Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Myślę nad odpływem liniowym w prysznicu, bo będzie bez brodzika.

W projekcie taki odpływ jest w garażu.

ten odplyw w garazu wyrzuc przed garaż. poza tym takiego odpływu nie mozesz wlączyć w kanalize.

Umiejscowienie odpływu w garazu ma wady - poza tym że moze czasem brzydko smierdzieć, to powazniejszym problemem jest, ze plytki miedzy brama a odpływem szybko pękają.

Mój wykonawca polecił membranę strotex 1300 supreme, patrząc po parametrach to są podobne do tyvek pro i corotop strong.

papier wszystko przyjmie.

Na poddasze kupowałem folie Eurovent z ekranem aluminiowym. Poniewaz zabraklo musialem dokupić - euroventa nie bylo ale byl Strotex - te same parametry, masa itp, itd. Niby to samo a wcale nie. strotex jest bardzo delikatny, lekko naciągniety to sie rwie, tak więc do pięt nie dorasta euroventowi.

podsumowując - nie polecam Strotex-a.

madeleine mówiąc krzyżowo miałam na myśli konstrukcję profili aluminiowych do GK

30cm wełny jest ok. w tej konfiguracji mniej ważne jest kolejne 5cm co JAKOŚĆ położenia - właśnie prostopadle do siebie, żeby uniknąć mostków na elementach konstrukcyjnych

ten odplyw w garazu wyrzuc przed garaż. poza tym takiego odpływu nie mozesz wlączyć w kanalize.

Umiejscowienie odpływu w garazu ma wady - poza tym że moze czasem brzydko smierdzieć, to powazniejszym problemem jest, ze plytki miedzy brama a odpływem szybko pękają.

W projekcie jest podłączony do kanalizy, jak można zrobić inaczej?

papier wszystko przyjmie.

Na poddasze kupowałem folie Eurovent z ekranem aluminiowym. Poniewaz zabraklo musialem dokupić - euroventa nie bylo ale byl Strotex - te same parametry, masa itp, itd. Niby to samo a wcale nie. strotex jest bardzo delikatny, lekko naciągniety to sie rwie, tak więc do pięt nie dorasta euroventowi.

podsumowując - nie polecam Strotex-a.

A jaki model strotexa kupowałeś? Ja widziałam supreme i i był gruby i mocny.

A ten z ekranem to jaki to jest?