Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

no....

Niesttey Pan Pawlicki nei robi kostki na poludniu wrocka. Za daleko.

Tak w sumie myślałem. Dziwiłem się że robił Natalii (chyba Syców). Może gdyby były warunki do nocownia, to by się zdecydował (np. przy ciut wyższej cenie). Nie wiem jakie jakie ceny są we Wrocku na betonową, ale przy granitowej z pewnością ma duże pole manerwru. Skoro od Natalii brał 35zł/m2 a za kostkę granitową inni w moim regionie śpiewali 60-80, to pole do manewru jest.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Hmmm... Uderzyłem w stół? Masz jakieś problemy z byciem kobietą? Myślałem, że zaliczasz się do tych kobiet, co czują siłę w swojej kobiecości... A dzieci gdzie poślesz? Do Egalii jak tylko powstanie oddział w Polsce?

Odwracasz kota ogonem. i to bardzo brzydkiego kota z paskudnym ogonem. Jak nie rozumiesz, za co masz minusa, to mnie się nie chce tłumaczyć. A za odwracanie kota ogonem masz drugiego.

btw, nie mam pojęcia co to jest Egalia i dlaczego mam tam dziecko posyłać.

Odwracasz kota ogonem. i to bardzo brzydkiego kota z paskudnym ogonem. Jak nie rozumiesz, za co masz minusa, to mnie się nie chce tłumaczyć. A za odwracanie kota ogonem masz drugiego.

btw, nie mam pojęcia co to jest Egalia i dlaczego mam tam dziecko posyłać.

I po co się obrażać i minusować (wcale się nimi nie przejmuję). Ten kto jest przekonany o swojej wartości, ten jest też świadom ewentualnych wad - o ile nawet to są wady - i je akceptuje. Wojgoc nie zrozumiał prostego przekazu. Jako osoba konkretna - a jego odpowiedzi ewidentnie noszą takie znamiona - powinien. Oczekiwał przekazu pełnego. Może wykładu doktoryzującego ;) Takie wykłady robiłem Tobie. I byłaś wtedy o to zła?

Ja jestem pantoflarz i ulegam kobietom - o czym była już swego czasu mowa. Kobiecość wg mnie jest zaletą, a nie wadą. W przypadku Wojgoca może powinienem użyć słowa zniewieścienie, ale kto jak kto - kobieta powinna zrozumieć niejasny przekaz i nie minusować, a wprost przeciwnie. Wracając do kobiet, kobiecości i równouprawnienia - nie rozumiem jak ktoś, kto ma władzę - chce ją oddawać. Może to nazwiesz zboczeniem, ale podobają mi się kobiety pewne siebie, przekonane o swojej wartości, które potrafią wodzić facetów za nos, wykorzystując swoje zalety (nie tylko te związane z kształtami). Piękno tego świata polega na różnicach. Stąd wszelkie ruchy wyrównawcze są jak dla mnie głupotą. Egalia jak najbardziej też. Traktorzystki, ślusarki i frezarki mnie nie kręcą.

No ale dobra - ja potrafię się dostosować. Czy chcesz, żebym w ewentualnych odpowiedziach udzielanych Tobie, traktował Cię na równi z mężczyznami (podpowiedź - których dyskryminuję forumowo)?

Wojgoc nie zrozumiał prostego przekazu. Jako osoba konkretna - a jego odpowiedzi ewidentnie noszą takie znamiona - powinien. Oczekiwał przekazu pełnego. Może wykładu doktoryzującego ;) Takie wykłady robiłem Tobie. I byłaś wtedy o to zła?

przyzwyczajasz ludzi do obszernych odpowiedzi, wiec nawet konkretne osoby oczekuja obszernej odpowiedzi. Bo ja nie wiem jaką szeroką fugę masz w domu, o ile szerszą fugę zrobiłeś w garażu i czy na tyle szeroką, że nie było potrzeby robienia dylatacji. Ja nie oczekuję wykładu doktoryzującego ale WYCZERPUJĄCEJ odpowiedzi.

A Twoja odpowiedź była w stylu mojej córki - Co zjesz na kolację? odp. - jedzenie

Wypijesz herbate? - tak -jaką? -mokrą

Mnie też wkurzają uwagi typu niech Pani inzynier tylko pamięta żeby wziąć do roboty kask a nie nocnik.

Moim zdaniem tego typu uwagi świadczą o poziomie wypowiadającego się, a raczej... o jego braku. Mój były szef zlekceważył dziewczynę reprezentującą dużą firmę z którą tworzyliśmy konsorcjum. Nie tak chamsko jak powyżej, ale grał w jakieś głupie gierki. Natknął się na transformersa - słodka blondyneczka zamieniła się w boksera i dokładnie go wypunktowała w obecności chyba 10 osób z obydwu firm.

W nowej firmie jest kierowniczka projektów, którą poznałem przy okazji ostatniego szkolenia. Spodobało mi się to co mówiła. Ona bycie kobietą przy przewadze mężczyzn odbiera jako... dodatkowy atut. A jakieś głupie teksty po niej spływają. Nie skarżyła się na żadną dyskryminację, czy nawet na denerwującą pobłażliwość. Jest pewna swoich kompetencji i nastawiona pozytywnie. Wstydzić to się będą raczej Ci co ją zlekceważą jako fachowca. Do tego "matka Polka". Dużo zyskała u mnie swoim podejściem.

Ale dobra - wyciągam już kijka z mrowiska i wszystkim Paniom życzę, by czerpały dużo radości i zadowolenia z bycia kobietami, a chamom na pohybel !!! :)

Madeleine - jak rozumiem dostałaś to samo co ja od Redakcji. Rozbawił mnie trochę artykułowy dramatyzm i zamierzam zaproponować korektę względem mojej części. Dajesz swoje zdjęcie?

oj, ja tam nic nie dostałam. Może mnie wycięli ;) Prześlij please na maila, co dostałeś.

Słuchajcie, jakie są stawki za ocieplenie wełną stropu?

najlepiej to wklejcie ten dramatyzm, zrobimy cenzurę ;)

Wychodzę z założenia iż tajemnica korespondencji obejmuje też korespondencję elektroniczną. Nie będę więc publikował czyjegoś tekstu bez zgody autora, a w szczególności tekstu, który ukaże się w czasopiśmie.

Halo,

do Sycowa mam daleko ;)

A Pawlicki u mnie jeszcze nie skończył, ma u mnie duuuuużego minusa

No proszę - żyjesz :) A ja byłem mocno przekonany, że to Syców. Ciekawe co mi się pokiełbasiło. Międzybórz Sycowski? Eeee - chyba nie, bo zapamiętałbym rodzinnie. Hmmmmm....

Weź zadzwoń do gościa. Nie działa od razu, ale działa. U mnie brakło mi parę kostek i poprosiłem teraz by wpadli. Było tydzień poślizgu i drugi telefon, ale w końcu przywiózł człowieka i gość zrobił. Robią uliczkę w Ostrowie, więc mieli rzut kamieniem (a raczej kostką ;) ).