Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

To jakbys byl, zapytaj o sofe o dl. 220cm, najlepiej z funkcja spania, choc niekoniecznie i fotel Clark. Tkanina w kolorze jw.

Jaki jest czas oczekiwania i cena (najlepiej). Wystarczy orientacyjna.

Aha, i czy maja transport na terenie Wroclawia.

Dzieki Wojgoc.

Te Skorpiony to potrafia zaskoczyc;)

Zmiany konstrukcji nie są zmianą istotną. Zmianą istotna jest zmiana elewacji, ponieważ jest to zmiana projektu zagosodarowania terenu.

Decyzję o istotności zmiany podejmuje projektant, a nie kierownik.

to ja mam pytanie: jak dawałam projekt do adaptacji, to prosiłam o zmianę grubości ocieplenia z 15 na 20 cm, ale jak dostałam projekt z pozwoleniem do ręki, to widzę, że ta zmiana nie została naniesiona. czy ona jest nieistotna i może mi ją nanieść kb, czy mam problem?

Czyż to nie nudne? Wszyscy chcą być Facebook'iem. Wziąłby lepiej zrobił streszczenie paru naszych wątków - ludzie posikaliby się ze śmiechu i zaglądaliby co my tu wyprawiamy, a Redakcja miałaby tysiące odsłon, a to podbija statystyki i zyski z reklam.

jak raz się z Tobą zgadzam w 100%, ale to pewnie za dużo pracy, a poza tym... ja wiem, może my się bawimy, bo się "znamy", a dla kogoś całkiem z zewnątrz to będzie niezrozumiały bełkot?

OGŁOSZENIE:

AAAAby dobrego kierownika budowy zatrudnię. Ludzie, pomocy, bo mnie krew zalewa. Ja rozumiem, że w środku sezonu z kierownikami jest jak z miejscami postojowymi na parkingu: wszystkie dobre zajęte, wszystkie wolne do... No więc tak, odesłali mnie już z kwitkiem pan od Kaśki73, pan od Madeleine, pan od Pijaki i kilku polecanych przez nich panów :( Ktoś jeszcze zna kierownika budowy, który: jest rzetelny, uczciwy i ma czas poprowadzić budowę pod Kątami?

acha - PILNE!!!!!!

co to, Magik wkurzył Cię ponad potęgę?

mam jeszcze jeden namiar - pan Darek - kierbud, ma uprawnienia konstruktora. Rozmawiałam z nim nt. przeprojektowania dachu (z polecenia), sprawiał bardzo konkretne wrażenie. Tel. 607 030 248

ja jestem na skraju paranoi, Magda. Magik też sprawia dobre wrażenie (tu zmełłam w ustach przekleństwo) :(

a właśnie zaoszczędziłam 1900 zł, ponieważ nie posłuchałam jego rady, tylko człowieka, którego mi "kazał" absolutnie nie słuchać. i w dodatku prąd będę mieć za tydzień lub dwa, a nie za kilka miesięcy. dobre, nie? jak mam z takim gościem dalej współpracować? na zaufanie to sobie trzeba zasłużyć. w tej chwili jestem w takim stanie ducha, że skłaniam się do kwestionowania wszystkich jego zaleceń, a tak się długo nie pociągnie :(

a Ty co? siku wstałeś zrobić i przez przypadek na forum spojrzałeś?;)

Jeszcze mnie nie dotknęła przypadłość, która zmusza do wstawania na siku :D

Ja pracowałem do 4 rano i potem dopiero jechałem do domciu, bo dziś koledzy mają popracować.

"Moja" kobiałka albo przyznała mi rację w liczeniu, albo moja dokładność powaliła ich na kolana. Jak zacząłem się zastanawiać co i jak mam podpisać, to stwierdziłem... że umowa i wymogi są niespójne. Za dużo by opowiadać czemu. Ale jeżeli o czymś jest mowa w 6 miejscach i są 3 różne podejścia do zagadnienia, to... ja nie wiem co formalnie mam zrobić !!! Intuicyjnie wiem o co im chodzi i zapewne to skorygują w tym kierunku, ale po co ryzykować unieważnienie przetargu, skoro człek się tyle napracuje. Tak czy owak - mamy ciut więcej czasu.