Ivonesca 30.06.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Witam, Czy ktoś ma może namiary na źródło taniego i dobrego drewna do kominka? Dostaliśmy ofertę na 120zł/m3 pociętego (grab, buk, dąb - podobno), ponoć też sezowanego. Plus transport 150pln za 20metrów. Dużo to czy mało, a może normalnie? Trochę drogawo mi się wydaje... Wciąż gdzieś słyszymy, że ktoś gdzieś coś tanio kupił, a jak szukamy to wszędzie ceny jakoś niezachęcające... pozdrawiam Robert my braliśmy tez z autogiełdy....i mimo że była ta pózna jesień ubiegłego roku - czyli przed sezonem - to było 100-120zł/m3 ale z transportem. Tylko fakt - sezonowane ono nie było ....Ale kominek i tak hulał....a trzeba pamiętaż że wprowadziliśmy się na przełomie grudnia i stycznia i było to jedyne nasze żródło ciepła (i ciepłej wody też zresztą) pozdrawiam ...i zaglądajcie częsciej na wrocławską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 A nie lepiej w caro ? widzę że jesteś zwolennikiem układania na skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 witam BK,ja już nie pamiętam jak to było z ta papą, ale smarowałem dysperbitem- najpierw rozcieńczonym a potem gęstym.mój wykonanwca też nie chciał robić kanalizy i wziąłem speców spod Rawicza - chodziło o utrzymanie spadku - mieli taką specjalną poziomicę, zrobili mi to szybko i niedrogo - ekipy z Wrocka chciały 1200zł plus materiały, oni tylko 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Pozory mylą BK. Mniejsza miejscowość = mniejsza konkurencja = większe ceny = mniejszy wybór. Znajomi budujący po większość wykończeniówki jeżdżą do Wrocka. A ta mniejsza miejscowość to Jelenia Góra co do płytek to zerknij do Praktikera, przejeli ostatnio halę po Sconto w której mają teraz duży wybór płytek, ostatnio widziałęm ekstra płytki po 18 zł/m kw !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.06.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 dobrzykowice,mówisz o praktikerze we wrocku czy w jeleniej? wojtekczy ekipa z rawicza kręci sie nadal po okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Pozory mylą BK. Mniejsza miejscowość = mniejsza konkurencja = większe ceny = mniejszy wybór. Znajomi budujący po większość wykończeniówki jeżdżą do Wrocka. A ta mniejsza miejscowość to Jelenia Góra Agnes - a co z Polcoloritem? przeciez on robi chyba w Piechowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 wojtek, witaj, już jestem na plotach. No właśnie, zabrałam się za planowanie szczegółowe i jeden z problemów - z czego izolację fundamentów. 2 razy mam w wykazie papę na podkład może być papa, ale lepsza i trwalsza jest izolacja z takiego specjalnego "linoleum" w większości hurtowni to mają - czy pod chudziak i na chudziaka też? Izoluje sie fundamenty a nie chudziaka Do tego IZOPLAST B - czy to dobra izolacja? też 2 razy - na ławy i na bloczki Napiszcie jak wy robiliście izolację Nie znam tego, najczęściej stosuje się DYSPERBIT, jest dobry i mozna na niego kłaść potem styropian I jeszcze jedno - wykonawca powiedział (tzn jeden z branych pod uwagę) że nie będzie rozprowadzać kanalizacji pod wylewką bo się na tym nie zna - czy tutaj trzeba wołać jakiegoś magika-hydraulika? nie jest to skomplikowane, jak chcesz to mogę Ci podać namiar na hydraulika, może ma wolny termin. Piotr Grzywinski 713189755, dzwoń wieczorem i powołaj się na krzyska z dobrzykowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 [ widzę że jesteś zwolennikiem układania na skos jest ładnie i nie ma problemu z krzywą ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 dobrzykowice, mówisz o praktikerze we wrocku czy w jeleniej? o wrocku wojtek czy ekipa z rawicza kręci sie nadal po okolicy? i ten mój hydraulik też się chyba nie pofatyguje do jeleniej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.06.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 dobrzykowice,dzięki za info,prosze nie smiej się z dyletanta ja nie jestem majster budowlany ale Humanista dlaczego pytałam - bo mam w wykazie 2 razy papę na podkład - raz 120 a raz 60 m stąd moje pytanie, ale to nie jest drogie więc jak się na razie pomylę o 2 tys to nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 BK, poszukam telefonu i prześlę Ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 ale to nie jest drogie więc jak się na razie pomylę o 2 tys to nic się nie stanie. jak to się nie stanie 2 tys. drogą nie chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 [ widzę że jesteś zwolennikiem układania na skos jest ładnie i nie ma problemu z krzywą ścianą no dobra z krzywymy scianami...ale czy na prosto to jest brzydko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.06.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 ale to nie jest drogie więc jak się na razie pomylę o 2 tys to nic się nie stanie. jak to się nie stanie 2 tys. drogą nie chodzą Jasne że nie, jakby nie było - zawsze to jakieś parę procent pensji ja na razie robię kosztorys orientacyjny, do banku chociaż do banku to chyba lepiej zawyżony kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 BK,na początku też wychodziłem z założenia co to 2tys. w tę czy tamta stronęteraz już wiem, że każde 10zł to jest coś nowego kupione na budowie.te różne gó...a kosztowały mnie już ponad 15tys a nijak nie widze ich w kosztorysiepoczątkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 no dobra z krzywymy scianami...ale czy na prosto to jest brzydko?? NIE Też mam prosto w łazience Tylko mi sie bardziej tak podoba, kwestia gustu, jedni lubią iglaki a inni nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.06.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 BK, na początku też wychodziłem z założenia co to 2tys. w tę czy tamta stronę teraz już wiem, że każde 10zł to jest coś nowego kupione na budowie.te różne gó...a kosztowały mnie już ponad 15tys a nijak nie widze ich w kosztorysiepoczątkowym to prawda, łatwo przewidzieć i zaplanowac w kosztorysie ściany, okna dach, beton. Ale na poczatku nikt sobie nie zdaje sprawy ile na budowie idzie gwożdzi (u mnie to chyba ze 100 kilo poszło), koszty transportu, deski do szalowania i nie tylko, pianka, styropian, jakieś dodatkowe żelastwo, uszczelniacze wypełniacze, izolacje - koszt jednostkowy jest niewielki ale jak to zsumować...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 no dobra z krzywymy scianami...ale czy na prosto to jest brzydko?? NIE Też mam prosto w łazience Tylko mi sie bardziej tak podoba, kwestia gustu, jedni lubią iglaki a inni nie u mnie wszystkie są na prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 30.06.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 czy ja dobrze widzę to chyba moje kafle Cedro Beige i Cedro Rosa, kupione w Adaco. to te same? Tak, te same też kupowaliśmy w Adako Ale my nie mamy szachownicy i nie w karo czy to te co robią DUDUDUDUDUDU jak się jeździ samochodzikiem po korytarzu ? Zresztą u nas będą tylko w kuchni. Ale w szachownicę i karo. Grzegorz a dzisiaj po pracy jadę kupować płytki Venus Bamboo do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.06.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 polanka - Grzegorz tak to dokładnie te co się tak tłuką ...w łazience mam inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts