Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Nawet w nim wierciłem [pod kołki do stoperów drzwi] i gdy nie chciało iść przyłożyłem delikatnie udar, potem stopniowo mocniej aż w końcu wierciłem aż furczało - nic nie pękło i tylko minimalnie się wykruszał przy otworach, więc jest pioruńsko wytrzymały.

Skoro kiedyś uznano mnie za straszaka, to postraszę znowu - zbadano ponoć kiedyś gres z Chin i się okazało, że promieniowanie dwukrotnie przekracza normę. No ale co mi tam - najwyżej będę świecił ;)

Do wiercenia w płytkach z gresu polecam specjalne wiertła. Kiedyś kupowało się u Ruskich diamentowe z końcówką walcowatą. Teraz w normalnym sklepie nie wiedzą co to jest, ale w hipermarketach budowlanych widziałem - końcówka w kształcie rurki i albo diamenciki albo węgliki spiekane zatopione na jej końcu. Dodatkowo jakaś rurka na wodę do chłodzenia.

słuchajcie Natalia Stanko podawała namiar na swojego brukarza i chwaliła go.Ma ktos ten namiar?

601-884-073 Zenon Pawlicki Brukarza miałam od Frankai, kładą kostkę granitową i betonową. Ceny rewelacyjne ( ja jesienią za granitową płaciłam 35zł/mkw kostki 6/8 ) Szybko, sprawnie. Baardzom zadowolona.

o właśnie! ten gres się impregnuje raz i spokój? czy po każdym myciu albo raz na rok?

Impregnuje się wałkiem lub pędzlem z miękkim włosiem. Żonka malowała fugi, a ja leciałem wałkiem. W jakieś 90 minut cały gres był zaimpregnowany. Wytrzymuje w zależności od miejsca i sposobu użytkowania. Tam gdzie się dużo chodzi i wnosi piasek, to po 3 latach może być do ponowienia. W innych spokojnie wytrzyma 5 lat. Dokładnej odpowiedzi szukaj na stronie HG Polska, bo ich impregnatu użyłem i tam wyczytałem o tym.

Frankai - za to masz minusa. Dużego. ;)

Hmmm... Uderzyłem w stół? Masz jakieś problemy z byciem kobietą? Myślałem, że zaliczasz się do tych kobiet, co czują siłę w swojej kobiecości... A dzieci gdzie poślesz? Do Egalii jak tylko powstanie oddział w Polsce?