Ivonesca 22.06.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Wiech - acha...czyli nie Ciebie poznałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.06.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Moje Drogie Panie, któraś z Was kontaktowała sie przed paroma dniami z kafelkarzem piotrem Ryżem, który wówczas odmówił ze wzgledu na napięte terminy. To się zmieniło i jeżeli jest to nadal aktualne to Pan piotr prosi o kontakt telefoniczny - koniec ogłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.06.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Dobrzyk, a dlaczego pan Piotr pracuje tylko u Pań?? Kafelkarz powiadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 23.06.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Dobrzyk, a dlaczego pan Piotr pracuje tylko u Pań?? Kafelkarz powiadasz... Wiesz.... ja tam nie wnikam w jaki sposób pracuje...grunt, że robi to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.06.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Witam.Sławek jak parkiet?Słyszalem że fachowiec od parkietu choruje na nogi.Czy masz już położony?Gratulację za imprezę.Myślę że jeszcze się spotkamy.Wyjeżdzam nad morze do Stilo(obok Łeby 12 km w stronę Gdańska)na 3 tygodnie w piątek rano.Jeżeli ktoś się wybiera w tym czasie w okolice proszę dać znać.Jutro jestem ostatni dzień w pracy i zerknę na forum.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.06.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ivo a jak tynk,czy już odcięty?Zadalaś mi niezłe zadanie co z tym fantem zrobić Ale ja lubie takię łamigłówki .Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.06.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Wiech, baw się dobrze nad morzem. Ale ci zazdroszczę. Też bym pojechała nad morze ... Ale chętnie nad Atlantyk, do Bretanii, w miejsce które nazywa się Carnac. A potem brzegiem Atlantyku na południe ... Pod namioty z rodzinką albo nawet i w przyczepie kempingowej. Ale to tylko marzenia, trza wracać do roboty, niestety, nie marząc nawet o urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.06.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Dzieki BK.Mam nadzieję że jak wrócę z urlopu to Ty ruszysz z budową.Czytałem że planujesz kominek z płaszczem oraz reku.Musisz to wiedzieć juz, co chcesz mieć.Jeżeli reku to zastanów się nad wymiennikiem żwirowym(przed chudziakiem),oraz poprowadzeniem rur koniecznie w otulinie cena ok 20 zł mb.Pomyśl również o obejściu rur w porze przejściowej.Z rozprowadzeniem rur myślę że nie będziesz miała kłopotów ,ponieważ rury idą poddaszem nieużytkowym.Pozdrawiam Wiech.Myślę że poznajesz ten dom pod moim logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.06.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Pomyśl również o obejściu rur w porze przejściowej. Co to jest pora przejściowa Czy chodzi o odprowadzenie rur od rekuperatora na zewnątrz? A domek owszem, poznaję Byłam w pobliżu. Niestety z panem M. nie udało mi się skontaktować. Już 6 dni czekam na pozwolenie ... Reku będzie, o rurze do kominka też pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Witajcie kurcze, ale łamigłówka z tymi zdjęciami... Staram się jak mogę, alem i ja chyba już ślepa i stara, bo nijak Yemiołki w czapce znaleźć nie mogę.... Dacie troszkę więcej podpowiedzi? Może jakiś quiz.?.. Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.06.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 BK.wymiennik gruntowo żwirowy do reku ma za zadanie ogrzać powietrze w zimie wpadające do budynku poprzez tunel rurowy (najlepiej ocieplony styropianem i przykryty połówkami wyokrąglonego betonu).Można tam jeszcze poprowadzić wodę do polewania żwiru.W lecie powietrze będzie chłodniejsze od normalnego ponieważ jest izolacja ziemi czyli gruntu.To obejście o którym piszę stosuje się w okresach przejściowych wiosna i jesień.Jest to wlot powietrza bezpośrednio z dworu do budynku.Lączy się rurami do wlotu poprzez wymiennik gruntowy.Zakłada się zasuwy i w zależności od pory roku zamyka lub otwiera wlot.Nie wiem czy obrazowo Ci wytłumaczyłem.Jeżeli masz pytania ,pytaj do jutra jestem.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad7 23.06.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Witajcie kurcze, ale łamigłówka z tymi zdjęciami... Staram się jak mogę, alem i ja chyba już ślepa i stara, bo nijak Yemiołki w czapce znaleźć nie mogę.... Dacie troszkę więcej podpowiedzi? Może jakiś quiz.?.. Pozdrowienia A. jak widać nie tylko ja mam problemy z rozpoznaniem tudzież wytypowaniem Yemiołki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 24.06.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witam.BK.Jeżeli planujesz zrobić taki wymiennik żwirowy to przed fundamentami.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 24.06.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Wyjeżdzam nad morze do Stilo(obok Łeby 12 km w stronę Gdańska)na 3 tygodnie w piątek rano. Widzę swojskie klimaty.My będziemy w Sasinie ale dopiero 15 sierpnia(może pourlopujecie dłużej?). Udanego odpoczynku i pogody jaką lubicie.Pozdrówcie morze............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.06.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witam.BK.Jeżeli planujesz zrobić taki wymiennik żwirowy to przed fundamentami.Wiech. No właśnie się zastanawiamy nad tym - jak to np czyścić? I co zrobić jak tam coś wleci? Nie wiem czy dobrze myślę, ale mam takie obawy. Jak będziemy w firmie "rekuperatorskiej" to zapytamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 24.06.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Dzięki Zara.Dłużej nie będziemy.Nie mam nawet tyle urlopu.A gdzie kwaterujesz w Sasinie?Ja jestem na wczasowisku obok harcerzy z Wrocławia.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 24.06.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 BK domek z rekuperatorem jest opisany w muratorze 9 z 2000r strona 147.bardzo ciekawie to jest opisane ze zdjęciami .Radzę przeczytać.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 24.06.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Hej! Jako ostatni baaaaaaaardzo dziękujemy Kseni i Sławkowi za tak miła imprezkę w slicznym otoczeniu domu "z duszą". Było miło, serdecznie, obficie.... no i poglądowo... Przy okazji przyszedł mi do głowy pomysł wystartu wspólnego naszych pokojowiczów do produkcji winnej w sezonie 2004. Tym co praktykę nabyli pisać nic nie trza, tym co jeszcze pędzeniem nie zgrzeszyli nauk chętnie udzielę.... Byłoby miło po sezonie wspólną imprezkę jesienną w klimatach degustacji swojskiego "bożole" zmajstrować.... W naszych piwnicach leżą co prawda jeszcze niedobitki roczników poprzednich ale każdy rok musi wnieść coś nowego... a więc do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 24.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 no wiadomość zła... zakręt był śliski, prędkość ciut nie taka i starszemu panu staranowałem kartonowe Tico... niestety nasza kaczuszka też oberwała i tu prośba: jesłi ktoś z pokojowiczów zna jakiegoś sensownego blacharza, lakiernika to chętnie skorzystamy z namiarów!Temat dla niego to rozebranie części zawieszenia, trochę klepania, trochę wymian, dla lakiernika też coś sie znajdzie... HELP nie chcemy wpaść w łapy paertacza i zdziercy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.06.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Wiech - dzięki za informacje, poszukam sobie Muratora. Dachowiec - szczerze współczuję.My też stłukliśmy autko - i to stojąc na chodniku a nie jadąc! Mąż przypinał dziecko w foteliku i pan jadący ulicą urwał otwarte drzwi naszego auta. Uwaga - nie orzeczono winy pana co dla mnie jest co najmniej dziwne.Więc kolejny tyzień bez autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts