Tatarak 10.06.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kaśka - fajny żarcik, i co robicie z tym klopsikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.06.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Pan kafelkarz odpowiednio przesunie płytki przy klejeniu przestawi mieszacz deszczownice itd jak juz jesteśmy w tematach łazienkowych to kafle macie w kabinie do wysokości kabiny wyżej niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.06.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ja mam wyżej, bo jak kładłam to na wariata i nie miałam głowy do kabin trochę to nieteges wygląda. chyba lepiej by było na równo z kabiną albo całkiem do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 10.06.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ja też mam wyżej, ale nie do sufitu samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.06.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 jak juz jesteśmy w tematach łazienkowych to kafle macie w kabinie do wysokości kabiny wyżej niżej? Do sufitu. I tak mam drobny problem, bo przy moim wzroście i płytkim brodziku, rozchlapuję wodę nad ściankami bocznymi kabiny !!! Są one ciut niższe od drzwi i właśnie przez tego "ciuta" chlapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 a tam zaraz reklamował ja biorę z Ciebie przykład i gnam z robotą do przodu wpadam do sklepu wybieram towar płacę i wychodzę żadne tam zamówimy i czekamy 4 tygodnie aktualnie zmieniam kafle podłogowe na mozaikę czy to też jest Ci znajomy temat (tak słyszałam) a poważnie kabina jest półokrągła i ma zakres regulacji 89-90 ale w naszjszerszym miejscu (jak to jest ślicznie narysowane w rys. technicznym) a nie przy ścianie gdzie ma 87 taki żarcik nie wiem jakie fale rozprowadzają takie informacje, ale ja nie zmieniam kafli podłogowych na mozaikę - komu by się chciało tyle fugi czyścić. temat kabin pólkrągłych tez przerabiałem i odpuściłem z powodu problemu z ułożeniem kafli w brodziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stysia 10.06.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 to ja dalej w temacie ogrodzenia od frontu ... mam do położenia około 900 cegieł klinkierowych ... jak poczytałam na innych wątkach cena waha się od 2,5 do 4,5 za położenie cegły z fugowaniem ... czyli od 2250 do 4050 brrr, macie może kogoś sprawdzonego od układania cegieł klinkierowych bliżej dolnej granicy cenowej niż górnej ...? Szukam też wciąż cegieł klinkierowych, w hurtowni za cegłę klinkierową Jopek wołają 1,98zł brutt ... czyli 1782zł Znalazłam taniej na allegro za 1,25 brutto ale nie mają tyle cegieł ile potrzebuję a jeszcze wtedy dochodzi transport ... ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.06.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 temat kabin pólkrągłych tez przerabiałem i odpuściłem z powodu problemu z ułożeniem kafli w brodziku. o to mi chodziło:) źle się wyraziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.06.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 XX - o tym izohanie właśnie myślę, KB mówi, że Dieterman wyjdzie dużo drożej, ma mi jeszcze podesłać info jakimś innym systemie, ale wiadomo - kątwa Tataraka wróciła "do mamusi" . Tatarak deitermann jest rzeczywiscie troche drozszy ale najelpeij sprawdz obecne ceny. Ten system w Izohanie nazywa sie bodajze WM. Ja mam ławy posmarowane abizolem do momentu gdzie nie stykaja sie ze styro, potem 2xpapa termo i sciany od zewnatrz i od wewnatrz wysmarowane 2x krzyzowo Izohan WM. Ale ja mam wode na 80cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ten system w Izohanie nazywa sie bodajze WM. Ja mam ławy posmarowane abizolem do momentu gdzie nie stykaja sie ze styro, potem 2xpapa termo i sciany od zewnatrz i od wewnatrz wysmarowane 2x krzyzowo Izohan WM. Ale ja mam wode na 80cm.... i to poziom wód powinien generować sposób izolacji. a doświadczenia innych to rzecz wtórna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 stawka koparkowych jest mniej wiecej jednakowa 100-120zł/godz. o wiele trudniej jest o dobrego koparkowego co to równo zrobi, bo to sztuka zrobić kort tenisowy.Mój brał 80 (ale stawka jak dla Bogdana Zycha, nie dla mnie . I faktycznie jak stół było. Frankai, wymiatasz. Opowiedz jeszcze coś więcej Kaśka, ja mam kafle równo z krawędzią kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ...dlatego nie robię ogrodzenia od przodu. Będzie tylko normalna siatka z linią domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ...dlatego nie robię ogrodzenia od przodu. Będzie tylko normalna siatka z linią domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kaśka, ja mam kafle równo z krawędzią kabiny. ale masz odpływ liniowy i brodzik z kafli przy kabinie półokrągłej? i jak kafelkarz rozwiązał kwestię łuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Pan kafelkarz odpowiednio przesunie płytki przy klejeniu przestawi mieszacz deszczownice itd jak juz jesteśmy w tematach łazienkowych to kafle macie w kabinie do wysokości kabiny wyżej niżej? ja robie do sufitu. to wchodzisz w dodatkowe koszty zwiazane z przeróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 to ja dalej w temacie ogrodzenia od frontu ... mam do położenia około 900 cegieł klinkierowych ... jak poczytałam na innych wątkach cena waha się od 2,5 do 4,5 za położenie cegły z fugowaniem ... czyli od 2250 do 4050 brrr, macie może kogoś sprawdzonego od układania cegieł klinkierowych bliżej dolnej granicy cenowej niż górnej ...? Szukam też wciąż cegieł klinkierowych, w hurtowni za cegłę klinkierową Jopek wołają 1,98zł brutt ... czyli 1782zł Znalazłam taniej na allegro za 1,25 brutto ale nie mają tyle cegieł ile potrzebuję a jeszcze wtedy dochodzi transport ... ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ... dolicz jeszcze koszty specjalnej zaprawy. Ludków umiejących kłaść klinkier to na palcach jednej reki mozna znależć w naszej okolicy. w Europie Zachodniej w 98% domkach za ogrodzenie słuzy zywopłot + brama wjazdowa i furtka. To u nas jest nie wiadomo czemu moda na ogrodzenia murowane, kute bramy , klinkier, z którego w co drugiej chacie wychodza białe smugi - niechlujstwo wykonawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ja mam wyżej, bo jak kładłam to na wariata i nie miałam głowy do kabin trochę to nieteges wygląda. chyba lepiej by było na równo z kabiną albo całkiem do sufitu. Ty cokolwiek robisz na wariackich papierach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ale masz odpływ liniowy i brodzik z kafli przy kabinie półokrągłej? i jak kafelkarz rozwiązał kwestię łuku? ale jakie to ma znaczenie przy suficie? bo rozmawiamy o płytkach na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ale jakie to ma znaczenie przy suficie? bo rozmawiamy o płytkach na ścianach? wątek Kaski tak dynamiczny, ze jedni jeszcze myślą o podłodze a inni już o ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.06.2011 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Frankai, wymiatasz. Opowiedz jeszcze coś więcej Za dużo nie mogę wymiatać. Niech inni też mają szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts