w Polsce jesteśmy?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.05.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 My jak jeździmy z Wrocka do dziadków w Wolsztynie [między Z.Górą a Poznaniem] to mniej więcej z okolicy Żmigrodu następuje pytanie "a czy my jeszcze w Polsce jesteśmy?" Obstawiam, że wg mojego to też byłoby poza Polską, ale to było kiedyś. Teraz już się orientuje gdzie są granice Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.05.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 nie kumam tego podziału. Znaczy się, ze duże ośrodki miejskie nie wchodzily w rachubę do zamieszkania? Chcesz zrozumieć co dziecko myśli? Tak przy okazji - ostatnio słyszałem w Radiu Centrum niesamowite wypowiedzi, dotyczące mydła w płynie: "to takie gluty, ale nie takie zwykłe z nosa tylko takie do mycia". Z kolei zwykłe mydło to było z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.05.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 a to na priv ci napiszę to ja też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 10.05.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Moana: myśmy wzięli właśnie Edera, ale jeszcze nie przyjechał, więc wypowiem się potem, z tego co czytałam ludzie zachwalali bardziej niż Porotherm Winenberga, tym bardziej niż Leiera, podobno kruchy. Moim zdaniem to są nikłe różnice, bierz tańszego ja wzięłam Edera m.in. z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts