Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

no właśnie znalazłam wpis Janzara z 2006 roku, gdzie zaleca na chudziak papę, folię, potem styropian, folia, wylewka z plastyfikatorami i włoknami polipropylenowymi. Myślałam, że sama folia wystarczy. Mieliśmy to robić sami. Papa kojarzy mi się z jakimiś komplikacjami :(

janzar nawet jak masz poziom "0" 2 m nad gruntem będzie zalecał pape - najdroższa papa w tej części kuli ziemskiej w Jego wykonaniu.

jesli masz wysokie wody gruntowe to daj pape i połaćz ja z izolacja pozioma fundamentów, jesli nie masz wysokiej wody podwójna gruba folia czarna budowlana.

ja w ogóle jestem wrogiem wszelkich rzeczy asfaltowych wewnatrz domu.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

no własnie ten asfalt mnie trochę martwi.

ja to widzę tak: na tej papie masz jeszcze ułożoną folię (żeby papa nie stykała się ze styro), styro i wylewkę - jakie mają szanse jakieś opary z tego asfaltu przedostać się do wnętrza domu? papa będzie w stabilnych warunkach, jeśli chodzi o temp (bo nawet od podłogówki rozdziela ją styro).

wszyscy poszli wąchać, czy im papa spod podłogi śmierdzi :)

właśnie wróciliśmy ze Ślęży, zadowolenie, że tak leje... bo tam lało, a u nas na wsi sucho, że już nawet duże drzewa owocowe mają powiędnięte liście, trzeba będzie wieczorkiem zapuścić pompę do studni i podratować przyrodę. :) a co u Was?

LAMPY W GARAZU

jakie oświetlenie macie w swoich garażach na suficie? jakąś oprawę rastrową czy tez cos innego.

Ja mam plafony [podobne do tych http://allegro.pl/kinkiet-plafon-firmy-bonalux-i1668682819.html tylko kupione w PSB Mrówka] na ścianach bo sufit jest nisko - żarówki energooszczędne jak w całym domu i to chyba był błąd bo rzadko tam przebywam [niestety zwykłych matowych nie dało się ostatnio kupić - tak o nas łekolodzy z łunii dbają - sic!].

Jakie blondynki? O co chodzi? Nie kumam :rolleyes:

A blondynki... to mi się ostatnio dziwnie kojarzą... :rotfl: Tak to jest jak się człek nasłucha na CB co gadają TIR-owcy. I bynajmniej w grypsie "blondynki" nie chodzi o panie zajmujące się zbieraniem runa leśnego czy też inną, nieopodatkowaną działalnością.

Hahaha podpowiem, że jeżdżą zwykle w większych grupach :D

Też mi osiągnięcie z tym nieubraniem piżamy :p Gdybyś ubrała męża rzeczy czy poszła do łóżka mokra, to byłoby jakieś osiągnięcie. Takie drobiazgi jak ubranie nie tego co się chciało, na lewą stronę czy tył do przodu zdarza się ludziom często.

Kolega z liceum przebił wszystkich gdy przy przebieraniu się przez WF-em okazało się, że ma 3 skarpetki :)

Nie potrafił tego racjonalnie wytłumaczyć chociaż trochę próbował, że rano ciemno było itp.

wszyscy poszli wąchać, czy im papa spod podłogi śmierdzi :)

właśnie wróciliśmy ze Ślęży, zadowolenie, że tak leje... bo tam lało, a u nas na wsi sucho, że już nawet duże drzewa owocowe mają powiędnięte liście, trzeba będzie wieczorkiem zapuścić pompę do studni i podratować przyrodę. :) a co u Was?

U nas też sucho jak diabli [żonie pod moją nieobecność nie chciało się włączyć nawadniania], podlałem troche wczoraj wieczorem, a dzisiaj od rana dokańczałem do momentu gdy ... zaczęło padać :bash: