Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Realone, AB Bechcicki ma Arsanit, Termoorganikę i Swisspora.

Sprawdź ceny w PSB Mrówka w Jelczu, koniecznie się potarguj bo chcesz kupić dużo, i daj znać na forum.

Dzięki, ale nie wiem, czy oni do mnie dojadą? czy nie działają lokalnie?

Sprawdzę ten skład z termoorganiką.

Jak na razie dostałam cenę minimalnie niższą niż na allegro - na Swisspora. Nie wiem, ile jeszcze można urwać? EPS70, lambda 038, 118,50netto. Z transportem i rozładunkiem.

mi została "prawie" cała rolka więc gdyby komuś brakło to mam

dzięki, będę pamiętała :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

B

Pan Marcin od dachow nie odpowiedzial mi do tej pory.

chodzi o tego p. Marcina polecanego przez Jarreta? też się dobijam dość mało skutecznie.

a w ogóle, to wywiozłam dziecko do Babci... i wstaję od kompa o 19:00 codziennie (robotę nadganiam) - krajst, jaka jestem zmęczona. chyba muszę go przywieźć z powrotem, zanim się zajadę na amen :(

i jeszcze przestało padać, więc muszę osobiście ławy podlewać ;) ile dni polewaliście swoje? nam KB powiedział "półtora tygodnia", ale ponieważ wcześniej zadałam dwa pytania (ile polewać? ile odczekać przed murowaniem bloczków?), to teraz nie jestem pewna, czy to była odpowiedź na oba :D

Madeleine,

w Liroy masz fasadowy styro w promo cenie po 30zł brutto/paczka co daje 100zł/m3. Cena przed promo byla po 40zl/paczka. Styro Yetico

a gdybys dzisiaj zrobiła ze mną zakupy to jeszcze 10% taniej

Ale normalna lambda, no i ja chcę podłogowy :(

Spirea, u mnie będą piankować szczeliny, pierwsza warstwa styro dlatego 5cm, żeby nie było zbyt dużo dziur. Druga 15 (chyba, jeszcze muszę się z wylewkarzem spotkać i potwierdzić grubość styropianu/ wylewki.

Wycena od Samira ;) Jeszcze mam EPS100 swisspora za 182, więc sporo drożej niż Ty - skąd masz tę cenę, jeśli można wiedzieć?

Ja właśnie też myślałam o grubszym jastrychu, dlatego zdziwiłam się, kiedy wylewkarze powiedzieli mi o 6-7cm.

Jeden to wylewkarz polecony przez kafelkarza, a drugi to ten sam, który robił u Ciebie.

nie ma sensu dawać więcej jastrychu zwłaszcza przy ogrzewaniu podłogowym może być to źródłem problemów z przegrzewaniem pomieszczeń,

im grubszy jastrych tym większa jego bezwładność, czyli w okresach jesienno wiosennych.

Szukam ekipy do wykonania tymczasowej drogi! :)

3 m szerokości i 250 m długości na północy Wrocławia koło węzła autostradowego.

Kamień - około 300 t

Transport kamienia - około 12 kursów

Korytowanie koparką - około 25 godzin

Korytowanie samochód - około 25 godzin

Geowłoknina pp 150m2

Piasek - około 300 t

transport piasku - około 12 kursów

Robota to: rozłożenie geowłókniny, odpowiednio kamienia, piasku + zagęszczenie!!! + przeróbka krawężników na szerokości by połączyć drogę tymczasową z kostką brukową.

Czy ktoś zna kogoś sensownego i niedrogiego?

p. Henryk 691 060 653

Co do grubości wszystkich styro i jastrychu postanowiliśmy zrobić zgodnie z zaleceniem wylewkarza. Bierze za to odpowiedzialność. Ja zmienię, a potem będzie się wykręcał. Też własnie przekonywał, że 8cm przy podłogówce i moich duzych przeszkleniach może przynieść złe skutki.

Madeleine - na allegro - Jes-Bud. Wystawia za 177, ofertę na niecałe 26m3 dostałam na 176.

U mnie wychodzi 5 cm pierwsza warstwa, aby poznikały rury. Potem 5 i 7. Mam miejscami w salonie różnice 2 cm i chyba dlatego nie mogę dać 10cm. Chyba, że może dokupić 2cm. Jeszcze pomyślę. A Ty jesteś już po pomiarach wylewkarza czy te dwie warstwy sama planujesz?

Pan Marcin od dachow nie odpowiedzial mi do tej pory.

Wojgoc, pisales do niego?

Z dachem mi sie nie spieszy, ale rodzice chcieli w tym roku wylozyc wjazd kostka.

Nie piszcie do niego tylko dzwońce. Koleś jest naprawdę zajechany i nie sądzę żeby miał czas/siłę odbierać maile.

To też niestety przekłada się na jego terminowość... nobodys perfect. Telefon do jedyna skuteczna metoda.

I jeszcze po prośbie:

1. Poszukuję firmy, która robi elewacje i tarasy z drewna egzotycznego.

2. Gdzie najtaniej w naszej okolicy kupić wszystkie zabawki do suchej zabudowy poddasza (gk, wełna, profile itd?)

jarett,

plyty zwykle gk najtaniej sa w Castoramie i Leroy -1,2x2 po 12,94zł/szt a 1,2x2,6 po 15,9zl/szt.

natomiast profile, wieszaki, lączniki, bandaże, fizelina, tasmy kupowalem renowie na Buforowej - średnio 30%taniej od cen marketowych.

wełna w pph henko w Radomsku - czyli przez internet