Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Co nie? też mi tłumaczenie - po prostu Frankai coś słabo dziś u Ciebie z obrazkami. Na moim pięknym rysunku nie widziałeś składania drzwi, na stronie wizualizacji - a zaznaczałam, żeby się im przypatrzeć ;)

Kobieto - często udaje mi się domyślić, co kobieta ma na myśli, ale nie zawsze. Gdyby rysunek był wykonany poprawnie, to nie miałbym wątpliwości o co chodzi. Wykonany poprawnie w tym przypadku oznacza, że skrzydło utrzymuje swoją długość (ten czerwony ząb ma wysokość 2/3 "wysokości" kabiny, więc drzwi wydłużają się o 50% :p ) i że zawiasy są jakoś zaznaczone (choćby czerwoną kropką na łamaniu).

Wojgoc - z asertywnością u mnie kiepsko wobec pci pięknej :rolleyes:

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Frankai, kupilam w Ikea biala posciel w czarne, a wlasciwie ciemnoszare paski. Na zywo wyglada lepiej.

Z kolei w Pennysie w Dublinie kupilam tez biala, w czarne napisy. Super wyglada.

Jakosc pewnie taka sobie, ale moze kilka pran wytrzyma:)

Teraz chce dokupic narzute w Bo Concept szaro-czarna.

Sprawdzę co mają w naszej IKEA, bo mam do wydania te 20zł i to razy 2 :) Co prawda zdecydowana większość rzeczy w IKEA mi nie odpowiada, no ale w końcu wyjątki się zdarzają :)

A ta Pennisowata pościel - i ogólnie w Irlandii - to jak cenowo się przedstawia? Bo u nas to 50-150zł to podstawowy, jako taki zakres. Póki co w te lepsze (250 - 1200zł) nie uderzamy.

SUSPENSER - gratulacje

A ja myślałem, że 2,7 mojej Ewy to było mało...

Różnie to bywa. Jedna sprawa kwestia odżywiania się, a inna to pewnie genetyczne predyspozycje. Nasz synek miał 50g więcej niż średnia arytmetyczna urodzeniowej wagi mojej i żony. Szkoda tylko, że nie był taki ciekawy świata jak ja ;)

Sprawdzę co mają w naszej IKEA, bo mam do wydania te 20zł i to razy 2 :) Co prawda zdecydowana większość rzeczy w IKEA mi nie odpowiada, no ale w końcu wyjątki się zdarzają :)

A ta Pennisowata pościel - i ogólnie w Irlandii - to jak cenowo się przedstawia? Bo u nas to 50-150zł to podstawowy, jako taki zakres. Póki co w te lepsze (250 - 1200zł) nie uderzamy.

Frankai, ta w paski w Ikea to po okolo 120zl, a ta druga cala biala ok. 130zl. Jeszcze mi sie taka jedna spodobala za 170zl, ale nie kupilam.

Ta w Pennysie 20e. Ogolnie jest to tani sklep i taka tez jakosc, chociaz mam wiele rzeczy, typu pizamy, szlafroki i sa naprawde spoko.

Ogolnie w IE raczej jest taniej niz w Polsce.

Ale nie wiem czy teraz tendencja sie nie zmienia, porownujac chociazby sama Ikea.

Wojgoc, a Twój glazurnik od kiedy wolny? Ten nasz ma terminy dopiero pod koniec sierpnia. Cenowo i jakościowo ok, ale trochę późno, bo będzie można wchodzić w połowie lipca.

pytałem się dziś - w tym roku nic z tego. chyba, że Madeleine nie zmieści się w swoim harmonogramie stawiania domu.

Ale na to bym nie liczył.

ale przy takiej kabinie nie zastosujesz odpływu liniowego, tzn. zastosujesz ale jak Ci kafelkarz pokaze jak może ułożyć podłoge to pozostaje brodzik lub inna koncepcja prysznica.

Frankai, ta w paski w Ikea to po okolo 120zl, a ta druga cala biala ok. 130zl. Jeszcze mi sie taka jedna spodobala za 170zl, ale nie kupilam.

Ta w Pennysie 20e. Ogolnie jest to tani sklep i taka tez jakosc, chociaz mam wiele rzeczy, typu pizamy, szlafroki i sa naprawde spoko.

Ogolnie w IE raczej jest taniej niz w Polsce.

Ale nie wiem czy teraz tendencja sie nie zmienia, porownujac chociazby sama Ikea.

To jakby coś się trafiło takiego prostego (szarości, biel, czerń) z czerwonym akcentem, to daj cynk :)

To się wkrótce zmieni. Stopy nam rosną, to i złotówka się umacnia. Kto wie czy do końca roku nie będzie 3.5. Zwłaszcza, że USA właśnie jedną nogę wystawiły dziś za krawędź. No cóż - w sumie to tego się spodziewałem. Każde imperium ma swój kres. Żyje się szybciej, to i szybciej imperia będą padać.

to trudno, dla mnie idealnie to połowa lipca. Wtedy byłaby szansa na wrześniową przeprowadzkę.

Dopisałem do mojej listy "wykończeniowców" - ekipę pana Roberta. Brałem ich właśnie do płytek a robili potem dużo więcej. Podejrzewam, że mają zajęte terminy, ale spytać można.