Stysia 03.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (...) zgłoszenie na płot od frontu - robiliście? a co to za zgłoszenie i gdzie??? nic takiego nie robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.06.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Na marginesie - wg ogrodnika na podlewanie ogródka ciut większego ode mnie, rocznie wydaje się 250zł. Ponieważ u mnie wkoło nikt nie bawił się w studnie, a w innych rejonach słyszałem o 30m, to studnia zwróciłaby się... po mojej śmierci. To zależy od zapotrzebowania na wodę - u mnie w sumie do podlewane jest ok. 700 m2 [trawnik, skalniak i rabaty ok. 60m2, grządki 20m2] i jednorazowe podlewanie pochłania ok 2 m3 - co kosztuje ok. 1 zł [prąd do pompy], a przy pobieraniu z sieci byłoby to ok. 18 zł bez podlicznika lub 6 zł z podlicznikiem [osobny licznik do ogrodu dzięki któremu do 3 zł/m3 wody nie dochodzi około 6 zł/m3 ścieków]. Podlewanie średnio 10 razy w miesiącu od Maja do Września. Gdybym miał wiercić na 30m też bym sobie odpuścił. Wodą z sieci podlałbym szybciej bo w pół godziny zamiast 3 godzin [ograniczona wydajność pompy]. Na pewno dzisiaj kupiłbym pompę o dużej wydajności bo mam pompę Omnigena 750 W 48 l/min [polecona przez studniarza], która tak naprawdę daje z 10 l/min co wystarcza na 1 zraszacz [studniarz mówi, że jest coś nie tak bo powinna dawać 20-30 l/min a te 48 to w warunkach laboratoryjnych przy przepompowywaniu z beczki do beczki]. Nawet nie wiem czy nie kupię np. takiej: http://allegro.pl/pompa-mh-1100-omnigena-dostawa-w-24h-i1646466125.html a swoją sprzedam w Allegro. Może ktoś z Was zna się na pompach i mi jakąś poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.06.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Frankai, czy ja przeczytałam o przeprowadzce? O jakiej przeprowadzce czytałaś? Raczej nie o mojej. Ja pisałem o przygotowaniach do przeprowadzki Mówiąc poważnie - termin przeprowadzki nie jest wyznaczony, ale przygotowania nabierają tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.06.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Frankai, zaczęliście już robić porządki w przydasiach w mieszkaniu, coby ich nie targać ze sobą? to może potrwać Ale w sumie kierunek dobry, tylko pospieszcie się, bo jak nie, to będziecie musieli znowu robić generalne porządki przed przeprowadzką a co to za zgłoszenie i gdzie??? nic takiego nie robiliśmy http://ladnydom.pl/budowa/1,106603,3840078.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.06.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 a co to za zgłoszenie i gdzie??? nic takiego nie robiliśmy Cześć Stysia ogrodzenie docelowe trzeba zgłosić w starostwie - tam gdzie się walczy o pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.06.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 O jakiej przeprowadzce czytałaś? Raczej nie o mojej. Ja pisałem o przygotowaniach do przeprowadzki Mówiąc poważnie - termin przeprowadzki nie jest wyznaczony, ale przygotowania nabierają tempa. ścigamy się? czy Ty się pierwszy przeprowadzisz, czy ja pierwsza wbiję ten "szpadel" nieszczęsny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 ścigamy się? czy Ty się pierwszy przeprowadzisz, czy ja pierwsza wbiję ten "szpadel" nieszczęsny? Obstawiam, że Ty będziesz szybsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.06.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 walkowerem się poddajesz? ja jeszcze pnb nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 spokojnie, za chwilę można przecież remontować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.06.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Cześć Stysia ogrodzenie docelowe trzeba zgłosić w starostwie - tam gdzie się walczy o pozwolenia na budowę. Ale tylko takie chyba, ktore jest od glownej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.06.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 SUSPENSER - rozpoznawałeś kiedyś klimatyzatory przenośne. Jak tam wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 SUSPENSER - rozpoznawałeś kiedyś klimatyzatory przenośne. Jak tam wnioski? Tym razem zamiast "ryby" podam Ci "wędkę" : http://www.arbiter.pl/galeria/klimatyzacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.06.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Tym razem zamiast "ryby" podam Ci "wędkę" : http://www.arbiter.pl/galeria/klimatyzacja To nie dla mnie. Dla szwagierki. Zresztą ja sam w tym momencie wolałbym już tą "wódkę" a nie "wędkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stysia 06.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 http://ladnydom.pl/budowa/1,106603,3840078.html no tak, przeczytałam artykuł i już wiem ... dziękuję Co prawda my już mamy fundament na ogrodzenie od frontu, od ulicy ale lepiej późno niż wcale to zgłosić, co by się potem Starostwo nie czepiało ... A wracając do mojego pytania, znalazłam już sztachety drewniane ogrodzeniowe za 3zł/szt (metrówki) szukam dalej może jeszcze coś taniej znajdę, malować chyba będziemy je sami ... bo dużo wołają za pomalowanie, tylko kiedy znaleźć na to czas przy dwójce maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.06.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 tylko kiedy znaleźć na to czas przy dwójce maluchów Zależy jak duże. Jak więcej niż 4 lata, to założyć folię jako fartuch i niech malują Niestety tak to jest z budową - aby się sprawnie budować, trzeba mieć dość dużo pieniędzy albo dużo czasu. Inaczej są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.06.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Jak więcej niż 4 lata, to założyć folię jako fartuch i niech malują . taaa, a potem tylko dermabrazja na 100% powierzchni ciała, wygolenie głowy do gołej skóry i dziecko jak nowe. nie licząc paznokci, ale ich wyrwanie wydaje mi się zabiegiem zbyt radykalnym Izohan Izobud czy Styrbit 2000 - oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 oj tam, zawsze można zrobić nowe, czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.06.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 To nie dla mnie. Dla szwagierki. Zresztą ja sam w tym momencie wolałbym już tą "wódkę" a nie "wędkę" Najpierw trzeba zapracować i przygotować zagrychę [ogórki potrafią być teraz niebezpieczne więc chwilowo w grę nie wchodzą] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 oj tam, zawsze można zrobić nowe, czyste Bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.06.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Najpierw trzeba zapracować i przygotować zagrychę [ogórki potrafią być teraz niebezpieczne więc chwilowo w grę nie wchodzą] Oj tam , oj tam. Nie ogórki i nie kiełki nawet. Zabawa w chowanego z bakteriami trwa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts