Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Ja jestem chętna cały czas, bo mam ten sam problem z szambem, że kanalizację mają zbudować, ale nie wiadomo kiedy.

Parę tygodni temu zamówiłem szambo z Radomia, płaciłem 3500 z transportem. Śmiali się , że obsługują cały Dolny Śląsk , są u nas średnio raz w tygodniu.Mogę ich polecić ale trzeba otwór nas szambo wykonać we własnym zakresie.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Parę tygodni temu zamówiłem szambo z Radomia, płaciłem 3500 z transportem. Śmiali się , że obsługują cały Dolny Śląsk , są u nas średnio raz w tygodniu.Mogę ich polecić ale trzeba otwór nas szambo wykonać we własnym zakresie.

A podłączają szambo do kanalizacji?

To ja poproszę o namiary ;)

Przyznać się, kto z Was dostał maila od muratora w sprawie grup budujących? I kto zamierza odpisać ;)

Tak sobie jeszcze myślę nad Twoim pytaniem... "Przyznać się"... Szukasz kolaboranta? ;)

Pan Andrzej - poznaliśmy się na pierwszym spotkaniu w redakcji w 2002 roku - koniecznie chce mnie wziąć na spytki. Nie pierwszy raz zresztą. Umówiliśmy się już na rozmowę, bo nie mam czasu pisać. Parę ciekawostek pewnie podam ;)

Tak sobie jeszcze myślę nad Twoim pytaniem... "Przyznać się"... Szukasz kolaboranta? ;)

Pan Andrzej - poznaliśmy się na pierwszym spotkaniu w redakcji w 2002 roku - koniecznie chce mnie wziąć na spytki. Nie pierwszy raz zresztą. Umówiliśmy się już na rozmowę, bo nie mam czasu pisać. Parę ciekawostek pewnie podam ;)

a co było w tym mailu? co zainteresowało redakcję w naszej grupie?

Malawi, podasz szczegóły? bo ja utknęłam, przygnębiona brakiem postępów z dachem, i nie ruszyłam w końcu tematu.

Robisz sama wykop (tzn. koparkowy - to akurat proste) - i co dalej? Przywożą szambo i je wsadzają do dziury? i co dalej? kto to podłącza do budynku i jak?

Tatarak, a żebyś wiedziała, że o tym wspomniałam ;) Odpisałam w końcu na maila, i też się umówiłam na telefon. Tylko nie wiem, co mówić, żeby było barwnie i ciekawie, a nie nudy. Dajcie jakiś kontrowersyjny temat.

Wojgoc, przygotowują artykuł na temat fenomenu grup budujących.

Tatarak, a żebyś wiedziała, że o tym wspomniałam ;) Odpisałam w końcu na maila, i też się umówiłam na telefon. Tylko nie wiem, co mówić, żeby było barwnie i ciekawie, a nie nudy. Dajcie jakiś kontrowersyjny temat.

Klątwa Tataraka to raz.

Kłótnie o stereotypy (Polak-patriota-katolik, rasizm, szowinizm) to dwa.

Strzelanie fochów przez... to trzy.

Plucie na monitor to cztery.

Lista zakopano-koparkowych przebojów to pięć.

Że nie wspomnę o klasycznym i uniwersalnym temacie jakim jest seks *

* widzę zaniedbania w tym temacie ostatnio

Ja poprosiłem o zmianę danych (będę Jasiem z Psiej Wólki), zmodulowanie głosu i status świadka koronnego. Przez 9 lat grupowania się mam historii na kilka dni rozmów. Ciekawe ile minut ma pan Andrzej w swoim abonamencie ;)

Tylko nie wiem, co mówić, żeby było barwnie i ciekawie, a nie nudy.

Ostatnio praca zafundowała nam szkolenie. Całkiem fajne było. Główny wniosek, to żeby podczas prezentacji zrezygnować z... prezentacji. Choć może nie... może chodziło tylko o zrezygnowanie z Power Pointa. Przenosząc te doświadczenia na grupowy grunt, opowieść w stylu:

na grupie działa 20 osób... 2 osoby mieszkają w mojej miejscowości i się z nimi spotykam na grillu... grupa mi bardzo pomogła bo byłam "zielona"... jestem bardzo wdzięczna Muratorowi w stworzeniu nam platformy wymiany informacji

będzie faktycznie nieciekawe. Próba znalezienia czegoś barwnego jest dobrym krokiem. Uwierz w swoje możliwości i uwolnij fantazję :)

Nie wiem czy ludzie których elewację widziałem, próbowali czymś czyścić, ale ja bym nie zdzierżył i wziął Karchera. Podejrzewam, że dużo by zeszło Pytanie czy każdy tynk, wytrzyma ciśnienie, które da efekt.

Jest jeszcze wersja light - ostatnio z niej skorzystałem zmywając wężem ogrodowym z pistoletem w funkcji "Jet" jakieś czarne ciapki z elewacji na wysokości piętra, podobnie myję szyby na parterze z zewnątrz - opcja "Jet", potem myjka na kiju, znowu "Jet" i ściągacz gumowy - w 20 minut mam umyty cały parter ;)

Przycięcie nie spodoba się większości brodzików (nie wiem co np. z konglomeratowymi o odpowiednio szerokim brzegu), ale może jakiś brodzik o szerokich brzegach wpuścić w ścianę?

Ech - przyjrzałem się jednak wszystkiemu na żywo i na razie nie będę sobie robił rewolucji w łazience [zwłaszcza, że to moja].

Przy drodze gruntowej i pełne ogrodzenie i żywopłot wiosną i jesienią sa strasznie ubłocone, ale faktycznie żywopłot ładnie się domywa w deszczu, a z ogrodzeniem ludzie mają zabawę.

Nasze też pięknie się samo domywa w deszczu zwłaszcza, że jest z dowietrznej - jeszcze nie musiałem go myć ;)