Madeleine 05.07.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Realone, AB Bechcicki ma Arsanit, Termoorganikę i Swisspora. Sprawdź ceny w PSB Mrówka w Jelczu, koniecznie się potarguj bo chcesz kupić dużo, i daj znać na forum. Dzięki, ale nie wiem, czy oni do mnie dojadą? czy nie działają lokalnie? Sprawdzę ten skład z termoorganiką. Jak na razie dostałam cenę minimalnie niższą niż na allegro - na Swisspora. Nie wiem, ile jeszcze można urwać? EPS70, lambda 038, 118,50netto. Z transportem i rozładunkiem. mi została "prawie" cała rolka więc gdyby komuś brakło to mam dzięki, będę pamiętała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Madeleine, w Liroy masz fasadowy styro w promo cenie po 30zł brutto/paczka co daje 100zł/m3. Cena przed promo byla po 40zl/paczka. Styro Yeticoa gdybys dzisiaj zrobiła ze mną zakupy to jeszcze 10% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.07.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Madeleine, a gdzie tego Swisspora masz taniej? Wojgoc, dzwoniłam potem jeszcze raz do LM. Transport styropianu jest normalnie płatny.Wojgoc, a czy u Ciebie piankowali szczeliny między styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 nie piankowalem szczelin bo ich nie miałem, wszelkie szczeliny, miejsca między rurami zasypalem drobniutkim piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 B Pan Marcin od dachow nie odpowiedzial mi do tej pory. chodzi o tego p. Marcina polecanego przez Jarreta? też się dobijam dość mało skutecznie. a w ogóle, to wywiozłam dziecko do Babci... i wstaję od kompa o 19:00 codziennie (robotę nadganiam) - krajst, jaka jestem zmęczona. chyba muszę go przywieźć z powrotem, zanim się zajadę na amen i jeszcze przestało padać, więc muszę osobiście ławy podlewać ile dni polewaliście swoje? nam KB powiedział "półtora tygodnia", ale ponieważ wcześniej zadałam dwa pytania (ile polewać? ile odczekać przed murowaniem bloczków?), to teraz nie jestem pewna, czy to była odpowiedź na oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.07.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Madeleine, w Liroy masz fasadowy styro w promo cenie po 30zł brutto/paczka co daje 100zł/m3. Cena przed promo byla po 40zl/paczka. Styro Yetico a gdybys dzisiaj zrobiła ze mną zakupy to jeszcze 10% taniej Ale normalna lambda, no i ja chcę podłogowy Spirea, u mnie będą piankować szczeliny, pierwsza warstwa styro dlatego 5cm, żeby nie było zbyt dużo dziur. Druga 15 (chyba, jeszcze muszę się z wylewkarzem spotkać i potwierdzić grubość styropianu/ wylewki. Wycena od Samira Jeszcze mam EPS100 swisspora za 182, więc sporo drożej niż Ty - skąd masz tę cenę, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzondm 06.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 dzięki A jakie ceny dostałeś? 34 zł (styro 15/2 warstwy kleju/ 2 razy gruntowanie /tynk strukturalny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzondm 06.07.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ja właśnie też myślałam o grubszym jastrychu, dlatego zdziwiłam się, kiedy wylewkarze powiedzieli mi o 6-7cm. Jeden to wylewkarz polecony przez kafelkarza, a drugi to ten sam, który robił u Ciebie. nie ma sensu dawać więcej jastrychu zwłaszcza przy ogrzewaniu podłogowym może być to źródłem problemów z przegrzewaniem pomieszczeń, im grubszy jastrych tym większa jego bezwładność, czyli w okresach jesienno wiosennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzondm 06.07.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Szukam ekipy do wykonania tymczasowej drogi! 3 m szerokości i 250 m długości na północy Wrocławia koło węzła autostradowego. Kamień - około 300 t Transport kamienia - około 12 kursów Korytowanie koparką - około 25 godzin Korytowanie samochód - około 25 godzin Geowłoknina pp 150m2 Piasek - około 300 t transport piasku - około 12 kursów Robota to: rozłożenie geowłókniny, odpowiednio kamienia, piasku + zagęszczenie!!! + przeróbka krawężników na szerokości by połączyć drogę tymczasową z kostką brukową. Czy ktoś zna kogoś sensownego i niedrogiego? p. Henryk 691 060 653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.07.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Co do grubości wszystkich styro i jastrychu postanowiliśmy zrobić zgodnie z zaleceniem wylewkarza. Bierze za to odpowiedzialność. Ja zmienię, a potem będzie się wykręcał. Też własnie przekonywał, że 8cm przy podłogówce i moich duzych przeszkleniach może przynieść złe skutki. Madeleine - na allegro - Jes-Bud. Wystawia za 177, ofertę na niecałe 26m3 dostałam na 176. U mnie wychodzi 5 cm pierwsza warstwa, aby poznikały rury. Potem 5 i 7. Mam miejscami w salonie różnice 2 cm i chyba dlatego nie mogę dać 10cm. Chyba, że może dokupić 2cm. Jeszcze pomyślę. A Ty jesteś już po pomiarach wylewkarza czy te dwie warstwy sama planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No ja właśnie jeszcze dokładnie nie wiem, co i jak z warstwami. Dokupić styro 2cm to też nie problem. Ze zgrubnego liczenia wyszło mi 37m3. Szkoda, że jesteś po drugiej stronie miasta, mogłybyśmy wspólnie negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.07.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Myślę, że to nie ma znaczenia. Z osobna spełniamy warunek minimum logistycznego. Mogę spytać, czy coś opuści, jeśli zamówimy więcej i dostawa w dwa miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.07.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Tatarak, p. Marcin ten sam.W razie czego jestem wstepnie umowiona z panem od Claris.Najwyzej nie obloze kominow blacha, tylko otynkuje. Bedzie taniej. Przypomne, roznica w cenie miedzy dwoma panami ok. 3tys.zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.07.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 34 zł (styro 15/2 warstwy kleju/ 2 razy gruntowanie /tynk strukturalny) dzięki dzięki - zapomniałam napisać wcześniej Spirea, to co, wspólne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TolaLee 06.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Gdzie we Wroclawiu/Smolcu zamówie najtańsze parapety wewnętrzne?Ktoś się orientuje? - marmuroweZ góry dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Do Strzegomia podjedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TolaLee 06.07.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 w sprawie parapetow rozumiem? konglomerat tez moze byc...jak ogolnie płaciliście za parapety? dodatkowo montaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Tatarak, p. Marcin ten sam. W razie czego jestem wstepnie umowiona z panem od Claris. Najwyzej nie obloze kominow blacha, tylko otynkuje. Bedzie taniej. Przypomne, roznica w cenie miedzy dwoma panami ok. 3tys.zl. O! też nawiązałam kontakt z panem od Claris tylko ja chcę cały dach robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 07.07.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Pan Marcin od dachow nie odpowiedzial mi do tej pory. Wojgoc, pisales do niego? Z dachem mi sie nie spieszy, ale rodzice chcieli w tym roku wylozyc wjazd kostka. Nie piszcie do niego tylko dzwońce. Koleś jest naprawdę zajechany i nie sądzę żeby miał czas/siłę odbierać maile. To też niestety przekłada się na jego terminowość... nobodys perfect. Telefon do jedyna skuteczna metoda. I jeszcze po prośbie: 1. Poszukuję firmy, która robi elewacje i tarasy z drewna egzotycznego. 2. Gdzie najtaniej w naszej okolicy kupić wszystkie zabawki do suchej zabudowy poddasza (gk, wełna, profile itd?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.07.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 jarett,plyty zwykle gk najtaniej sa w Castoramie i Leroy -1,2x2 po 12,94zł/szt a 1,2x2,6 po 15,9zl/szt.natomiast profile, wieszaki, lączniki, bandaże, fizelina, tasmy kupowalem renowie na Buforowej - średnio 30%taniej od cen marketowych.wełna w pph henko w Radomsku - czyli przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts