Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Chcesz m powiedzieć, że po 15.06 nie mogę sobie na własniej działce zrobić ogniska na pieczenie kiełbasek i ziemniaczków? no to chyba kogoś poniosło! u nas w gminie żadnej straży nie widziałam.

chce Ci tylko uświadomić, że do 15.06 jest zakaz wojewody tyczący się spalania czegokolwiek - tak mi dziś uświadomili sąsiedzi widząc moje przygotowania do wiosennych porządków na budowie.

Już za późno, bo umowa podpisana i częsciowo wykonana. Z info o Mistralu wynika, że wentylatory mam tej samej firmy. Pobór od 30 do 290. Ten mój model ma siedem biegów. Niby ma byc energooszczędny - z ulotki "Energooszczędne rekuperatory, centrale wentylacyjne z silnikami stałoprądowymi."

No nie taka podobna. Z tego, co napisała Claris różnica do 3 tys. Nie wiem, kiedy taka kwota zwróciłaby mi się na tym prądzie. Do tego nie wiem jak wychodzi stosunek ceny reku do pozostałych składników ceny. Co do porównania jakości - nie mam pojecia. Aż tak się nie znam.

i gratulacje z okazji pojawienia się córeczki :)

oczywiście zaczęłam się już stresować, że kupiłam badziewie i musiałam sprawdzić. Ale chyba nie jest tak źle:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165968-Reku-Ekozefir-RK-czy-MISTRAL-duo-400-EC-Prosz%C4%99-o-porad%C4%99-co-wybrac

Frankai - a rozwazasz tylko alternatywę: taniocha - premium? jakiś segment pośredni nie wchodzi w grę?

Acha, widzę, że już odpowiedziałeś na moje pytanie :)

to dobrze, że ta lampa w mój gust nie trafia, bo dla zasady bym nie kupiła :D

Spoko - już mam pomysł na dwie konstrukcje. To co zrobiłem dla siebie będzie w klasie premium i ewentualnie zrobię jeszcze klasę średnią. Klasa niższa za to będzie miała inne wzornictwo, żeby nie skundlić pomysłu. W takim przypadku wypłodzę coś w Twoim guście i dostaniesz rabata. Wtedy będzie to zgodne z zasadami?

Suspenser, gratulacje :wiggle::wiggle::wiggle:Pochwal się potomstwem, jak ma na imię?

My kupiliśmy rekuperator Enervent LTR eco 3. Razem z montażem poziom cenowy raczej Spirei niż 30k. I polecam Skaven. Mimo początkowych trudności komunikacyjnych, o których kiedyś pisałam, udało się nawiązać współpracę, tj. jak na razie podpisać umowę. Okazali się być bardzo elastyczni i sympatyczni w kontakcie na żywo.

czyli muszę mieć to pozwolenie na już. dobrze wiedzieć. dzięki :)
Nie panikuj, zaraz się okaże, że masz pozwolenie :)

oczywiście zaczęłam się już stresować, że kupiłam badziewie i musiałam sprawdzić. Ale chyba nie jest tak źle:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165968-Reku-Ekozefir-RK-czy-MISTRAL-duo-400-EC-Prosz%C4%99-o-porad%C4%99-co-wybrac

Spokojnie, wybrałaś dobrze, ja tylko podałem jaki jest mój typ [trochę lepszy].

Trudno jest ale czemu nie spróbować? Może wziąć jakiś urlop bezpłatny na 3 miesiące, żeby się sprawdzić? Mnie były szef bardzo zmotywował

do poszukania nowej pracy. Nie zrobiłem tego w 5 minut, ale określiłem kierunek i go realizowałem. Jak widać skutecznie ;) To natchnęło mnie do nowego wyzwania :) Tuż przed odejściem z firmy, sprzedałem projekt, który był nowym kierunkiem. Jeżeli 2 obecne projekty mi wypalą to mi sodówka gotowa uderzyć do głowy ;) By temu zapobiec wracam do mopa ;)

Mnie szef w ogóle nie motywuje do szukania czegoś innego ;) wręcz przeciwnie.

Na razie mam wiele pomysłów, ale jeszcze czuję, że to nie to.

Gdy wpadnę na ten właściwy wtedy będę starał się pogodzić go z obecną pracą.

Z tym mopem to dobra metoda, chociaż ja preferuję przeróbki i czyszczenie samochodu w ramach relaksu ;)