jarett 04.07.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Mam jedną stawkę 12 zł za Twój zakres. Druga to 13 zł za samą wylewkę. Styro - 1 zł za rozłożenie jednej warstwy. Możesz podesłać mi namiary? Co do czekania - mój potencjalny kafelkarz mówił mi o 1,5-2 mies. Jak masz podłogówkę, to po drodze jeszcze jest wygrzewanie wylewek. 663 366 993 (Rafał bodajże, ale głowy nie dam). Polecili mi go tynkarze. Był u mnie na budowie - z gadki wydał się sensowny, ale sam głowy za niego nie daję. Sprawdzę jeszcze Korólczyka. Co do kafli to powiedział, że przynajmniej 3 tygodnie. Wpadł do mnie na budowę dzisiaj również Pan Fila od suchej zabudowy i też polecił poczekać 2-3 tygi od wylewek do zabudowy (coby nie chłonęła tyle wilgoci) ech... rozwleka się to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.07.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ech... rozwleka się to wszystko... niestety, mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 sporo tego styro na dole. ja bym zrobil grubszy jastrych na parterze. U mnie jest 10cm Miedzy kim a kim wybierasz w wylewkach? Ja właśnie też myślałam o grubszym jastrychu, dlatego zdziwiłam się, kiedy wylewkarze powiedzieli mi o 6-7cm. Jeden to wylewkarz polecony przez kafelkarza, a drugi to ten sam, który robił u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.07.2011 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 folie układasz na zakładke, więc musisz zamówić o 15-20% więcej. Nie wiem jaki masz rozkład - czy duzo narozników, słupów i innych elementów powodujących nacinaie folii i jej klejenie taśmą. taśme kupowałem taką http://folnet.pl/towar/tasma-al-metalizowana-50mb-1 - tę 10cm szeroką, trudno mi ocenić ile mozesz potrzebować, bo ja również na poddasze dawałem ekran aluminiowy więc co mi zostało tej tasmy z podłogi poszło na poddasze. Coś mi swita, że na parter poszło mi 10rolek - a wiesz jak u mnie wygląda parter. tasma butylowa to taka jest http://folnet.pl/towar/butyltec-tasma-dwustronna-15mm-x-25mb-2 i dokładnie do tego ją wykorzystałem -np. przy kominach Wojgoc, ten ekran aluminiowy na poddaszu to Alum'X Icopala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 nie, eurovent 115 jak dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 05.07.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Możecie napisać gdzie we Wrocławiu kupić styropian Firmy termoorganika, izolbet albo swisspor EPS100 na podłogę będę bardzo wdzieczny . Pozdrawiam ! Termoorganikę normalnie ma Madar, na Kwidzyńskiej, ale czy w tej chwili maja na stanie to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 05.07.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Szukam ekipy do wykonania tymczasowej drogi! 3 m szerokości i 250 m długości na północy Wrocławia koło węzła autostradowego. Kamień - około 300 t Transport kamienia - około 12 kursów Korytowanie koparką - około 25 godzin Korytowanie samochód - około 25 godzin Geowłoknina pp 150m2 Piasek - około 300 t transport piasku - około 12 kursów Robota to: rozłożenie geowłókniny, odpowiednio kamienia, piasku + zagęszczenie!!! + przeróbka krawężników na szerokości by połączyć drogę tymczasową z kostką brukową. Czy ktoś zna kogoś sensownego i niedrogiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A rozglądnijcie się za styro na sieci - mogą mieć lepsze ceny niż zwykłe sklepy a i tak pewnie przyjedzie do Was na samochodzie "wrocławskim"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 tylko w sieci ,jak kupila Spirea, to przywieźli jej swieża produkcję, powyginaną. I z transportem musi być tak, że ilość msi odpowiadać logistycznemu minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.07.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 tylko w sieci ,jak kupila Spirea, to przywieźli jej swieża produkcję, powyginaną. I z transportem musi być tak, że ilość msi odpowiadać logistycznemu minimum. A kupując w składzie mamy pełną pewność, że nie dostaniemy świeżynki, bo to co na placu to mniej niż potrzebujemy albo już dla kogoś zabookowane?? Logistyczne minimum oczywiście trzeba brać pod uwagę, ale jak ktoś wykłada parter + piętro to pewnie się załapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 05.07.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jestem przed instalacją CO i wody , był dzisiaj u mnie Instalator i wycenił za robocizną 6 punktów wody , rozdzielacz , i 11 grzejników wycenił na 3100 zł , kotłownia 1700 zł napiszcie proszę czy ta cena jest ok czy można zrobić to dużo taniej ewentualnie namiary jakiegoś dobrego szpeca :] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Możecie napisać gdzie we Wrocławiu kupić styropian Firmy termoorganika, izolbet albo swisspor EPS100 na podłogę będę bardzo wdzieczny . Pozdrawiam ! skład fabryczny termoorganiki to Agrobud w Leśnicy mieli najlepsze ceny i duże stany magazynowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jestem przed instalacją CO i wody , był dzisiaj u mnie Instalator i wycenił za robocizną 6 punktów wody , rozdzielacz , i 11 grzejników wycenił na 3100 zł , kotłownia 1700 zł napiszcie proszę czy ta cena jest ok czy można zrobić to dużo taniej ewentualnie namiary jakiegoś dobrego szpeca :] pozdrawiam Czy to dużo to zależy od projektu - napisz z której strony Wrocławia [w jakiej miejscowości] budujesz to ktoś poleci Tobie jeszcze z 2 instalatorów i porównasz wyceny na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 dzięki za szczegółowe wyjaśnienia. W rolce jest 50m2 folii? Mam do przykrycia 140m2, muszę więc wziąć 4 rolki foli. I nie wiem, ile taśmy. Narożników w normie, żadnych słupów. Niby niedużo kosztuje ta taśma, ale po co ma zostać. mi została "prawie" cała rolka więc gdyby komuś brakło to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No to będzie się trzeba przyjrzeć temu ustrojstwu Bardziej pod kątem chłodzenia niż grzania Ciekawe tylko że w instrukcji napisali:Pompę ciepła tego typu należy stosować w pomieszczeniach, gdzie minimalna cyrkulacja powietrza jest na poziomie 500m3/h, w związku z tym zalecamy wyprowadzenie kanałów powietrznych na zewnątrz budynku (aby uniknąć nadmiernego wychłodzenia pomieszczenia) wtedy pompa pracuje na wyższym współczynniku COP (zwłaszcza w okresie letnim). Chłodzenie to chyba główny powód, żeby bawić się w cuś takiego!!! Jak dla mnie przynajmniej by tak było. Inna sprawa, że w okresie nieletnim to by zabierało ciepło, które dostarczałby system grzewczy, co byłoby bez sensu z punktu widzenia ekonomii. Trzeba będzie dorobić trójnik z przepustnicą [ręczną lub automatyczną] i latem zabierać ciepło z domu a przez resztę roku z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Aha, i skąd tani styropian? Sprawdź ceny w PSB Mrówka w Jelczu, koniecznie się potarguj bo chcesz kupić dużo, i daj znać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Brukarze totalnie olali moich rodzicow. Macie jakies inne namiary? Pan Marcin od dachow nie odpowiedzial mi do tej pory.Wojgoc, pisales do niego?Z dachem mi sie nie spieszy, ale rodzice chcieli w tym roku wylozyc wjazd kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 pisałem...i cisza do do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 u nas zobaczymy, jeśli uda się, to sami położymy, a jak nie, to wylewkarz albo te chłopaki (w zależnosci od tego, którego wylewkarza weźmiemy). Muszę jednak postawić warunek, że chcę zobaczyć pierwszą warstwę styropianu. Sami - nigdy w życiu - namówiony przez żonę układałem u nas - chyba z 3 popołudnia mordęgi, gdy się potem dowiedziałem za ile [zł/m2] się z tym męczyliśmy to chyba tylko na łuskaniu bobu za małolata tak mało zarabiałem za tak nielubiane zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Sami - nigdy w życiu - namówiony przez żonę układałem u nas - chyba z 3 popołudnia mordęgi, gdy się potem dowiedziałem za ile [zł/m2] się z tym męczyliśmy to chyba tylko na łuskaniu bobu za małolata tak mało zarabiałem za tak nielubiane zajęcie z tym tylko, że sam ułozysz dokładnie, wypełnisz wszelkie szczeliny, a płacąc 1zł/m2/warstwaidzie szybko i nikt nie przejmuje się małymi szczelinami, zwłaszcza przy rurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts