Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Ciebie nęci, żeby zorganizować wybory Miss Wrocławskiej, skoro Miss Castoramy nie wypaliły ;) ale tu chyba same Mrs ;)

Się nagnie regulamin i będą wybory, ale jakbyście się uparły, że chcecie Mrs to zrobimy Mrs. Jaka ma być nagroda? Tylko nie kombinujcie z autem, to nuda. Nie kombinujcie też z innymi środkami lokomocji (jak w tym kawale co Mohammad pisał do rodziców w A.S., że "Polska to dziwna kraj, bo ja jeżdżę na uczelnię samochodem a profesorowie autobusami", na co Ci mu odpisali, że nie ma się przejmować, bo jak zaliczy semestr to mu kupią autobus). Puśćcie wodze fantazji i wymyślcie prawdziwą nagrodę :)

Spirea - co nagadałaś? Bo ja to bym głównie wymiotła, że bajki w tej gazecie piszą... i mało dokładne obrazki dają ;)

A tak w sumie, to myślę sobie, że o klątwie Tataraka to chyba nie ja powinnam opowiadać, bo ja tylko jestem patronką, a nazwę kto inny wymyślił (Wojgoc? Frankai?) natomiast zjawisko istnieje zapewne od zawsze... :)

To ma być w sumie artykuł o grupach, a nie o gazecie. Pewnie im nałuzgała za zmiany, które nie działają, za 2-dniową przerwę i może reklamy.

Ja nie wymyśliłem "klątwy". Chyba Madeleine lub XX. Wojgoc trzyma się konkretów, a w nazwie "klątwa" widać loozik.

dzisiaj to macie wyjątkowe tematy!!! czy to zgubny wpływ zaćmienia Księżyca???

I bardzo dobrze!!! http://autokacik.pl/images/graemlins/ribbon.gif

a serio to mieszalnik i rurki się robią i będą tam gdzie miały być

no dało się zrobić :)

Jedna z podstawowych zasada rozmów z fachowcami - jak mówi, że się nie da, to zwrócić uwagę, że ma powiedzieć co należy zrobić i ile to będzie kosztować. Przecież jest bardzo proste i bardzo drogie rozwiązanie - zburzyć wszystko i zacząć od nowa ;) Pomiędzy tym a nie da się, są jeszcze dziesiątki tysięcy innych.

Kaaaśkaaaa - tutaj moderuje Frankai, jak On by zabanował za taki żart, to potem już tylko 4 jeźdźcy apokalipsy :) a zresztą jakby co, napiszemy "petycję" w Twojej obronie do najwyższej nawet instancji ;)

Frankai moderuje, ale bananów nie może dawać. Chyba.

Z pewnością za żarty nic nie zrobię ;) I nie żebym się bał Tataraka na koniu :p *

Znowu mi się kojarzy, ale nie napiszę co, bo mnie ktoś inny wyśle na wyspy bananowe ;)

Czyli dobrze mi dzwoniło ;)

A ta rura to tylko wyprowadzenie deszczówki do kranika? Zdaje się, że zbiornik deszczówki powinien mieć suszowe zasilenie w kranówkę, chyba że kranówka podpięta jest w miejsca rozbioru (kranik, zraszacze) i są tam zaworki wybierające źródło zasilania.

Tak - w mom wypadku to tylko wyprowadzenie wody do części ogrodowej. Tam będzie albo rzeczowy kranik, albo rozprowadzenie pod krzaczki.

U mnie zbiornik nie ma i nie będzie miał "zasilania suszowego". Na ten okres po prostu będę korzystał z kranika przy domu.

Ponieważ nie planuję jakiegoś automatycznego podlewania póki co, nie mam potrzeby bardzo kombinować.

z tym Radomiem to żeby nie było tak miło jest i taka firma sałexpol o której był długi i kręty wątek w tym linku (dziwnym trafem zablokowany przez nasza miłościwie panującą redakcję)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?46628-Ostrzegam-przed-PPHU-Sa%C5%82expol-!!!!!!-Szamba

Widziałem ten wątek. Nawet chyba coś na nim odpowiadałem.

Sam mam szambo właśnie z tej firmy. Mieli najlepszą cenę jak szukałem dla siebie.

