Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Ellaj - to sobie na początku zbadaj, jaką masz glebę na działce - piaskową czy gliniastą, kwaśną, obojętną czy zasadową, bo jest wiele fajowych roślin, które mają specyficzne wymagania, np. wrzosy na kwaśnym, lawenda na zasadowym, derenie na glinie, trawy lubią piaski. na szczęście są i takie, którym skolko ugodno, np jarzębiny :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

nie rozumiem pytania - u siebie polozylem na 1mm bo bezfugowego nie zaryzykowalbym - Ty możesz sobie zrobić jaką będziesz chciała.

to wiadomo, że sobie zrobię, jak będę chciała, a pytam, czy ten 1 mm Ci doradził kafelkarz, sprzedawca kafli itp. czy po prostu tak zrobiłeś, jak Ci się podoba i wierzysz, że nie popęka?

wróć do używania emotikonów, bo wiesz - słowo pisane się tak odbiera różnie ;)

stopki widzisz? ja ciągle nie :(

dzięki wielkie, nie pomyślałam o tym :bash:Pani architekt najwyraźniej też nie. Grrrrr. Ja bym chciała mozaikę i po problemie. Ale podobno nie pasuje. Zaraz zmienię koncepcję płytek.

tego 1% w ogóle nie zauważysz. Nie trac zdrowia i nerwów na niepotrzebne sprawy - Arek rozwiąże Twoje łazienkowe dylematy. Mozaike mozesz zawsze położyć - rozwiąaniem jest zrobienie mozaiki z kafla 60x60, z takiego samego jak reszta podlogi - cena 70zł od kafla.

tego 1% w ogóle nie zauważysz. Nie trac zdrowia i nerwów na niepotrzebne sprawy - Arek rozwiąże Twoje łazienkowe dylematy. Mozaike mozesz zawsze położyć - rozwiąaniem jest zrobienie mozaiki z kafla 60x60, z takiego samego jak reszta podlogi - cena 70zł od kafla.

A ja się zastanawiam czy dobrym rozwiązaniem byłoby obniżenie podłogi pod prysznicem w stosunku do podłogi w łazience - wtedy woda nie wylewałaby się poza prysznic. Kiedyś w hotelu widziałam coś takiego i się tam sprawdzało, obniżenie nie było duże, kilka cm.

Ten Arek to jakiś instalator?

A ja się zastanawiam czy dobrym rozwiązaniem byłoby obniżenie podłogi pod prysznicem w stosunku do podłogi w łazience - wtedy woda nie wylewałaby się poza prysznic. Kiedyś w hotelu widziałam coś takiego i się tam sprawdzało, obniżenie nie było duże, kilka cm.

Ten Arek to jakiś instalator?

Arek to kafelkarz polecany przez Madeleine.

Odnoszę wrażenie, ze Frankai wprowadzil chaos z tym spadkiem - generalnie spadek 1cm na 1m jest niezauważalny w układzie płytek. Trzeba tylko ukladać bez dolnej płytki, którą po ułożeniu podłogi dokladasz jak należy, silikonujesz i tylko ktoś kto ma w oku poziomicę laserową zauwazy te 1cm na 1m dlugości.

To co widziałaś w hotelu też wymaga odpływu liniowego.

Arek to kafelkarz polecany przez Madeleine.

Odnoszę wrażenie, ze Frankai wprowadzil chaos z tym spadkiem - generalnie spadek 1cm na 1m jest niezauważalny w układzie płytek. Trzeba tylko ukladać bez dolnej płytki, którą po ułożeniu podłogi dokladasz jak należy, silikonujesz i tylko ktoś kto ma w oku poziomicę laserową zauwazy te 1cm na 1m dlugości.

To co widziałaś w hotelu też wymaga odpływu liniowego.

No właśnie nie kojarzę, aby tam był, chociaż mogę się mylić.

A kto w ogóle ma ustawioną stopkę? Tatarakową widzę.

Frankai, no właśnie Arek tak mówi, jak Ty - zrobić spadek wyłącznie w kabinie, ale będzie uskok (tyle że od środka).

Wojgoc, a co u Ciebie? skończył już? mam jeden wielki stres pt. "poleciłam człowieka, a ktoś nie jest z niego zadowolony".

A kto w ogóle ma ustawioną stopkę? Tatarakową widzę.

Frankai, no właśnie Arek tak mówi, jak Ty - zrobić spadek wyłącznie w kabinie, ale będzie uskok (tyle że od środka).

Wojgoc, a co u Ciebie? skończył już? mam jeden wielki stres pt. "poleciłam człowieka, a ktoś nie jest z niego zadowolony".

ja stopki nie mam,

spadek mam wyłącznie w kabinie, z ustaleń wynikało, że będzie bez uskoku a przejście jest w miejscu montowania kabiny.

ponoć dziś miał skończyć, ale ja dopiero w przyszłym tyodniu bedę mógł odebrać robote. Póki co, nie mam podstaw być niezadowolonym.

Frankai,

Twe słowa

Drugą ewentualnie może być poziom płytek w drzwiach, jeżeli dobrze rozumiem, że całość płytek z prawej jest obniżona. Jeżeli nachylenie byłoby 1%, to masz blisko 1cm różnicy w progu, bo chyba nie zrobisz pochyłości w całym domu?

i odpowiedź Madeleine

dzięki wielkie, nie pomyślałam o tym :bash:Pani architekt najwyraźniej też nie. Grrrrr. Ja bym chciała mozaikę i po problemie. Ale podobno nie pasuje. Zaraz zmienię koncepcję płytek.

ale przecież nie w tym rzecz by cos komuś udowadniać, mierzyc poziom problemu, itp, itd.:yes: