Frankai 11.07.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ładną fryzurkę Ci zrobił? bo wiesz, jakby skosił u Ciebie to jasne, ale Ciebie... Te purysta - a niby dlaczego fryzurkę? Gdyby "u" nie można było pominąć, to prędzej należało się domyślać, że ją "zlikwidował" - np. skosił serią z broni automatycznej, czy sfaulował robiąc wślizg przy grze w piłkę nożną. Ellaj - a czemu "świnia"? Czyżbyś od razu się domyślała strzyżenia w innym miejscu niż głowa? A jak już nie w temacie budowlanym, to Redakcja podała link do artykułu w drugim tytule ("SE" jakby ktoś nie był w temacie) o "zastraszającym" wzroście rat w CHF. Zastraszający to wg nich to niecałe 14% przez 15 miesięcy (inflacja roczna to 5%, czyli ponad 6% w tym okresie). Się wypowiedziałem, że to nic strasznego i trzeba się liczyć ze zmianą raty. Teraz właśnie newsletter "Wynagrodzeń" podsunął mi wyjście awaryjne na wypadek problemów z kasą: W publikacji przedstawiono wynagrodzenia mężczyzn świadczących godzinne oraz całonocne płatne usługi seksualne. Prezentowane dane pochodzą z badania przeprowadzonego na serwisach z ogłoszeniami towarzyskimi. Analizie poddano 285 ogłoszeń osób świadczących płatne usługi seksualne, wśród których znalazło się 107 mężczyzn. Ich płace porównano z zarobkami kobiet wykonujących to samo zajęcie. Jak wynika z szacunków, mężczyźni świadczący odpłatne usługi seksualne mogą zarobić w skali miesiąca od 1 350 PLN do 20 000 PLN. Mediana wynagrodzenia za godzinę świadczenia usług seksualnych wyniosła 135 PLN. Artykuł zawiera 6 wykresów oraz 4 tabele. W tym wieku to 20 000 już nie zarobię, ale jakby trochę o siebie zadbać, to na ratę styknie Tym bardziej, że podatków od tego ciągle nie trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.07.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Spalinowa i podkaszarka bądź kosa spalinowa także wyrobią na zakrętach Spalinowa droższa w zakupie i eksploatacji, a po podkaszarce trzeba jeszcze posprzątać Olej 18zł raz na rok, a prąd i kabel non stop. Wybór raczej trzeba dostosować do ilości trawy oraz przeszkód na trawniku O sprawności silników już wspomniałem [zgaduję, że około 20% spalinowy i >80% elektryczny] doliczając do tego, że prąd mamy z tańszego od benzyny węgla, więc paliwo do benzynowej będzie sporo droższe. To fakt, że wybór trzeba dostosować do własnych potrzeb i upodobań, no i powyżej 1500 m2 to już raczej tylko traktorek wchodzi w grę. Mulczowanie zależy przede wszystkim od specjalnego noża. Mam i korzystam, zbieranie trawy z ok 1200m2 nie było możliwe bez zrobienia jakiegoś wielkiego kompostownika. A tak co 4-5 dni myk z kosiarką na godzinkę (na bocznym wyrzucie) i po trawie. Póki co mam co robić ze skoszoną trawą - oddaję okolicznej hodowczyni kur i kaczek, chyba to było powodem nie kupienia kosiarki z mulczowaniem, a może też cena - nie pamiętam już. W każdym razie jak ktoś nie ma gdzie spożytkować pokosu to faktycznie warto od razu go mulczować, bo tygodniowo potrafią być go 2 pełne taczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Frankai, rozszyfrowales mnie, jak zwykle:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W każdym razie jak ktoś nie ma gdzie spożytkować pokosu to faktycznie warto od razu go mulczować, bo tygodniowo potrafią być go 2 pełne taczki. Te 2 pełne to z jakiego areału? A to mulczowanie to totalne unicestwienie, czy zostaje jakiś ślad? A może założę kompostownię i zajmę się selektywną zbiórką odpadów zielonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Frankai, rozszyfrowales mnie, jak zwykle:rolleyes: Że facetom - zwłaszcza na emigracji - wszystko się "kojarzy" to normalka, ale kobietom nie wypadało się przyznawać. Brawa za odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 11.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie we wrocku kupić rury alupex do ogrzewania firmy KanTherm w rozsądnej cenie , pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie we wrocku kupić rury alupex do ogrzewania firmy KanTherm musz w rozsądnej cenie , pozdrawiam Tomek AKA na Jerzmanowskiej lub Oninen na Kobierzyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.07.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Że facetom - zwłaszcza na emigracji - wszystko się "kojarzy" to normalka, ale kobietom nie wypadało się przyznawać. Brawa za odwagę Oj, tam... Zaraz takie wielkie slowa:) Odwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Oj, tam... Zaraz takie wielkie slowa:) Odwaga. a Ty sama w tej Irlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 11.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 AKA na Jerzmanowskiej lub Oninen na Kobierzyckiej super dziekuje ! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 super dziekuje ! :] nie ma za co - tylko nie wiem co to dla Ciebie w rozsądnej cenie, ale negocjuj, negocjuj, zwlaszcza w AKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Wojgoc - Ty jesteś jakiś niespełniony filolog-purysta-redakcyjny korektor? ja dla jaj:D, a tu dyskusja rozgorzała, jakiej dawno nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 11.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 nie ma za co - tylko nie wiem co to dla Ciebie w rozsądnej cenie, ale negocjuj, negocjuj, zwlaszcza w AKA. no około 3 zł za fi 16 mam nadzieje że będą mieli bo muszę koniecznie jutro kupić , a może dacie namiar na jeszcze jakąś hurtownie. Miałem kupić w obi bo cena 1,6 zł za metr ale tam są jakieś USMEtrix nie wiem co to za firma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 AKA to hurtownia instalacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.07.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Wojgoc, bo nas Skorpiony to nawet po minach trudno rozpoznac czy zartujemy czy na powaznie:D A co dopiero piszac...A co Ty sie tak dopytujesz?Zaraz znowu Frankai zacznie sie mnie czepiac:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A co Ty sie tak dopytujesz? odnosnie "dziwnych" mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No, chociazby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ellaj,bylas w tym salonie meblowym na Karkonoskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No, wlasnie nie bylam.Juz nie zdazylam. Dzisiaj wrocilam z Polski. Bylam zaledwie 6 dni.Takie upaly, ze nie bylam w stanie sie ruszyc. A juz jechac na drugi koniec Wroclawia... Po prostu nie bylam w stanie.W Dublinie super pogodka. Cieplutko, ale bez slonca.Uwielbiam.Zalatwilam geodete i zlozylam zawiadomienie do UM o budowie ogrodu zimowego.Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze.Na Karkonoska podjade na poczatku wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Wojgoc, bo nas Skorpiony to nawet po minach trudno rozpoznac czy zartujemy czy na powaznie:D A co dopiero piszac... A co Ty sie tak dopytujesz? Zaraz znowu Frankai zacznie sie mnie czepiac:p Chętnie, ale chwilowo... nie mam za co. A może coś przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts