XX 23.06.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 o której w sobote latają F16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 o której w sobote latają F16? czytałem, że ok. 20.30:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.06.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 świateczna cisza nastała na grupie... ciekawe czy az do niedzieli:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 heeeej hooooo, zróbmy trochę hałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 wszyscy się urlopują pewnie. Głupie pytanie: muszę podmurować jedną warstwę cegieł. Ściana jest z bloczków o grubości 11,5cm, chcę dołożyć warstwę 12cm, bo jest na stanie. Czy mogę to zrobić, czy też istnieją jakieś bliżej nieokreślone powody, dla których nie jest to wskazane? Zakładam, że tynk ew. przykryje nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 jak musisz to podmurowuj i tyle.a nieokreślone przyczyny przeciw? zalezy co będzie podmurowane wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.06.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Głupie pytanie: muszę podmurować jedną warstwę cegieł. Ściana jest z bloczków o grubości 11,5cm, chcę dołożyć warstwę 12cm, bo jest na stanie. Czy mogę to zrobić, czy też istnieją jakieś bliżej nieokreślone powody, dla których nie jest to wskazane? Nie ma głupich pytań. To po pierwsze. Powody to ja widzę co najmniej odwrotne - należało u góry ściany dać 1-3 warstw cegieł a nie dano. To po drugie. A po trzecie - jeżeli jednak koniecznie byś chciała, to mogę wymyślić kilkanaście bzdurnych powodów dla Ciebie i może któryś będzie nawet wiarygodnie brzmiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dołem idzie cegła pełna, górą poszłaby drążona - taka jest na placu w składzie, kiedy byłaby drążona - Bóg jeden wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.06.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dołem idzie cegła pełna, górą poszłaby drążona - taka jest na placu w składzie, kiedy byłaby drążona - Bóg jeden wie. Pod wieniec daje się pełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 tam nie ma wieńca, chodzi o podniesienie ścianek działowych, bo umyśliłam sobie mieć wyżej sufit. BTW ja jestem na etapie dachu - niedługo okna, elektryka, te sprawy, a nie wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 no to muruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Madeleine, idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palik99 24.06.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 gdzie kupowaliście więźbę dachową i dachówkę ceramiczną?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 dachówka - Bielany, Kłodzka lub MSM Tyska czy Opolskawięźba to różnie - ja w tartaku w Garbcach za Żmigrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.06.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 gdzie kupowaliście więźbę dachową i dachówkę ceramiczną? pozdrawiam najpierw ustal, jaką chcesz, a potem szukaj sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Madeleine, idziesz jak burza a i tak ma opóźnienie względem załozonego harmonogramu - wprowadzi się w tym roku czy nie? oto jest pytanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.06.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 a i tak ma opóźnienie względem załozonego harmonogramu - wprowadzi się w tym roku czy nie? oto jest pytanie:( zależy od samoorganizacji i wykonawców. My musimy wprowadzić się w tym roku. Pierwotny plan i optymalny - wrzesień - już przepadł. Teraz stawiamy na październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.06.2011 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 zależy od samoorganizacji i wykonawców. My musimy wprowadzić się w tym roku. Pierwotny plan i optymalny - wrzesień - już przepadł. Teraz stawiamy na październik. a mi coś, mimo wczesnej pory, chodzi po głowie, że Ty wylewek jeszcze nie masz.... na gołe betony się wprowadzicie? bo kafle możesz kłaść po 21dniach, ale cokolwiek związane z drewnem to wylewka musi mieć odpowiednią wilgotność... a do tego potrzeba czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.06.2011 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Madeleine, idziesz jak burza taaa, na razie było prosto. Ale ciągle płaskie daszki niegotowe (blachy jeszcze nie ma). Natomiast w tym tygodniu wchodzi elektryk robić puszki, póki okien nie ma, żeby potem nie brudzić. W sumie ma to sens (o ile nic nie ukradną...). Najgorzej z tynkarzami - zamawiałam ich na lipiec, potem wspominali o sierpniu, teraz powiedzieli wrzesień :/ Muszę nad nimi popracować albo nowych poszukać. Macie jakieś namiary? Frankai, Ty masz wpuszczane listwy przypodłogowe. Jak to zrobić na etapie tynków, żeby nie kuć? I czy da się wpuścić jakiś inny materiał niż płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.06.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 tam nie ma wieńca, chodzi o podniesienie ścianek działowych, bo umyśliłam sobie mieć wyżej sufit. To żaden problem - muruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts