Frankai 11.06.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 to ja dalej w temacie ogrodzenia od frontu ... mam do położenia około 900 cegieł klinkierowych ... jak poczytałam na innych wątkach cena waha się od 2,5 do 4,5 za położenie cegły z fugowaniem ... czyli od 2250 do 4050 brrr, macie może kogoś sprawdzonego od układania cegieł klinkierowych bliżej dolnej granicy cenowej niż górnej ...? Szukam też wciąż cegieł klinkierowych, w hurtowni za cegłę klinkierową Jopek wołają 1,98zł brutt ... czyli 1782zł Znalazłam taniej na allegro za 1,25 brutto ale nie mają tyle cegieł ile potrzebuję a jeszcze wtedy dochodzi transport ... ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ... Ja chyba płaciłem gościom od płotu 2zł za cegłę + dopłata za czapki. Zostawiłem im do decyzji jak robią - czy zaprawą po całości czy cement (powinien być bez jakichśtam dodatków) i fugowanie. Wybrali to drugie rozwiązanie. Płot zrobili OK, ale murek na tarasie do rozbiórki, więc trudno mi polecić gościa. Mimo foliowania słupków i tak wyszły mi wykwity. Oczywiście one po jakimś czasie zejdą, ale chwilowo trzeba przeczekać. Zaczynam przychylać się do zdania speca z Robena - pod okapem (mury) - nie ma wykwitów. Wszelkie nie osłonięte elementy (płoty i kominy) - wykwity pojawią się i zejdą. Na kominach schodziło mi chyba ze 3 lata. Słupki żona chce szorować. Zobaczymy z jakim efektem. http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0131/1066506563_U3m3z-S.jpg Sprawdź ofertę Alltrade z Ostrowa Wlkp. Byli na Allegro ale jakby co dzwoń prosto do nich. Mi przywieźli co do sztuki ile potrzebowałem. Skoro wiozą ze Środy Śl. (Roben), to mogą zrzucić dokładnie tyle ile potrzebujesz we Wrocku. Ja brałem na narożniki kształtową i te są o grubości 12cm, a proste brałem 6cm. W środku i tak wypełniałem słupki betonem. Pamiętaj o rurkach na kable do uliczki, bramofonu i napędu. Najlepiej weź jakieś grube - 24 - 50 i wprowadź w nie drut, którym pociągnie się właściwy kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.06.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Słupki żona chce szorować. Zobaczymy z jakim efektem. z żadnym, szkoda czasu, kasy i nerwów. W zalezności od uzytego preparatu, wykwity - jesli w ogóle zejdą - prędzej czy później wyjdą ze zdwojonym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.06.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Ty cokolwiek robisz na wariackich papierach? młoda byłam i głupia można powiedzieć, że w innym życiu tak robiłam poprzednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.06.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Tataraczku, gratuluje! Wiecie moze, gdzie we Wroclawiu mozna kupic meble Sits? z tego, co się orientowałam jakiś rok temu, to nigdzie. Najblizej Opole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.06.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a dla dodania sprawie pikanterii - zdeklarowany nabywca nieruchomości, której sprzedaż miała sfinansować start budowy, uciekł nam niemalże spod drzwi kancelarii notarialnej będzie ciężko. może chociaż jakąś umowę przedwstępną mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.06.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 właśnie przed przedwstępną uciekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.06.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 właśnie przed przedwstępną uciekł no to faktycznie kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.06.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 właśnie przed przedwstępną uciekł czy to oznacza wstrzymanie na bliżej nieokreslony czas wbicie szpadla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.06.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Szukam solidnej firmy przeprowadzkowej. Takiej, która nie zedrze [i ze mnie kasy, i z mebli oklein], zrobi to szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.06.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 z tego, co się orientowałam jakiś rok temu, to nigdzie. Najblizej Opole. Juz sa. CUSTOMFORM przy Karkonoskiej. Dus mnie zarazila i chce sofe i fotel do gabinetu szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.06.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 czy to oznacza wstrzymanie na bliżej nieokreslony czas wbicie szpadla? raczej spowolni kopanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Spodziewałem się raczej opisu stopnia zaplucia monitora, niż zadania "ile to jest pół z zera". No właśnie - ile to jest? Mi wychodzi anorektyczne duże C. Tylko o jakie C chodzi? Witaminę C? Mi wychodzi małe u bez ogonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.06.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a poważnie kabina jest półokrągła i ma zakres regulacji 89-90 ale w naszjszerszym miejscu (jak to jest ślicznie narysowane w rys. technicznym) a nie przy ścianie gdzie ma 87 taki żarcik Nosz kuźwa jak ja szukałem to mówili, że takich nie ma i musiałem wstawić 80 cm mając tylko 87 cm miejsca Kafelki mam na wszystkich ścianach aż do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.06.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 to ja dalej w temacie ogrodzenia od frontu ... mam do położenia około 900 cegieł klinkierowych ... jak poczytałam na innych wątkach cena waha się od 2,5 do 4,5 za położenie cegły z fugowaniem ... czyli od 2250 do 4050 brrr, macie może kogoś sprawdzonego od układania cegieł klinkierowych bliżej dolnej granicy cenowej niż górnej ...? Szukam też wciąż cegieł klinkierowych, w hurtowni za cegłę klinkierową Jopek wołają 1,98zł brutt ... czyli 1782zł Znalazłam taniej na allegro za 1,25 brutto ale nie mają tyle cegieł ile potrzebuję a jeszcze wtedy dochodzi transport ... ... przerosły mnie koszty ogrodzenia masakra ... Miałem podobnie i dlatego zamówiłem betonowe, z paneli - zamontowałem je ze szwagrami w ciągu 2 popołudni [najpierw zabetonowanie słupków, potem montaż], a potem pomalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.06.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Juz sa. CUSTOMFORM przy Karkonoskiej. Dus mnie zarazila i chce sofe i fotel do gabinetu szare. Customform byli też na Braniborskiej. Robią meble i inne wzorując się na designerskich sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nosz kuźwa jak ja szukałem to mówili, że takich nie ma i musiałem wstawić 80 cm mając tylko 87 cm miejsca Współczuję. Niestety w kompetencje fachowców i sprzedawców nie można wierzyć. Trzeba zapytać 3 i ... Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Customform byli też na Braniborskiej. Robią meble i inne wzorując się na designerskich sprzętach. Kiedyś próbowałem znaleźć stronę firmy, której narożnik obejrzeliśmy w Agata Meble. Strona była niedostępna, ale znalazłem informację, że... przegrali sprawę dotyczącą kopiowania czyjegoś wzorca. Co się tyczy kopiowania w ogólności, to zastrzeżenie wzoru kosztuje coś koło 500zł, ale do tego napisanie wniosku to jakieś 1800zl. Czeka się... 8 miesięcy. Na patent czeka się... 3 lata. Obecnie rozpracowuję jak będzie wyglądała 2-ga lampa. Jej kształt będzie nawiązywał do... ostów, albo jak to określiła żona dmuchawców, które są na tapecie w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Mi wychodzi małe u bez ogonka Małe bez ogonka, to niemowlak płci żeńskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Obejrzyjcie sobie mebelki z recyclingu. Fajne pomysły tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 czy ma ktoś jakieś zdanie na temat tynku krzemianowego Sylitol Caparola (na wełnę)? Czy wie ktos jak to sie brudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts