Tatarak 31.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Frankai - pod jagody (borówki) koniecznie baaardzo kwaśne podłoże - ogrodnik będzie wiedział. A glicynia kwitnie pięknie, ale krótko. Osobiście wolę się pozachwycać nią u sąsiadki i niech ona się martwi, jak podeprzeć, bo ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Wszyscy - no właśnie, co z tym spadkiem przy prysznicach bez brodzika? marzeniem byłoby spotkanie i ustalenie szczegółów odpływu - hydraulika, wylewkarza, kafelkarza, a Inwestor najlepiej jakby mial gotowy projekt łazienki, wybrane kafle, kabina. Wysokość usadowienia kanalizy, miejsca od jakiego wylewkarz powinien zrobić spadek. Z tego co wiem, to od kabin pięciokątnych, półokrągłych i okrągłych nie ma mozliwośći zrobienia podłogi z jednych płytek, trzeba kombinować z mozaiką lub innym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 31.05.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ja się ostatnio zastanawiam, czy nie zrobić brodzika, takiego w poziomie podłogi jak Kaldewei Conoflat albo trochę wyższego. A przynajmniej na górze. Wojgoc, ile płaciłeś za odpływ liniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ale Ty Frankai piszesz o prawach autorskich a nie rękojmi. To jest dodatkowy problem, bo w zależności od zapisów - kto ma prawo dokonać ingerencji w projekt. "Utwór" wyklucza rękojmię a mogli tak zdefiniować przedmiot umowy, co potwierdza artykuł. U Ciebie rozumiem nie ma mowy o "utworze", a odwołanie masz tylko do k.c. a nie do ustawy o prawach autorskich. Jako że nie jest to umowa B2B, to masz prawo do rękojmi, c.b.d.u. I jeżeli taką samą umowę ma Madeleine, to powinna dochodzić swoich praw. Była co prawda mowa o miesiącu, ale bez wnikania nie jestem w stanie ocenić, jak liczyć ten miesiąc. Być może chodzi o czas na zgłoszenie wady produktu, a nie zdefiniowanie żądania odnośnie rękojmi. Troszkę trzeba grzebnąć, lub zapytać prawnika czy rzecznika ochrony konsumenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.05.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ja się ostatnio zastanawiam, czy nie zrobić brodzika, takiego w poziomie podłogi jak Kaldewei Conoflat albo trochę wyższego. Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 u mnie jednak brodziki odpadają, bo po to chcę te składane skrzydła kabiny, żeby powierzchnia prysznica służyła jako poszerzenie ciągu komunikacyjnego na trasie do wc, kiedy prysznic nie będzie używany. taki mam pomysł racjonalizatorski, zobaczymy, co z niego wyjdzie. ten Kaldewei za ładny, żeby go tak deptać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.05.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 u mnie jednak brodziki odpadają, bo po to chcę te składane skrzydła kabiny, żeby powierzchnia prysznica służyła jako poszerzenie ciągu komunikacyjnego na trasie do wc, kiedy prysznic nie będzie używany. taki mam pomysł racjonalizatorski Idź na całość z racjonalizatorstwem - obejmij wc kabiną i zamontuj drugi wieszak do wylewki nad wc. Będziesz miała siedzisko w razie potrzeby. Inni płacą za siedzisko ekstra kasę, a Ty drzwi cyk i masz wielki prysznic, i siedzisko jest. 2 w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ja się ostatnio zastanawiam, czy nie zrobić brodzika, takiego w poziomie podłogi jak Kaldewei Conoflat albo trochę wyższego. A przynajmniej na górze. Wojgoc, ile płaciłeś za odpływ liniowy? ok.1150zł za 90cm. Z tym, że trzeba wiedzieć, że 90cm ma część zatopiona w posadzce a góra - widoczny ruszt ma 86cm. Tak samo jest z innymi długościami. Ten Kaldewei również wymaga przygotowania pod odpływ liniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.05.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ok.1150zł za 90cm. O mamuniu !!! Toż to jakaś masakra. Wyobrażałem sobie, że to taka rynienka z syfonem, a tu taka kasa. Dobrze, że nie mam tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.05.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Frankai - tak mi się jeszcze przypomniało, jak będziecie dawać te trzmieliny w dwóch kolorach na przemian, to odradzam takie przeplatanie jedna sztuka jednego koloru, druga sztuka innego. lepiej dawać chociaż po kilka sztuk jednego koloru obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 O mamuniu !!! Toż to jakaś masakra. Wyobrażałem sobie, że to taka rynienka z syfonem, a tu taka kasa. Dobrze, że nie mam tego problemu możesz kupić odplyw i za 300zł, ale wolalem kupic bardziej porządny i wybralem Tece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 31.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Frankai, masz boskie pomysły U mnie łazienka wygląda tak: http://img685.imageshack.us/img685/2127/fffffla.jpg No i projektantka wymyśliła odpływ w prawym górnym rogu, w kabinie - jakby logiczne. No ale proponuje spadek na całej szerokości łazienki, w prawo. Nie byłoby to widoczne, ale już widzę wodę itp. spływające pod umywalkę... W każdym razie: jakie są wady tego rozwiązania, których nie widzę? ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 a co będzie w lewym rogu? kafle na podlodze jaki maja wymiar?jaka szer. fugi na podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 31.05.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 W lewym górnym? nic szczególnego, wyjście z prysznica, na ścianie jakiś wieszak itp. Kafle 60x60, fuga minimalna, czyli pewnie 3-4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 minimalna fuga to 0,5mm, przy podlogówce 1mmja zrobilbym prysznicna calej ścianie z wejściem po obydwu stronach i centralnie zrobionym odpływem o max. długości. Spadek do odplywu ma 1-1,5% na 1m podlogi wiec robiąc po środku spokojnie wyprowadzisz spadki bez mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 31.05.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 o mam dokładnie taki układ w łazience jak Ty Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.05.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ja nie zapomniałem i jak tylko będę się wybierał do Wrocka, to sprawdzę czy jesteś Dobrze Frankaiku. Chociaz jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Nie zaszkodzi, jak powertujesz różne strony ogrodowe, żeby Elfir pokazać, co Ci się podoba. I jej to ułatwi pracę i Tobie życie - o tyle, że będziesz mieć w gotowym ogrodzie to, co lubisz a poza tym to jest takie przyjemne, oglądać te wszystkie cudności. Tataraczku, myslalam, ze ogrod to bedzie dla mnie tak, jak kiedys akwarium... Nie bylam zainteresowana. Chcialam posiac tylko trawe i koniec. A teraz... czytam, ogladam, zachwycam sie. I chce miec piekny, nowoczesny ogrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ellaj,a jak się ceni Elfir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.05.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dobrze Frankaiku. Chociaz jeden... Ktoś musi trzymać poziom. Zwłaszcza moderator Co do ogrodu... Jak się ma 350 m2, to trzeba się sporo namęczyć, żeby nie sknocić ogrodu. Jak się ma 4000 m2, to można zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts