Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

http://imageshack.us/photo/my-images/269/kominnarabek.jpg/

Takie cos chcialam, mniej wiecej. Jest to cena za sama robocizne.

Jarett, Twoj jest super. Tez chcialam z Reinzink-a.

Kto Ci robil ten komin?

5 tys. za samą robociznę ?!?!

Może chodziło już o cenę za 3 sztuki?

Albo wykonawca ma niezłe poczucie humoru.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

dzięki ellaj,

teraz dopisuje 25.05 o godz. 13.00

Forum w kwestii grup się zawiesiło i nie wiadomo, kiedy znów będzie dostępne, tak więc póki co, spokojnie czekamy.

Jedyna forma czegos napisania to przez edycje posta.

Frankai przesłał mi na maila linka do zglaszania problemów z forum

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163735-ZGŁOSZONE-PROBLEMY-do-rozwiązania-naprawy/page17

Macie jakieś doświadczenie z firmami ochroniarskimi? Nie planuje najmować takowej, ale od kilku dni napastuje mnie Solid. Najpierw zostawiali ulotki na budowie, teraz wydzwaniają (nie mam pojęcia skąd mają numer). Paradoksalnie poczułem się mniej bezpiecznie - wystarczająco się naczytałem o firmach ochroniarskich, które 'inspirują' włamy, żeby przekonać klienta, że warto skorzystać z ich usług (i o trudnościach z późniejszym rozstaniem z takimi firmami). Słyszeliście o czymś takim w naszych okolicach?

WITAJCIE! się stęskniłam :)

Słuchajcie, te bloczki na ściany fundamentowe to czym się muruje? jakąś specjalną zaprawę mam kupić czy cement czy co? czy można tak i tak? (wiem, mogę spytać kb, ale wolę Was :))

My mieliśmy gotową zaprawę z betoniarni, ale mozna tez krecić zaprawę samemu na budowie. Z betoniarni ma tę zaletę, że ma ustalone i pewne parametry [ale wychodzi pewnie nieco drożej]. Ekipa powinna ci powiedzieć na co będa murować :)

Jarett, ja raz do nich zadzwoniłam z pytaniem o ceny sprzetu i teraz wydzwaniają, mimo, że już mówiłam, ze kupiłam i zamontowałam we własnym zakresie. Ceny w odniesieniu do jakości sprzętu mieli za wysokie. Co do ochrony to sama podpisałam umowę jakieś 2 tygodnie , ale jeszcze nikt nie zgłosił się, żeby zamontować nadajnik.

Macie jakieś doświadczenie z firmami ochroniarskimi?

My mamy umowę z Solidem. Od początku planowaliśmy współprace z jakąś agencją ochrony, solid akurat miał jakąś promocję więc cenowo wyszło ok, a do tego maja 'bazę' niedaleko nas. Po podpisaniu umowy czekaliśmy ponad 2 tyg na montaż nadajnika. Zamontowali - działa. Już 2 razy wzbudził się alarm [jakaś czujka była ustawiona z za dużą czułością i przy wichurze dawała sygnał] - od razu dostaliśmy telefon, że jadą sprawdzić. Potem dzwonili na miejscu opisując dokładnie dom i okolicę [że np. jest uchylone któreś okno itd.]. Na razie jest ok, nie mam zastrzeżeń [poza tym, że na naszym terenie okazało się, że jest dwóch rpzedstawicieli solida, którzy ze soba rywalizowali i było niefajnie przy spotkaniach i umowie, bo każdy twierdził, że on jest na ten teren, a ten drugi to nie itd.]