Dwa mankamenty przy zakupie od nich - ale podejrzewam, że nie tylko od nich:

- brak wejścia dla kanalizy - oczywiście jeżeli można o tym mówić jak o mankamencie, bo przecież każdy może mieć wejście na innej wysokości. Ja po prostu dociągnąłem rurę kanalizacyjną, zobaczyłem gdzie ma być wejście, zrobiłem dziurę (chociaż chwilę to trwało), zapianowałem, zamurowałem, zasmarowałem i jest.

- montaż pokrywy na piankę - nie byłem świadomy wcześniej, że mogą tak zrobić, ale nic to - zamurowałem i zasmarowałem po nich i jest ok.

Samo szambo jest raczej szczelne - nie widzę jakiś magicznie pojawiających się m3 póki co.

Tatarak, pojechałaś - normalnie jak przedmiot z kategorii "dziwactwa - zupełnie odjechane" :rotfl:

Klątwa jest mojego autorstwa, w razie czego tantiemy proszę na moje konto, kupię sobie (i Tatarakowi) kawałek icopala 8)

Trociu, a fizycznie, kto zrobił dziurę w szambie? to można im zlecić? Czemu lepiej jest mieć pokrywę na piankę?

Oooo! Pani autorko klątwy, to Pani musi koniecznie reprezentować grupę w mediach papierowych, trudno i darmo:P

przy okazji, widziałyście (to do Ciebie i Spirei) recenzję ASSY w wątku "czarna lista dolnośląskich " (lub podobnie się to nazywa). przykra sprawa - forumowiczka podaje ich do sądu za niewywiązanie się z umowy.

Jedna z podstawowych zasada rozmów z fachowcami - jak mówi, że się nie da, to zwrócić uwagę, że ma powiedzieć co należy zrobić i ile to będzie kosztować. Przecież jest bardzo proste i bardzo drogie rozwiązanie - zburzyć wszystko i zacząć od nowa ;)

nasz fachowiec czuł że tego nie odpuszczę więc nawet nie przykrecił mieszalnika na śruby o zamurowaniu nie mówiąc

testował mnie chyba jak bardzo mam dość tej budowy i na jakie kompromisy pójde ale ja twarda sztuka jestem jeszcze (zobaczymy jak długo)

no i dłubał wczoraj do 20 i jest ok

nasz fachowiec czuł że tego nie odpuszczę więc nawet nie przykrecił mieszalnika na śruby o zamurowaniu nie mówiąc

testował mnie chyba jak bardzo mam dość tej budowy i na jakie kompromisy pójde ale ja twarda sztuka jestem jeszcze (zobaczymy jak długo)

no i dłubał wczoraj do 20 i jest ok

Mając krnąbrnego fachowca, a zwłaszcza będąc upierdliwym, trzeba mieć bata. Zawsze może na odczepnego zrobić fuszerkę i coś się stanie, a potem się wyprze. U Ciebie może to być jakiś przeciek, nie daj Boże pod płytkami. Jeżeli masz umowę - spoko. Jeżeli nie masz umowy - niech Ci podpisze np. odbiór kasy. W ostateczności jego zdjęcie na Twojej budowie, czy samochodu przed budową + zachować bilingi na których widać jego numer parę razy. Będzie się wykręcał to sąd. A jak nie było faktury, to jeszcze postraszenie US.

noooo, ja bym chciała kompletny system izolacji fundamentów z icopala na przykład. może być?

No niby może... Co będzie jeżeli konkurs odbędzie się jak już będziesz miała SSO? Może coś innego - np. skopanie ogródka 1300m2? Albo tort z odpowiednią zawartością?

Wyobraźcie sobie relację pana Andrzeja z wyborów Mrs Grupy Wrocławskiej w Muratorze. Zdjęcia które zamieściła Tatarak, jej zwycięstwo i Wojgoca* w mundurze policjanta wyskakującego z tortu. Ja mogę udawać http://autokacik.pl/images/graemlins/old.gif Panoramixa zgodnie z sugestią znikniętego od dawna Alberta07.

EDIT: do walki nasze piękne panie zagrzewać będą koleżanki Madeleine z zespołu czirliderskiego Push (od pushyste ;))

* Wojgoc jako najbardziej rygorystycznie wypowiadający się męski user naszej grupy najbardziej mi tu pasuje.