ellaj 11.07.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Że facetom - zwłaszcza na emigracji - wszystko się "kojarzy" to normalka, ale kobietom nie wypadało się przyznawać. Brawa za odwagę A to to co? Az boje sie juz odezwac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ellaj,to zobaczyc czy są te Twoje wybrane meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.07.2011 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A to to co? Az boje sie juz odezwac;) Już raz tą wypowiedź cytowałaś. Jakieś rozdwojenie jaźni? Bo o załapanie po czasie, to Cię nie posądzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 12.07.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Uwaga chwalę się- dostaliśmy PNB! W rewelacyjnym czasie, nawet mniej niż 1,5 miesiąca. Czyżby ludzkie oblicze urzędu? Czyli start w sierpniu jak najbardziej realny. Przy okazji mam pytanie - macie namiary na jakieś firmy zajmujące się budową zewnętrznych przyłączy wodnych? Mamy do zrobienia nawiertkę, przecisk pod drogą i już po naszym gruncie pociągnięcie 80 m rury. Czuję, że zaboli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 awo65,gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.07.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Wojgoc, dzwonilam do nich.Pani srednio zorientowana, bo oferte sits maja od niedawna, ale mowila, ze wszystko jest to co chce.Bede 31 sierpnia znowu, to podjade. Na razie mysle o Szkocji, bo jade z dzieciatkiem za 2 tygodnie:)Ale bardzo dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Że facetom - zwłaszcza na emigracji - wszystko się "kojarzy" to normalka, ale kobietom nie wypadało się przyznawać. Brawa za odwagę no jasne, bo kobiety to buźka w ciup, rączki w małdrzyk, ludzkich potrzeb nie mają, a jak już to nie powinny się nawet przyznawać! Frankai, chłopie, Ty wypisujesz tak seksistowskie uwagi, że mnie oczy bolą czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Uwaga chwalę się- dostaliśmy PNB! W rewelacyjnym czasie, nawet mniej niż 1,5 miesiąca. Czyżby ludzkie oblicze urzędu? Czyli start w sierpniu jak najbardziej realny. Przy okazji mam pytanie - macie namiary na jakieś firmy zajmujące się budową zewnętrznych przyłączy wodnych? Mamy do zrobienia nawiertkę, przecisk pod drogą i już po naszym gruncie pociągnięcie 80 m rury. Czuję, że zaboli... Awo - gratulacje! namiary mam, ale jeszcze nie sprawdzone, wyślę Ci na priva, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Szanowna grupo, szukam ochotników do wspólnego zakupu szamba. Południowe okolice Wrocławia, zamówienie teraz, montaż byłby do dwóch tygodni. Zamówienie stąd:http://www.szambo.go3.pl/index.php Czy ktoś reflektuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.07.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Frankai, chłopie, Ty wypisujesz tak seksistowskie uwagi, że mnie oczy bolą czytać A koleżanka to zamiast się zjeżać, to lepiej by przeczytała moją wypowiedź ze spokojem... zauważyła, że pierwsza część mówi o stereotypie... i że w drugiej części pogratulowałem Ellaj, czyli że popieram jej podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.07.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Szanowna grupo, szukam ochotników do wspólnego zakupu szamba. Tak sobie myślę, czy nie warto kolejnego wątku założyć o poziom wyżej pt. "wspólny zakup". Tutaj strasznie szybko stronki lecą, a tam - znowu trzymając się zasady jednego posta per user - pisałoby się co się chce kiedy kupić. No ale to już mnie nie dotyczy, więc tylko rzucam pomysła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 awo65, gratulacje A ja z pytaniem, gdzie kupię folię budowlaną pod podłogę 0,3mm 4x25m. W Folnecie nie mają. Obdzwoniłam parę hurtowni i nie mają, albo tylko taką 0,2. Gdzie kupowaliście i jakie rozmiary? Madeleine, jaką pojemność kupujesz? Masz już wycenę za komplet? Jaki koszt transportu i rozładunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Spirea,w sprawie folii zadzwoń do Leroy-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 byłam w Leroy i nie mieli. Ale zadzwonię zaraz, może mają dostawy na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.07.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A dlaczego 0,3? nam wylewkarz powiedział 0,2, w garażu da się podwójnie. Zresztą już przyjechała. Szambo 2500 plus vat dla chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 12.07.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A dlaczego 0,3? nam wylewkarz powiedział 0,2, w garażu da się podwójnie. Zresztą już przyjechała. Szambo 2500 plus vat dla chętnych. Ja jestem chętny na szambo. Jaka to pojemność? co obejmuje cena? jaki vat (23 czy 8?)? czemu tak tanio ? PS. A mi dwóch wylewkarzy (w tym Pan Korólczyk, który w końcu bedzie u mnie robił) powiedziało, że ta folia to pic na wodę (nomen omen) i nie daje żadnej sensownej ochrony. Dwóch pozostałych (w tym p. Zaremba) powiedziało, że nie zrobią wylewek jak pod spodem nie będzie papy (czego z kolei ja nie dopuszczam). I właśnie biję się z myślami co do tej folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 mi Korólczyk nie mówił, ze folia o pic na wodę fotomontaż - nawet sam w garazu ułożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 12.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 mi Korólczyk nie mówił, ze folia o pic na wodę fotomontaż - nawet sam w garazu ułożył.\ ułożyć to ułoży bez problemu, ale jak to ujął - wyłącznie dla Pana spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.07.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 PS. A mi dwóch wylewkarzy (w tym Pan Korólczyk, który w końcu bedzie u mnie robił) powiedziało, że ta folia to pic na wodę (nomen omen) i nie daje żadnej sensownej ochrony. Dwóch pozostałych (w tym p. Zaremba) powiedziało, że nie zrobią wylewek jak pod spodem nie będzie papy (czego z kolei ja nie dopuszczam). I właśnie biję się z myślami co do tej folii. Ja tam dałem papę, bo... się wówczas nie zastanawiałem. Teraz pewnie bym też dał, bo nie jestem pewien terenu. Gdybym miał piach, to pewnie bym nie dał, a że grunt słabo przepuszczalny, to jak dren przestanie działać - lepiej mieć dobrą izolację. Nie zamierzam też zejść z obaw, co ta wstrętna papa może uczynić. Wiem - są różne przypadki. U rodziców wojgoca, u pewnego dewelopera we Wrocławiu chyba, o którym był program z tych straszących. Nie zamierzam tego trywializować, ale są to pewne przypadki. Na drogach ginie jakieś 4000 osób rocznie. Czy to oznacza, że mam nie wychodzić na drogę? Jeździć koleją? Latać samolotem? Nie tylko jeżdżę, ale mam zawód, który zmusza mnie do pokonywania 50 000km rocznie za kółkiem. A ile nieszczęść powoduje alkohol. Czy to powód by rezygnować z piwa? Nawet leki szkodzą, więc co - nie leczyć się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 12.07.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ja tam dałem papę, bo... się wówczas nie zastanawiałem. U mnie też glina, ale wolę walczyć z tą wilgocią po drugiej stronie fundamentu (folia kubełkowa, itp) niż kłaść papę. Mam teraz papą zaizolowany dach garażu i jak sobie myślę, że to samo miałbym mieć w domu... ale wiadomo, są różne szkoły. Wiele osób ma papę pod wylewką a tylko nielicznym zdarza się taka historia jak właśnie temu developerowi, wiele osob nie ma nic pod posadzką a tylko niewielu wilgoć rozwala dom. Całe to budowanie to jedna wielka loteria. Dasz - może być źle, nie dasz - może być jeszcze gorzej. No ale folia... tania, nieszkodliwa tylko czy to ma sens... Dwa kroki po takiej folii i już powstają małe dziurki. Korólczyk mi mówił, że jak skuwał nieraz podłogi po 5-7 latach (po innych specjalistach) to folia była już sztywna i krucha (żadna bariera dla wody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts