XX 17.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 madelaine widziała wczoraj Twoją budowę - fajnie masz ustawione okno w salonie -pod kątem światłajesli ten sam parametr to dorkena weź.zreszta i tak nie ocieplasz dachu, więc de facto rybka-waze zeby kladli na zakładkę, bez dziur w dachu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Wykoncypowałam przy tej składanej do środka kabinie panel prysznicowy narożny - nie będzie stresu, że się w panel na ścianie przydzwoni zbyt energicznie składanymi drzwiami. A tu mi mąż, że on by własciwie wolał samą deszczownicę, nie panel. Teraz mamy zwykły prysznic ze słuchawką i wystarcza. Czy ktoś może przedstawić analizę porównawczą bazującą na autopsji? Mnie się bardzo podoba patent z dyszami do masażu, ale może to przereklamowne jest? Wyciągaj kajet !!! Uważam, że kompletny zestaw prysznicowy, montowany w ścianie wygląda super, ale to może nie być Twój klimat: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8004/567174009_TBB8N-Th.jpg Dyszy nie próbowałem, ale lubię jak mam okazję, to lubię się pomasować. Należy policzyć na co "stać" wodociąg. Na każdą dyszę musi przypadać 1 atm. U mnie są spokojnie 3-4 atm, więc dałem 3 dysze. Lubię stać pod wodospadem, więc deszczownica to był mus. Żona nie lubi moczyć włosów jak nie myje ich, więc wylewka ścienna regulowana. Dodatkowo wylewka służy myciu prysznica, więc powinna być. Jeżeli są dysze, wylewka i deszczownica, to musi być zawór 4-drożny. Z racji, że kamień potrafi zatkać te zaworki i dysze - wszystko musi być rozbieralne. Po ostatnich walkach z kamieniem, decyzja zapadła - będzie zmiękczacz jak tylko pojawi się kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To ja mogę tez pokazać swój panel [low cost ] - w trakcie budowy więc proszę nie zwracać uwagi na budowlane brudy (mała słuchawka prysznicowa zasłonięta tym białym workiem) http://republika.pl/claris/domek/wnetrza/panel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 o matko, nawet nie wiesz Frankai, jak mi się wstrzeliłeś z tymi atmosferami w temat, który rozgryzam w dzienniku... i już mam dość Szczerze mówiąc, to deszczownica mnie słabo nęci, wolę jak woda leci jakoś tak konkretniej, jak np. nałożę odżywkę na włosy, to żeby mi jej nie spłukiwało, jak będę chciała mydliny spłukać z szyi. Z moczeniem włosów mam tak samo, jak Twoja żona. Czyli wylewka regulowana - musi być dla mnie. Deszczownica dla męża. To się uruchamia każde z osobna, tak? Z kamieniem się nie będę bawić, bo filtr zmiękczający to jest jeden z naszych priorytetów. I tylko nie wiem, co z tymi dyszami masującymi... btw. bardzo ładnie wygląda ten kranik na fotce nr 46. co to za cudo i jak się sprawdza w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Claris, co to są za kafle te duże prostokątne - śliczne są - i co masz na podłodze pod prysznicem? Jakoś ten panel tak wygląda... jakbym miała potrzebować instrukcji obslugi do obslugi oboje macie półeczki (z kg?) pod prysznicami. wygląda na praktyczne i wygodne. chyba skopiuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Claris, co to są za kafle te duże prostokątne - śliczne są - i co masz na podłodze pod prysznicem? Jakoś ten panel tak wygląda... jakbym miała potrzebować instrukcji obslugi do obslugi oboje macie półeczki (z kg?) pod prysznicami. wygląda na praktyczne i wygodne. chyba skopiuję Płytki to grespania rainbow. Na podłodze prysznica mam .. brodzik jakiś mega płaski, wpuszczony lekko w posadzkę [jest na równo z podłogą]. Półki z GK pod prysznicem mam juz kolejny raz, super się sprawdziły w mieszkaniu, więc skopiowałam pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Płytki to grespania rainbow. bardzo ładne, można to normalnie na żywo obejrzeć w jakimś maxflizie czy innym cermagu? nie trzeba się wybierać do stolycy ani Hiszpanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.05.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 no właśnie nie można.. ja wybrałam w ciemno i zamawiałam w max flizie [swoją drogą ceny mi dali lepsze niż w internecie] - mam jeszcze parę sztuk więc mogę urządzić pokaz [mam te granatowe i białe i jeszcze podłogowe perłowe, mozaika też z tej serii] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To się uruchamia każde z osobna, tak? I tylko nie wiem, co z tymi dyszami masującymi... Zawór 4-drożny u mnie ma pozycje główne i pośrednie. Można więc lać wodę z 1 lub 2 dowolnych źródeł. Łączenie dysz z inną formą nie bardzo pewnie będzie miało sens z uwagi na ciśnienie wody. Aha - dysze są Tresa mimo że reszta to głównie Hansgrohe. Sprzedawca wyjaśniał dlaczego, ale już nie pamiętam. Chyba chodziło o łatwość czyszczenia. btw. bardzo ładnie wygląda ten kranik na fotce nr 46. co to za cudo i jak się sprawdza w praktyce? To był jakiś włoski produkt. W Armaluxie we Wrocku widziałem pierwszy raz i chcieli mi sprzedać za 580(?) w necie za 430 (?) a kupiłem u mojego sprzedawcy za 360 (?). EDIT: Tower Tech, 366.15 w 2007 roku. Sprawuje się bardzo dobrze i jest duuuuuuuuuużo łatwiejsza w utrzymaniu od tej na umywalce na piętrze, która tak się podobała żonie. Wracając do prysznica - to panel ma dużą przewagę jeżeli chodzi o koszt montażu i serwisowanie. Minusem jest zajmowana przestrzeń i codzienne czyszczenie. Nam się podobało ukrycie wszystkiego. Ceny podzespołów podtynkowych są niższe niż panelu, ale dochodzi koszt instalacji. Po prostu jak kto lubi Rainbow też był na naszej liście, ale do łazienki z wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 no właśnie nie można.. ja wybrałam w ciemno i zamawiałam w max flizie [swoją drogą ceny mi dali lepsze niż w internecie] - mam jeszcze parę sztuk więc mogę urządzić pokaz [mam te granatowe i białe i jeszcze podłogowe perłowe, mozaika też z tej serii] bardzo dobry pomysł jak już będę mieć ogólną koncepcję kolorystyczną łazienek, to się zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 te dysze mnie wykończą... samo czytanie o nich mnie irytuje chyba z nich zrezygnuję i będą nadal chodziła się masować na basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 bardzo ładne, można to normalnie na żywo obejrzeć w jakimś maxflizie czy innym cermagu? nie trzeba się wybierać do stolycy ani Hiszpanii? Ja oglądałem sporo Grespanii u siebie, a raczej w Kaliszu. Centrala Grespanii jest na S-8 koło Piotrkowa. Trzeba zjechać na Radom i jechać wzdłuż S-8 przez 3-4 km. Prowadzili mnie tubylcy przez CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 oboje macie półeczki (z kg?) pod prysznicami. wygląda na praktyczne i wygodne. chyba skopiuję Jeszcze nie wiem do końca, ale moja nie jest z G-K Ta ścianka to 12cm b-k, półka to dziura na wylot zatkana płytą G-K, albo płytka klejona do płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.05.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 madelaine widziała wczoraj Twoją budowę - fajnie masz ustawione okno w salonie -pod kątem światła jesli ten sam parametr to dorkena weź.zreszta i tak nie ocieplasz dachu, więc de facto rybka-waze zeby kladli na zakładkę, bez dziur w dachu;) to jest wszystko dorken, tylko różnią się wytrzymałością na zerwanie itp. Folię chcę w ogóle kleić, just in case. No i zapraszam do mnie bliżej - może na jakiejś wycieczce rowerowej do mnie wpadniecie Tyvek i Aquatec są chyba niedostępni w MSM. Firmy jak firmy. Dorken jest chyba najbardziej rozpropagowana wśród dekarzy. Gosia, współczuję. Mnie w kilku miejscach przestrzegali przed takimi sytuacjami w Creatonie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 te dysze mnie wykończą... samo czytanie o nich mnie irytuje chyba z nich zrezygnuję i będą nadal chodziła się masować na basen Możesz przyjechać do mnie przetestować Synek (2 kl. podst.) zaprosił swoją wychowawczynię na testy deszczownicy, to ja chyba mogą koleżankę z Forum na dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 tylko nie wiem, co by mąż powiedział na hasło: jadę do kolegi z forum dysze testować A jak ocieplam dach, to jaką folię mam wybrać? z dachu to mam na razie dachówki wybrane. Tegalit. grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.05.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam takie pytanie - czy mając działkę narożną zdecydowalibyście się robić wypaśne [czytaj: kute lub inne ładne i drogie ] ogrodzenie z obu stron [od strony dróg] czy tylko od frontu domu, a z boku zwykła siatka tak jak na pozostałych dwóch częściach działki]. U mnie to wygląda tak: [czerwone boki są od strony drogi, czarne sąsiadów i tam na pewno idzie siatka, wejscie do domu zaznaczone]? http://republika.pl/claris/domek/budowa/dzialka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Claris - bardzo ładne płytki i panel też. Taki prosty. Ta mozaika to też Rainbow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Claris, ja mam narożną działkę, ale odgradzać się zamierzam jakimś symbolicznym płotkiem i obronnym żywopłotem. "reprezentacyjnie" będzie tylko bezpośrednio przy bramie. taki jest plan na dziś. ale gdybym miała robić ekstra kute ogrodzenie, to chyba od strony obu dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.05.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Claris - bardzo ładne płytki i panel też. Taki prosty. Ta mozaika to też Rainbow? dzięki, mozaika też rainbow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts