Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Acha, miałam spytać o jedną rzecz - czy chudziaka pod ławy zamawialiście z betoniarni, czy ekipa Wam kręciła na miejscu?

Z betoniarni

EDIT: przywieźli taki chudy, że... rozkucie go z racji błędu w wyznaczeniu poziomu w łazience, skończyło się na użyciu młota wyburzeniowego. Normalnymi się nie dał .

Acha, miałam spytać o jedną rzecz - czy chudziaka pod ławy zamawialiście z betoniarni, czy ekipa Wam kręciła na miejscu?

nie wpadaj na pomysł typu kręcenie betonu w betoniarce na inne rzeczy niż murowanie ścian - a i tu bym się zastanowil czy nie korzystniej(jesli chodzi o parametry) zamówić gotowej zaprawy do murowania w betoniarni.

Mogę się wyżalić? Znowu mi się dziecko rozchorowało... jakiś wirus grypopodobny :(

:(

Jak myslicie, 5tys. zl za oblozenie komina blacha to normalna cena?

Pisalam juz kiedys, ze mam czerwona cegle klinkierowa. Teraz chce grafitowa, bo mi pasuje do bramy, cokolu i drzwi wejsciowych.

No i cos musze zrobic z tymi kominami (3 na caly blizniak).

Ale wywalic 15tys. tylko po to, zeby bylo ladniej...

Chyba otynkuje, jak elewacje.

Co sadzicie o tym?

Pisalam juz kiedys, ze mam czerwona cegle klinkierowa. Teraz chce grafitowa, bo mi pasuje do bramy, cokolu i drzwi wejsciowych.

Jeżeli chcesz to zrobić nierdzewką, będą spawy i całość obrobiona w najmniejszym detalu - to będzie to normalna cena.

Jeżeli chcesz to obkładać na blachą powlekaną... To albo masz komin kilkanaście metrów, albo dach na wysokości 100m i będą to robili alpiniści.

:(

No i cos musze zrobic z tymi kominami (3 na caly blizniak).

Ale wywalic 15tys. tylko po to, zeby bylo ladniej...

Chyba otynkuje, jak elewacje.

Co sadzicie o tym?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=39455&d=1295800283

Zdjęcie z daleka ale widać. Komin jest zrobiony naprawdę po mistrzowsku (nawet te listki kratki wentylacyjnej są wykonywane ręcznie - każdy jeden). Obłożony blachą tytan-cynkową z Rheinzinku. Patynowaną a więc droższą od surowej. Dokładnie Ci nie powiem ale kosztował mnie nie więcej niż 3000 zł (robocizna+płyta OSB z impregnacją+blacha+daszki i inne akcesoria). Więc te 5 tys. zł to chyba ktoś Cie chce w ciula zrobić albo myśli, że trzeba te kominy jeszcze wymurować.