Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ładną fryzurkę Ci zrobił?;) bo wiesz, jakby skosił u Ciebie to jasne, ale Ciebie...

Te purysta - a niby dlaczego fryzurkę? :rolleyes: Gdyby "u" nie można było pominąć, to prędzej należało się domyślać, że ją "zlikwidował" - np. skosił serią z broni automatycznej, czy sfaulował robiąc wślizg przy grze w piłkę nożną.

Ellaj - a czemu "świnia"? Czyżbyś od razu się domyślała strzyżenia w innym miejscu niż głowa? :D

A jak już nie w temacie budowlanym, to Redakcja podała link do artykułu w drugim tytule ("SE" jakby ktoś nie był w temacie) o "zastraszającym" wzroście rat w CHF. Zastraszający to wg nich to niecałe 14% przez 15 miesięcy (inflacja roczna to 5%, czyli ponad 6% w tym okresie). Się wypowiedziałem, że to nic strasznego i trzeba się liczyć ze zmianą raty. Teraz właśnie newsletter "Wynagrodzeń" podsunął mi wyjście awaryjne na wypadek problemów z kasą:

W publikacji przedstawiono wynagrodzenia mężczyzn świadczących godzinne oraz całonocne płatne usługi seksualne. Prezentowane dane pochodzą z badania przeprowadzonego na serwisach z ogłoszeniami towarzyskimi. Analizie poddano 285 ogłoszeń osób świadczących płatne usługi seksualne, wśród których znalazło się 107 mężczyzn. Ich płace porównano z zarobkami kobiet wykonujących to samo zajęcie. Jak wynika z szacunków, mężczyźni świadczący odpłatne usługi seksualne mogą zarobić w skali miesiąca od 1 350 PLN do 20 000 PLN. Mediana wynagrodzenia za godzinę świadczenia usług seksualnych wyniosła 135 PLN. Artykuł zawiera 6 wykresów oraz 4 tabele.

W tym wieku to 20 000 już nie zarobię, ale jakby trochę o siebie zadbać, to na ratę styknie ;) Tym bardziej, że podatków od tego ciągle nie trzeba płacić

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Spalinowa i podkaszarka bądź kosa spalinowa także wyrobią na zakrętach ;)

Spalinowa droższa w zakupie i eksploatacji, a po podkaszarce trzeba jeszcze posprzątać ;)

Olej 18zł raz na rok, a prąd i kabel non stop. Wybór raczej trzeba dostosować do ilości trawy oraz przeszkód na trawniku :)

O sprawności silników już wspomniałem [zgaduję, że około 20% spalinowy i >80% elektryczny] doliczając do tego, że prąd mamy z tańszego od benzyny węgla, więc paliwo do benzynowej będzie sporo droższe.

To fakt, że wybór trzeba dostosować do własnych potrzeb i upodobań, no i powyżej 1500 m2 to już raczej tylko traktorek wchodzi w grę.

Mulczowanie zależy przede wszystkim od specjalnego noża. Mam i korzystam, zbieranie trawy z ok 1200m2 nie było możliwe bez zrobienia jakiegoś wielkiego kompostownika. A tak co 4-5 dni myk z kosiarką na godzinkę (na bocznym wyrzucie) i po trawie.

Póki co mam co robić ze skoszoną trawą - oddaję okolicznej hodowczyni kur i kaczek, chyba to było powodem nie kupienia kosiarki z mulczowaniem, a może też cena - nie pamiętam już.

W każdym razie jak ktoś nie ma gdzie spożytkować pokosu to faktycznie warto od razu go mulczować, bo tygodniowo potrafią być go 2 pełne taczki.

W każdym razie jak ktoś nie ma gdzie spożytkować pokosu to faktycznie warto od razu go mulczować, bo tygodniowo potrafią być go 2 pełne taczki.

Te 2 pełne to z jakiego areału?

A to mulczowanie to totalne unicestwienie, czy zostaje jakiś ślad?

A może założę kompostownię i zajmę się selektywną zbiórką odpadów zielonych? ;)

nie ma za co - tylko nie wiem co to dla Ciebie w rozsądnej cenie, ale negocjuj, negocjuj, zwlaszcza w AKA.

no około 3 zł za fi 16 mam nadzieje że będą mieli bo muszę koniecznie jutro kupić , a może dacie namiar na jeszcze jakąś hurtownie. Miałem kupić w obi bo cena 1,6 zł za metr ale tam są jakieś USMEtrix nie wiem co to za firma .

No, wlasnie nie bylam.

Juz nie zdazylam. Dzisiaj wrocilam z Polski. Bylam zaledwie 6 dni.

Takie upaly, ze nie bylam w stanie sie ruszyc. A juz jechac na drugi koniec Wroclawia... Po prostu nie bylam w stanie.

W Dublinie super pogodka. Cieplutko, ale bez slonca.

Uwielbiam.

Zalatwilam geodete i zlozylam zawiadomienie do UM o budowie ogrodu zimowego.

Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze.

Na Karkonoska podjade na poczatku wrzesnia.

Wojgoc, bo nas Skorpiony to nawet po minach trudno rozpoznac czy zartujemy czy na powaznie:D A co dopiero piszac...

A co Ty sie tak dopytujesz?

Zaraz znowu Frankai zacznie sie mnie czepiac:p

Chętnie, ale chwilowo... nie mam za co. A może coś przeoczyłem? :rolleyes: