puzondm 04.07.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 najpierw podłoga, ale elewację będę zamawiała też niedługo. Dostałam ofertę 35pln/m2 ocieplenia (bez tynku, sam styropian+siatka+klej), wydaje mi się drogo. polecam tego faceta od docieplenia tanio solidnie, terminowo bardzo jestem zadowolony z jego pracy czekam jeszcze aż zrobi mi tynk, ale muszę kasę nazbierać Docieplenie Rawicz 693 648 908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Spirea,po ile kupujesz styro na podłoge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 prawdopodobnie 177zł/m3 swisspor EPS100 WDV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Wojgoc, ile masz styro na podłodze i w ilu warstwach? Kto układał Ci folię i styropian? Bo K. powiedział mi, że może dać swoich chłopaków. 1zł za warstwę, a u mnie wychodzą 3. Czy na poddaszu masz styro w jednej czy dwóch warstwach?Czy dobrze pamiętam, że kupowałeś folię w LM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 folię aluminiową i taśmy do jej klejenia kupowalem na folnecie.Styro kupowałem w leroy po 122zł/m3 po 10% rabacie, teraz jest po 153zł/m3 a rabat mozesz wziąć jutro ode mnie.ja mam na dole 3 warstwy styro 3+5+5, a na górze jedną.rozkladała osoba co robiła podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A jaki to jest styro? Oglądałam styropian w Castoramie i mimo, ze to EPS100, to jakiś miękki był. Pamiętasz co tam mają? Byłeś zadowolony z materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 mają Yetico. uwazam, że styropian ok, bralem EPS100 - ale najlepiej podjechać i porównasz sobie twardość.Napewno jest to inny styro niż EPS70 na elewacje. Warto bo cenowo zdecydowana róznica.a ile m2 masz do rozłożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 chłopaki od K. kładli mi na balkonie - szybko, sprawnie, ale trzeba patrzec by było dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 wszystkiego mam około 23m3. Góra 4-5cm 100m2, dół 127m2 15-17cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 u nas zobaczymy, jeśli uda się, to sami położymy, a jak nie, to wylewkarz albo te chłopaki (w zależnosci od tego, którego wylewkarza weźmiemy). Muszę jednak postawić warunek, że chcę zobaczyć pierwszą warstwę styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 a jak gruba wylewka będzie na parterze? piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ok. 6-7cm. Jeden i drugi wylewkarz powiedział mi to samo. Naczytałam się Janzara i mam trochę wątpliwości, czy przy 15 cm styro nie powinnam mieć jednak 8cm betonu Muszę zamykać kompa. Odezwę się jeszcze dzisiaj co do tego styropianu. Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 sporo tego styro na dole. ja bym zrobil grubszy jastrych na parterze.U mnie jest 10cmMiedzy kim a kim wybierasz w wylewkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Jakiś czas temu szukałam w wątku o płacach wykonawców. Wychodziła chyba ok. 50zł/m2. Szczegółów nie pamiętam, najlepiej zajrzyj tam. U mnie 16 tys. W tym jest materiał - klej, siatka, kołki, narożniki, listwy i inne takie. Mam 300m2 ścian nie licząc otworów. Styropian najtaniej kupiłam na allegro. Jednak był tego minus - przyjechał do mnie tego samego dnia, co został wyprodukowany i stąd prawdopodobnie wzięły się wygięcia. Do garażu kupowałam w Renowii i ceny za zwykły wyszły mi takie jak za Termoorganikę Gold. Teraz zamawiam na podłogę. Madeleine, a kto będzie Ci robił podłogę - rozkładał styropian i lał wylewkę? Hydraulik rozkłada styropian. Polecany tu na forum Adam Radaszkiewicz. Wylewki - Jarek Królczyk & wspólnik Krzysiek. Zostali mi poleceni przez p. Kocota, p. Radaszkiewicza i p. Zycha To się nazywa rekomendacja. Dzięki za ceny. Pamiętasz może, po ile kupowałaś styro na ściany? Jaką lambdę chcesz na podłogę? Wojgoc, ile taśmy zamówiłeś do folii? tyle metrów, co folii? to jest ta folia? (i czy ta w casto to jest to samo?) http://folnet.pl/towar/maxl-laminate-9001-folia-aluminiowa I co jeszcze powinnam kupić za jednym zamachem? zanotowałam sobie swego czasu Twój wpis: wszelakie folie, tasmy butylowe, tasmy aluminiowe kupowałem na http://www.folnet.pl, Co to są taśmy aluminiowe i butylowe i do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Wojgoc, ile taśmy zamówiłeś do folii? tyle metrów, co folii? to jest ta folia? (i czy ta w casto to jest to samo?) http://folnet.pl/towar/maxl-laminate-9001-folia-aluminiowa I co jeszcze powinnam kupić za jednym zamachem? zanotowałam sobie swego czasu Twój wpis: Co to są taśmy aluminiowe i butylowe i do czego? folie układasz na zakładke, więc musisz zamówić o 15-20% więcej. Nie wiem jaki masz rozkład - czy duzo narozników, słupów i innych elementów powodujących nacinaie folii i jej klejenie taśmą. taśme kupowałem taką http://folnet.pl/towar/tasma-al-metalizowana-50mb-1 - tę 10cm szeroką, trudno mi ocenić ile mozesz potrzebować, bo ja również na poddasze dawałem ekran aluminiowy więc co mi zostało tej tasmy z podłogi poszło na poddasze. Coś mi swita, że na parter poszło mi 10rolek - a wiesz jak u mnie wygląda parter. tasma butylowa to taka jest http://folnet.pl/towar/butyltec-tasma-dwustronna-15mm-x-25mb-2 i dokładnie do tego ją wykorzystałem -np. przy kominach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 dzięki za szczegółowe wyjaśnienia. W rolce jest 50m2 folii? Mam do przykrycia 140m2, muszę więc wziąć 4 rolki foli. I nie wiem, ile taśmy. Narożników w normie, żadnych słupów. Niby niedużo kosztuje ta taśma, ale po co ma zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 04.07.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Możecie napisać gdzie we Wrocławiu kupić styropian Firmy termoorganika, izolbet albo swisspor EPS100 na podłogę będę bardzo wdzieczny . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 polecam tego faceta od docieplenia tanio solidnie, terminowo bardzo jestem zadowolony z jego pracy czekam jeszcze aż zrobi mi tynk, ale muszę kasę nazbierać Docieplenie Rawicz 693 648 908 dzięki A jakie ceny dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Madeleine,weż 5 rolek tasmy - jak Ci zostanie to odsprzedasz np. Gosi1611 - Ona też będzie układać tę folię.Jak Ci zbraknie to potem masz kolejne koszty przesyłki.Zobacz też po ile ma folnet tasma dylatacyjną - ostatnio mieli w bardzo dobrej cenie rolkę 100m 15cm szer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Możecie napisać gdzie we Wrocławiu kupić styropian Firmy termoorganika, izolbet albo swisspor EPS100 na podłogę będę bardzo wdzieczny . Pozdrawiam ! dawno nie byłem w Renowie na Buforowej, ale w marcu mieli Izolbeta. sprawdź w Budinpolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts