wojgoc 12.06.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 czy ma ktoś jakieś zdanie na temat tynku krzemianowego Sylitol Caparola (na wełnę)? Czy wie ktos jak to sie brudzi? napisz do fighter1983 - On jest specem od elewacji na systemach Caparola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 czy ma ktoś jakieś zdanie na temat tynku krzemianowego Sylitol Caparola (na wełnę)? Czy wie ktos jak to sie brudzi? Na temat tego cuś wiem niewiele, ale każdy tynk - przynajmniej który kojarzę - typu baranek czy kornik, po kilku latach wygląda masakrycznie. Nasz, mimo iż nie pomalowany, po 4 latach nie nosi oznak zabrudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.06.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Współczuję. Niestety w kompetencje fachowców i sprzedawców nie można wierzyć. Trzeba zapytać 3 i ... Google. Spytałem Google i faktycznie trochę tego jest - znalazłem nawet ciekawą stronę z wyszukiwarką, więc jakby ktoś szukał podaję link: http://megalazienki.pl/kabiny-prysznicowe,15k Póki co i tak żadna w rozsądnej cenie tj do 3 tys zł mi się nie podoba, więc jeszcze wstrzymam się z planami wymiany. Aktualnie jest taka: http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=2909&dzial1=240&nr_dz_gl=4&lang=pl Hmm a może by tak kupić brodzik 90 cm i go przyciąć [zainspirowały mnie te meble z recyklingu] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.06.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Małe bez ogonka, to niemowlak płci żeńskiej Kurczę zgadłeś - jest z nami od miesiąca Można nawet powiedzieć, że często robi uuuu choć to raczej jest łeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Na temat tego cuś wiem niewiele, ale każdy tynk - przynajmniej który kojarzę - typu baranek czy kornik, po kilku latach wygląda masakrycznie. Nasz, mimo iż nie pomalowany, po 4 latach nie nosi oznak zabrudzenia. U nas pies zapaćkał silikonowy [kornik 2 mm] za ławką pod którą się kładł przez zimę [tam mu się spodobało] i bez problemu wszystko się zmyło wodą z płynem do okien. Jakby było trudniej użyłbym Karchera ale nie było potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.06.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Frankai - a jaki masz tynk u siebie? Suspenser - to już miesiąc? ależ ten czas gna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Frankai - a jaki masz tynk u siebie Zwykły mineralny pokryty zacierką Atlas Rekord (tak jak we wnętrzach). Na to planuję farbę. Początkowo chciałem Lotusan, że niby deszcz sam myje, ale dostałem przeciek z wnętrza, że ma on marketingową cenę, a Neosil jest równie dobry przy połowie tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 U nas pies zapaćkał silikonowy [kornik 2 mm] za ławką pod którą się kładł przez zimę [tam mu się spodobało] i bez problemu wszystko się zmyło wodą z płynem do okien. Jakby było trudniej użyłbym Karchera ale nie było potrzeby. Nie wiem czy ludzie których elewację widziałem, próbowali czymś czyścić, ale ja bym nie zdzierżył i wziął Karchera. Podejrzewam, że dużo by zeszło Pytanie czy każdy tynk, wytrzyma ciśnienie, które da efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kurczę zgadłeś - jest z nami od miesiąca Można nawet powiedzieć, że często robi uuuu choć to raczej jest łeeee Albo celowo tak pisałeś, ale podświadomość dyktowała Żona bardzo by chciała cuś takiego bez ogonka z okazji nowego domku ("nowy domek - nowy potomek"), ale wiadomo - "człowiek strzela, a Pan Bóg kule nosi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Hmm a może by tak kupić brodzik 90 cm i go przyciąć ? Przycięcie nie spodoba się większości brodzików (nie wiem co np. z konglomeratowymi o odpowiednio szerokim brzegu), ale może jakiś brodzik o szerokich brzegach wpuścić w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.06.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 ja robie do sufitu. to wchodzisz w dodatkowe koszty zwiazane z przeróbkami. Kafelkarz inteligentny poskładał kabinę "na sucho" i wszystko zmierzył zanim zaczął kłaść kafle więc przeróbek nie było ale masz odpływ liniowy i brodzik z kafli przy kabinie półokrągłej? i jak kafelkarz rozwiązał kwestię łuku? mam odpływ liniowy w kabinie mozaikę bo tak najłatwiej zrobić spadki a reszta podłogi w kaflach zobaczymy jak bedzie z docinaniem mam plan B i C nad kabiną damy kafle do sufitu jak będzie brzydko złożę reklamacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 nad kabiną damy kafle do sufitu jak będzie brzydko złożę reklamacje:) Nie wiem czy dawanie nad samą kabiną da dobry efekt. Ja preferuję albo po całości w łazienkach z prysznicem, ewentualnie z nierównym brzegiem (u siebie mam po sufit lub skos) w łazience z wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.06.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Przyznać się, kto z Was dostał maila od muratora w sprawie grup budujących? I kto zamierza odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.06.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 JA! nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreWroc 13.06.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Mam pytanie, czy ktoś nie dawno robił może szambo betonowe 10m3. Gdzie można zamówić w jakiej cenie. Obiecują w Gminie za rok dwa kanalizę dlatego nie chcę w "błoto" za dużo pieniędzy wrzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.06.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 AndreWroc - a co to za gmina? moja kanalizę "za rok, dwa" obiecuje od 2002 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.06.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Mam pytanie, czy ktoś nie dawno robił może szambo betonowe 10m3. Gdzie można zamówić w jakiej cenie. Obiecują w Gminie za rok dwa kanalizę dlatego nie chcę w "błoto" za dużo pieniędzy wrzucać. A kiedy planujesz się wprowadzić? Jeżeli za rok, dwa, to poczekaj z decyzją o montażu szamba do tego czasu. Wtedy będziesz wiedział dokładniej czy jest sens iść w szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.06.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 w Europie Zachodniej w 98% domkach za ogrodzenie słuzy zywopłot + brama wjazdowa i furtka. To u nas jest nie wiadomo czemu moda na ogrodzenia murowane, kute bramy , klinkier, z którego w co drugiej chacie wychodza białe smugi - niechlujstwo wykonawcze Może nie do końca jest to moda. Po części pewnie i tak. Na moim osiedlu praktycznie wszystkie ogrodzenia to drewniane sztachetki w zasadzie bez widocznych słupków. Jak są jakieś murowane słupki to do bramki i bramy - więc nie jesteśmy modni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.06.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 w Europie Zachodniej w 98% domkach za ogrodzenie słuzy zywopłot + brama wjazdowa i furtka. To u nas jest nie wiadomo czemu moda na ogrodzenia murowane, kute bramy , klinkier, z którego w co drugiej chacie wychodza białe smugi - niechlujstwo wykonawcze Może nie do końca jest to moda. Po części pewnie i tak. Na moim osiedlu praktycznie wszystkie ogrodzenia to drewniane sztachetki w zasadzie bez widocznych słupków. Jak są jakieś murowane słupki to do bramki i bramy - więc nie jesteśmy modni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.06.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kurcze - coś albo ze mną jest nie tak, albo z moim kompem. W pracy majle wysyłało mi po 3-4 razy, a tutaj posty idą podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts