Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

czy ma ktoś jakieś zdanie na temat tynku krzemianowego Sylitol Caparola (na wełnę)? Czy wie ktos jak to sie brudzi?

Na temat tego cuś wiem niewiele, ale każdy tynk - przynajmniej który kojarzę - typu baranek czy kornik, po kilku latach wygląda masakrycznie. Nasz, mimo iż nie pomalowany, po 4 latach nie nosi oznak zabrudzenia.

Współczuję. Niestety w kompetencje fachowców i sprzedawców nie można wierzyć. Trzeba zapytać 3 i ... Google.

Spytałem Google i faktycznie trochę tego jest - znalazłem nawet ciekawą stronę z wyszukiwarką, więc jakby ktoś szukał podaję link:

http://megalazienki.pl/kabiny-prysznicowe,15k

Póki co i tak żadna w rozsądnej cenie tj do 3 tys zł mi się nie podoba, więc jeszcze wstrzymam się z planami wymiany.

Aktualnie jest taka: http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=2909&dzial1=240&nr_dz_gl=4&lang=pl

Hmm a może by tak kupić brodzik 90 cm i go przyciąć [zainspirowały mnie te meble z recyklingu] ?

Na temat tego cuś wiem niewiele, ale każdy tynk - przynajmniej który kojarzę - typu baranek czy kornik, po kilku latach wygląda masakrycznie. Nasz, mimo iż nie pomalowany, po 4 latach nie nosi oznak zabrudzenia.

U nas pies zapaćkał silikonowy [kornik 2 mm] za ławką pod którą się kładł przez zimę [tam mu się spodobało] i bez problemu wszystko się zmyło wodą z płynem do okien.

Jakby było trudniej użyłbym Karchera ale nie było potrzeby.

Frankai - a jaki masz tynk u siebie

Zwykły mineralny pokryty zacierką Atlas Rekord (tak jak we wnętrzach). Na to planuję farbę. Początkowo chciałem Lotusan, że niby deszcz sam myje, ale dostałem przeciek z wnętrza, że ma on marketingową cenę, a Neosil jest równie dobry przy połowie tej ceny.

U nas pies zapaćkał silikonowy [kornik 2 mm] za ławką pod którą się kładł przez zimę [tam mu się spodobało] i bez problemu wszystko się zmyło wodą z płynem do okien.

Jakby było trudniej użyłbym Karchera ale nie było potrzeby.

Nie wiem czy ludzie których elewację widziałem, próbowali czymś czyścić, ale ja bym nie zdzierżył i wziął Karchera. Podejrzewam, że dużo by zeszło Pytanie czy każdy tynk, wytrzyma ciśnienie, które da efekt.

Kurczę zgadłeś - jest z nami od miesiąca ;)

Można nawet powiedzieć, że często robi uuuu choć to raczej jest łeeee ;)

Albo celowo tak pisałeś, ale podświadomość dyktowała ;)

Żona bardzo by chciała cuś takiego bez ogonka z okazji nowego domku ("nowy domek - nowy potomek"), ale wiadomo - "człowiek strzela, a Pan Bóg kule nosi" ;)

ja robie do sufitu.

to wchodzisz w dodatkowe koszty zwiazane z przeróbkami.

Kafelkarz inteligentny poskładał kabinę "na sucho" i wszystko zmierzył zanim zaczął kłaść kafle więc przeróbek nie było

ale masz odpływ liniowy i brodzik z kafli przy kabinie półokrągłej? i jak kafelkarz rozwiązał kwestię łuku?

mam odpływ liniowy w kabinie mozaikę bo tak najłatwiej zrobić spadki a reszta podłogi w kaflach zobaczymy jak bedzie z docinaniem mam plan B i C

nad kabiną damy kafle do sufitu jak będzie brzydko złożę reklamacje:)

nad kabiną damy kafle do sufitu jak będzie brzydko złożę reklamacje:)

Nie wiem czy dawanie nad samą kabiną da dobry efekt. Ja preferuję albo po całości w łazienkach z prysznicem, ewentualnie z nierównym brzegiem (u siebie mam po sufit lub skos) w łazience z wanną.

Witam

Mam pytanie, czy ktoś nie dawno robił może szambo betonowe 10m3. Gdzie można zamówić w jakiej cenie. Obiecują w Gminie za rok dwa kanalizę dlatego nie chcę w "błoto" za dużo pieniędzy wrzucać.

:)

A kiedy planujesz się wprowadzić? Jeżeli za rok, dwa, to poczekaj z decyzją o montażu szamba do tego czasu. Wtedy będziesz wiedział dokładniej czy jest sens iść w szambo.

w Europie Zachodniej w 98% domkach za ogrodzenie słuzy zywopłot + brama wjazdowa i furtka. To u nas jest nie wiadomo czemu moda na ogrodzenia murowane, kute bramy , klinkier, z którego w co drugiej chacie wychodza białe smugi - niechlujstwo wykonawcze

Może nie do końca jest to moda. Po części pewnie i tak. Na moim osiedlu praktycznie wszystkie ogrodzenia to drewniane sztachetki w zasadzie bez widocznych słupków. Jak są jakieś murowane słupki to do bramki i bramy - więc nie jesteśmy modni ;)

w Europie Zachodniej w 98% domkach za ogrodzenie słuzy zywopłot + brama wjazdowa i furtka. To u nas jest nie wiadomo czemu moda na ogrodzenia murowane, kute bramy , klinkier, z którego w co drugiej chacie wychodza białe smugi - niechlujstwo wykonawcze

Może nie do końca jest to moda. Po części pewnie i tak. Na moim osiedlu praktycznie wszystkie ogrodzenia to drewniane sztachetki w zasadzie bez widocznych słupków. Jak są jakieś murowane słupki to do bramki i bramy - więc nie jesteśmy modni ;)